.

.

lørdag den 11. juni 2016

"Sweet-Talk" af Dorte Schou


Titel: Sweet-Talk
Forfatter: Dorte Schou
Serie: -
Forlag: Turbine
Sider: 104
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Turbine.


Roman er klassens tykke dreng, og han er forelsket i Charlotte. Hans dybeste ønske er, at de bare kan lære hinanden at kende. Ved et uheld får han spærret Charlotte inde, og muligheden for bare at være de to er for alvor kommet i spil. Spørgsmålet er, om Charlotte bryder sig om at være spærret inde, mens Roman desperat forsøger at vække hendes følelser for ham...

"Sweet-Talk" var en surprise-pakke, og dem elsker jeg! Den lå i postkassen, en smal lille sag med en SÅ spændende bagsidetekst, at jeg slet ikke kunne lade være med at ligge den i min læsestak for maj måned. 
Historien tog ingen tid at læse, men på de 100 sider, den har at gøre godt med, for den sagt utroligt meget.


Historien er en thriller, da det er nervepirrende og en anelse skræmmende, at man kan holde en anden fanget, indtil de "gør som man ønsker". Det er faktisk en ungdomsudgave af historien om Kampusch og lignende sager.
Historien er samtidig en YA-bog, fordi det handler om at være ung og usikker og bare at ville elskes, koste hvad det vil. Forholdet Roman og Charlotte i mellem er komplekst og bygger til tider på den barnlige logik, som mange unge mennesker stadig lever efter.
Blandingen mellem disse to genre er rigtig spændende, og jeg kunne godt have tænkt mig, at bogen var endnu længere, så der havde været endnu bedre tid til at udforske de to og deres relation til hinanden.

Roman er bogens hovedperson, og hans motiver er til tider meget ulogiske, og hans tanker går fra at være uskyldige til lettere psykopatiske. Hans udvikling er uhyggelig, og alligevel er den troværdig, fordi tvivlen altid lurer lige under huden. Hans motivation går fra at være forholdsvis uskyldig og barnlig til at være direkte modbydelig og skræmmende. Som læser bliver man lukket helt ind i hans tanker, men jeg opnår aldrig den sympati for ham som karakter, som romanen måske gerne vil have, at man gør. Dermed ikke sagt at den forsøger at gøre hans handling legal, men at forstå ham kommer jeg aldrig til."Sweet-Talk" er en hurtiglæst bog, der fanger sin læser, mens man sidder med bogen. Men den var hurtigt glemt for mig og som sådan ikke noget specielt. God underholdning, men ikke mere end det. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar