.

.

søndag den 29. maj 2016

"The Sleeper and the Spindle" af Neil Gaiman


Titel: The Sleeper and the Spindle
Forfatter: Neil Gaiman
Serie: -
Forlag: Bloomsbury
Sider: 66
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 4/5


Neil Gaiman har med sin gendigtning af Tornerose skabt en gyser, der får blandet Snehvide, Tornerose og en lille zombiefortælling. Droningen hører om Søvn-plagen, der truer landet og bestemmer sig for at finde den sovende prinsesse og kysse hende, så forbandelsen kan ophæves. Men færden er lang og farefuld, og hun aner ikke, hvad der venter hende ved prinsessens slot...


Denne gendigtning er en lille og fin en af slagsen. Den er ikke lang, og det bliver anmeldelsen heller ikke. Neil Gaiman skriver eventyrligt, og jeg er så glad for, at jeg endelig har fået taget mig sammen til at læse hans værker. 
Hans måde at skabe en gruopvækkende stemning hos sin læser, er fantastisk, og jeg får gåsehud og en lille smule paranoia, når jeg læser hans bøger. Om det er alle hans bøger eller blot de 2, jeg nu har læst, ved jeg ikke, men han er bestemt god til at skrive med en flig af Horror!

Starten var en smule langtrukken og svær at forstå, men bogen kom hurtigt efter det, og Chris Riddells illustrationer er magiske og fantastiske til at supplere læsningen. Især slutningen havde jeg slet ikke set komme, netop fordi jeg forventede den klassiske Tornerose-fortælling, men sådan er det måske bare med Gaiman: Intet er, som det ser ud til at være.Eventyret her var hurtigt læst, og jeg var underholdt. Blandingen af eventyrlig fantasy og gys er mesterlig, og denne gendigtning supplerer den originale historie rigtig fint!

2 kommentarer:

  1. Den er nemlig bare super fin den her, jeg ville bare ønske den var længere, faktisk, for jeg syntes der var meget mere at fortælle fra den historie.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er vi helt enige om - kan være det er det, jeg mangler også faktisk.....

      Slet