.

.

mandag den 23. maj 2016

"Skæbnens Kald" af H.W. Klaris
Titel: Skæbnens Kald
Forfatter: H.W. Klaris
Serie: Dæmonherskerens arving
Forlag: Tellerup
Sider: 248
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Tellerup.


Efter opgøret i kirken ved Allys kostskole vågner hun op i skoven og aner ikke, hvad der er sket. Hurtigt opdager hun, at 3 af hendes venner (blandt andet kæresten Jay) er forsvundet, og hun bestemmer sig for at finde dem. Hun er overbevist om, at dæmonen må have taget dem med sig til en anden verden, og hun møder farer, hun end ikke har set i sine værste mareridt...

Den første bog ("Skyggernes Bog") i serien sluttede med et brag og en cliffhanger så ond, at jeg vidste, at bog 2 skulle i min stak til forårets Readathon. Nu sidder jeg så her og føler mig en anelse snydt - KAN Klaris skrive andet end cliffhangers til sidst i sine bøger? Anyway, det er ikke det, vi skal snakke om nu. Men frustrationen kommer et kærligt sted fra! For jeg vil have mere! Jeg vil vide, hvad der sker med alle personerne, og jeg vil have svar på de 1000 spørgsmål, de sidste sider i bogen stiller.
Historien om Ally er så sindssygt medrivende, og den er læst på ingen tid. Jeg slugte "Skæbnens Kald", og jeg er lige så vild med den som "Skyggernes Bog".


Ally er også denne bogs hovedperson og jeg-fortæller. Ally ved nu, hvad der står på spil, og hun ved, at hun har en stor rolle i den kreds, hun er blevet medlem af. Hun ser det som sit ansvar at få bragt sine venner tilbage, og derfor er hun villig til at gøre alt for at få dem hjem i god behold. Ally er virkelig en pige med ben i næsen, og det var dejligt at hende være mere selvstændig i denne bog, da kæresten Jay var forsvundet og derfor ikke kunne være et "forstyrrende element" for hende. 
Allys eventyr og gådefulde færd var fantastisk at følge med i, og det var så fedt at være med til at samle det store puslespil og få svar på de mange spørgsmål, der konstant dukkede op.


Det paranormale univers og de væsner, der bliver en del af Allys liv, udvikles også i den anden bog i serien, og jeg elsker at læse om hekse, dæmoner og at kæde alle tingene sammen. Det er så fedt fundet på, fordi det er så jordnært og samtidig bliver så uhyggeligt. H.W. Klaris har gjort det let for sig selv på den måde, at hun har ladet handlingen foregå i vores verden, men samtidig er de dæmoner og den fortid, Allys forfædre har levet så eminent godt skrevet og fundet på, at man ikke kan andet end at tabe kæben og bare lade sig opsluge i den spændende verden, der er lige under vores egen.

Historien om Ally bliver bedre og bedre, og som læser kan jeg slet ikke vente på den 3.bog i serien! Der er så mange ting, jeg bare gerne vil vide NU, og jeg er ellevild med, at jeg her har fundet en serie, jeg bare kan sluge på ingen tid. Spændingen er med hele vejen igennem, og der er her tale om den perfekte cocktail: Gys, paranormale verdener, YA og romance!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar