.

.

søndag den 31. juli 2016

Månedlig opsummering: Tavse juli
Dette var juli for mig: For første gang i MANGE år har juli været en måned, der bare kom og gik. Jeg synes slet ikke at have mærket dens varme og glæde. Juli listede sig ind i mit liv og forsvandt lige så hurtigt. Hvad skete der overhovedet? Jeg har været nødsaget til at finde min kalender frem for at finde glimt fra en måned, der tavst var en del af mit liv.
Arbejde har der ikke været meget af - 2 uger, da vi havde lukket de midterste uger af juli. Selvom det gør ondt på den kommende løn, har jeg virkelig nydt at have tid til MIG. Bevidst har jeg sagt nej til at lave aftaler med venner og familie, fordi batterierne skulle lades op. Jeg har derfor ligget hjemme på sofaen og binget Pretty Little Liars (OMG JEG ELSKER DEN SERIE!!) eller siddet i mit læsehjørne og læst den ene bog efter den anden. Arbejdet har været roligt, fordi de fleste børn holder sommerferie, så der har været tid til fordybelse og nærvær med de unger, der har været hjemme og skullet passes. 


I privaten? Der har alle følelser vist været i spil. Den 15.juli måtte jeg sige farvel til min morfar, der efter mange dage gav op i sin seng på plejehjemmet, hvor min mor sad hos ham de sidste 2 døgn, inden han døde. Vi begravede ham den 27.juli, og det var en virkelig smuk ceremoni. Jeg har ikke været tæt med min morfar, men jeg har sagt farvel til et menneske, der gav min barndom den bedsteforælder, som jeg virkelig elskede at besøge.
Samtidig har juli måned været nostalgisk og fyldt med minder om, hvor jeg var for 1 år siden - på dette tidspunkt var det lige inden bryllup, og min TimeHop bliver ved med at fortælle mig om gamle og lykkelige statusopdateringer på Facebook og Instagram med alt fra prøveopsætninger til borddækning og sommerfugle i maven. Jeg kan slet ikke forstå, at vi snart har været gift 1 år!
Derfor har juli også budt på en vidunderlig kæreste/mand-og-kone-weekend, hvor vi har set hinanden dybt i øjnene og fejret det første år. Vores bryllupsdag falder nemlig en mandag, og vi ville være sikre på, at vi nåede at fejre det med maner!

Bestemt er der sket ting i juli - men det føles stadig som en måned, der gik tavst forbi min lille hule, hvor det meste af måneden foregik i.  I juli læste jeg: Fordi jeg har haft 2 ugers sommerferie, har der været MASSER af tid til læsning, og jeg har nydt det! Det er blevet til hele 7!!! bøger, og det har virkelig været skønne læseoplevelser denne måned!

Julis bedste bog: Selvom det ikke er den bog, jeg har givet flest stjerner denne måned (Det er nemlig "Som stjernerne står"), er det nok den bog, der overraskede mig mest positivt, og som jeg virkelig nød at læse allermest: Det er "Lokket" af Jette Rydahl, og jeg havde virkelig ikke forventet mig det store af den, men jeg nød hver sekund, og den var svær at lægge væk! Jeg glæder mig rigtig meget til at læse mere af hende!

Julis mest skuffende bog: Skuffende bog er svært denne måned, for jeg har som sagt ikke læst nogle "dårlige" bøger denne måned. Jeg bedømmer derfor ud fra mest forvirrende læseoplevelse, som må være "Ulykkernes tid", simpelthen fordi den slet ikke var det jeg regnede med, og det tog mig alt for lang tid at forstå, mens jeg læste. Den var ikke den dystopiske fortælling, jeg havde troet og håbet på, og jeg er sikker på, at den giver meget bedre mening ved en genlæsning, lidt ligesom We Were Liars gjorde det for mig. Hvad byder den kommende måned på?: August bliver en hæsblæsende måned, som jeg er spændt på og samtidig meget nervøs over.
I august får jeg for alvor lov at starte på mit nye arbejde, fordi jeg skal være med fra skoleårets start og derfor kan være med til at påvirke en masse ting og virkelig finde min plads i strukturen. Jeg glæder mig rigtig meget til mine nye arbejdsopgaver og den nye hverdag, som virkelig bliver spændende, udfordrende og morsom - det ved jeg allerede!
August byder på 1årsbryllupsdag, som vi skal fejre herhjemme, når fruen her har fri fra arbejde, og der skal spises bryllupskage-top, ses på billeder og udveksles papirgaver, da den første bryllupsdag jo hedder papirbryllup!
August bliver en måned med fødselsdage i familien og et bryllup hos en kær veninde, som jeg virkelig glæder mig til!
August bliver virkelig en fantastisk måned, som jeg har glædet mig til helt vildt længe!

2 kommentarer:

 1. Hvor er det bare spændende. Stort tillykke med det første år :) Det glæder jeg mig også rigtig meget til at fejre!

  Og hvor er det bare fint, at du har holdt ferien som noget der er til for dig - og ikke for alle de ekstra aftaler, der pludselig er tid til. Det kom jeg nemlig til - og øv, pludselig er ferien slut.

  Jeg er spændt på at se, hvad det bliver til i august for dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvornår kan I fejre det første år? :D
   Jeg var nødt til virkelig at være skarp med det for jeg kender mig selv: laver jeg en aftale er jeg ikke til at stoppe igen!

   Slet