.

.

lørdag den 9. juli 2016

"Off Campus: Aftalt spil" af Elle Kennedy

  
Titel: Aftalt spil
Forfatter: Elle Kennedy
Serie: Off Campus
Forlag: Flamingo
Sider: 354
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Flamingo.


Hannah er blevet voldtaget som teenager og synes bestemt ikke, at kæresteri er interessant. Men hun falder alligevel for Justin, men han lægger ikke mærke til hende.
Garrett dyrker ishockey på elite-plan og skal have topkarakter for at komme videre på studie, så han kan spille sin drømmesport. 
Hannah er klog, og Garrett øjner chancen for en byttehandel: Et aftalt forhold for at gøre Justin jaloux vs. lektiehjælp...

Jeg er bare hende, der læser bøger 3-5 måneder senere end alle andre. Det kan jeg konkludere. De sidste par måneder har ALLE bare snakket om Off Campus-serien, og jeg underdriver ikke: ALLE jeg er venner med på diverse sociale medier (især Goodreads) har givet disse bøger topkarakter og priser dem til skyerne.
Det var for godt til at være sandt, tænkte jeg, og da Flamingo sendte mig de 2 første bøger, var jeg virkelig bange for at blive skuffet, hvor hvad nu hvis det helt faldt til jorden? Forventningerne var jo tårnhøje, og jeg forlangte nærmest en perfekt bog!

 Jeg SLUGTE den første bog på ingen tid (eller det er relativt med fuldtidsjob og mega travlt på til sommerferien hvor alt skal afsluttes, når man arbejder i folkeskolen), men hver gang, der har været bare et ledigt sekund, har jeg læst! Jeg har slet ikke kunnet slippe denne bog, og jeg ELSKER den! Som I ved er jeg ikke viiiildt begrejstret for romantiske bøger, men denne bog var jeg så glad for! Jeg tror, at det er idéen om unge hovedpersoner og historien om 2 ødelagte sjæle, der skal hjælpe hinanden til at se, at kærlighed kan være godt og trygt, og at de kan gøre hinanden stærkere. 
Selvom bogen til tider havde mange af de klassiske "chick-lit"-problematikker, så gjorde det mig ikke noget, fordi jeg var så investeret i karaktererne og bare MÅTTE vide, hvad der skulle ske. 


Hannah og Garrett fortæller begge historien, og det er dejligt med hele 2 hovedpersoner, man holder SÅ meget af.
Hannah er som nævnt voldtægtsoffer og har svært ved det med fyre. Til gengæld er hun en pige med ben i næsen, der har helt styr på sine egne meninger, og hun ved, hvad hun vil med sit liv. Hannah er meget rolig af sind samtidig med, at hun kan vade ind i folk med træsko på, da hun ikke er bange for at sige, hvad hun tænker om noget som helst! Hannah er dog inderst inde en sårbar sjæl, og som læser er det svært ikke at holde af hende, fordi hun er så angst og føler så stor skyld over det, der er sket med hende. Bogen er jo en romantisk feel-good historie, men med Hannahs traumatiske fortid (der tager et tabu-belagt emne op, hvilket er enormt stærkt!), bliver bogen mere end det.
Hannahs historie handler lige så meget om at komme videre efter noget så forfærdeligt og lære, at der altid er lys på den anden side.
Garrett er ved første øjekast en sportsidiot, der knalder til højre og venstre. Han er højrøvet, smart og ved, at han er skidelækker. En meget intetsigende type, ikke sandt? Selvfølgelig er der mere under overfladen, og efterhånden som læseren lærer Garrett at kende, kan man nærmest skamme sig over det førstehåndsindtryk, man får af ham. Jeg vil ikke afsløre Garretts "hemmelighed" i anmeldelsen her, men når man forstår, hvad han har været ude for, er der pludseligt en masse ting, der giver mening.


Garrett og Hannahs venskab og forhold til hinanden er så fint beskrevet og er ikke det, jeg frygtede. Jeg havde regnet med en 1,2,3 BANG! forelskelse og så kunne de slet ikke undvære hinanden - slutfinale-historie. Det er slet ikke det, der er fokus i bogen, og jeg er sikker på, at det er derfor, jeg så godt kan lide den. Historiens fokus er ikke kærlighed og søde, romantiske scener. I stedet er det historien om 2 modsætninger, der mødes og virkelig forsøger at give hinanden de bedste forudsætninger for at komme videre efter ulykkelige skæbner. Det synes jeg er rigtig fint og smukt at læse om!
"Aftalt spil" var slet ikke det, jeg regnede med, men den var alt det, jeg håbede på. Jeg elskede den virkelig, og den var sød, romantisk og enormt spændende! Jeg kan slet ikke vente med at læse bog 2!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Virkelig! Og normalt er jeg ikke til de der små erotiske fortællinger men den her er jo genial!!! Den vil så meget mere

      Slet