.

.

lørdag den 14. maj 2016

"Ilttyv: Under sløret" af Nicole Boyle RødtnesTitel: Ilttyv: Under sløret
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Ilttyv
Forlag: Alvilda
Sider: 341
Sprog: Dansk
Stjerner: 5/5

 
Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.

Dette er den anden bog i serien om Troy og Shay. 


Troy og Shay er blevet skilt fra hinanden, da Marton dømte Troy til døden ved at sende ham under sløret. Shay aner ikke, om hendes bror er levende eller død, men hun ved, at hun vil hævne sig på Marton en gang for alle.
Troy og Jana overlever faldet og opdager pludseligt, at de ikke er de eneste overlevende. Der er ting om sløret, som ingen kender til. Og måske er det bedst sådan?

Jeg var ellevild med den første bog i serien, og da der lige har været readathon, endte jeg med at ligge denne bog i min stak som en bonus-bog, jeg kunne læse, hvis jeg nu fik tiden til den. Det gjorde jeg heldigvis, og jeg sidder nu tilbage og ærger mig over, at der ikke er en 3.bog, jeg kan kaste mig over med det samme. 
Ligesom sin forgænger er bogen spændende fra start til slut, og i bog 2 er der så mange twsts (både nogle jeg havde set komme men især nogle, jeg slet ikke havde regnet med!).


Shays historie er i modsætning til bog 1 den mindst interessante. Hun bruger meget af bogen på at lave planer for at få Marton i fedtefadet, og da en del af dem ikke lykkes, bliver det en anelse trivielt. Dog sker der hele tiden ting i hendes personlige liv, der gør, at hun er spændende at følge, og at man lidt glemmer at plan A, B OG! C ikke virkede for hende. Shay er i den grad den karakter i bogen, der udvikler sig mest, og hun får mere og mere rygrad, hvilket er en sand fryd!
Troy har fortsat det, som Jana kalder et "frelsergen". Han vil gøre alt for, at alle kan have det godt, og han tænker måske ikke altid over konsekvenserne. Han vil redde flest mulige koste hvad det vil. Det bliver til tider en udfordring for ham, men det er også det, der gør, at hans kapitler i bogen, bliver enormt medrivende, fordi man ikke aner, om han er købt eller solgt. Flere gange sad jeg og frygtede at vende siderne, for nu måtte det da snart gå galt for ham! Troy stepper virkelig op i den her bog, og det er fantastisk at se!


Universet er stadig det fedeste! Jeg elsker idéen om sløret, og det minder mig enormt om Wall-E på en fed måde. Jeg får en lille smule paranoia på vegne af karaktererne i bogen, og jeg er vild med, at vi ikke aner, hvad der sandt, og hvad man har bildt befolkningen ind. Det er fedt at være med at at løse det hele sammen med Troy og Shay, og der er så mange spørgsmål, der endnu ikke er besvaret. Det er frustrerende, men på den fede måde, for man higer bare endnu mere efter fortsættelserne.
Det kan bare ikke diskuteres: Nicole Boyle Rødtnes er i sit es med Illtyv-bøgerne, og jeg vil have mere - NU!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar