.

.

lørdag den 7. maj 2016

"Er du okay, Marie?" af Anika Eibe

Titel: Er du okay, Marie?
Forfatter: Anika Eibe
Serie: -
Forlag: Tellerup
Sider: 180
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Tellerup.


Marie er vant til at være klassens outsider sammen med sin veninde Nanna. Men da skoleårets start fejres til en fest for klassen, vil den populære Thor pludseligt kysse med Marie. Da hun møder i skole efter festen er alt dog forandret. Marie er ikke længere "Fede-Marie": Nu er hun en luder, en so og en kælling...

Anika Eibe er debutant hos Tellerup, og "Er du okay, Marie?" er hendes første bog omkring at være ung. Jeg ELSKER at være med til at se et forfatterskab udvikle sig, og når det starter så lovende som dette, er det en sand fornøjelse.
Historien om Marie er ikke lang, men den er vigtig. På 180 sider for Eibe skrevet om emner som at blive voksen, at finde sig selv og at lære at sætte grænser for, hvad man vil være med til.
Marie vil gøre alt for at være en del af de populære i klassen, men betyder det nødvendigvis, at hun skal gøre det? Er det ikke vigtigere at have sin værdighed med sig og at kunne se sig selv i øjnene bagefter? Det er spørgsmål, som mange unge i dag stiller sig selv, og det er spørgsmål som er enormt svære at svare rigtigt på, når man er 15 ligesom Marie. 


Marie går i 9. og er ikke vant til at være en pige, de andre ligger mærke til. Efter episoden med Thor, bliver hun lukket ind i den populære gruppe, og hun har svært ved at tro på sit eget held. Men Marie må også lære, at alting har sin pris, især når sladderen går. Marie skal gennem bogen lære, hvem hun selv er, og hvem hun gerne vil være. Det er ting, der kan være svære at tage stilling til som voksen men i særdeleshed også, når man er 15 år og bare gerne vil være sammen med de seje, der kan det hele.
Om Marie finder svaret på de spørgsmål, vil jeg ikke fortælle jer - men jeg kan fortælle, at ikke alle spørgsmål har et svar!

Bogen er fyldt med YA-drama fra bedste skuffe! Der er splittelse i venskaber, sex og intriger, og selvom det lyder som en dårlig episode af Paradise, er det bestemt ikke tilfældet. Det giver et rigtig godt billede af, hvordan det er at være 15 i dagens Danmark, og hvor svært det kan være at passe ind og at finde sin plads. Selvom Eibe har skrevet en forholdsvis kort YA-bog som sin debut, skal den roses og anbefales!
Hendes skrivestil er flydende, og hun er enormt god til at fange sin læser fra første side. Jeg havde slet ikke lyst til at stoppe min læsning, for jeg var liiiige nødt til at se, hvad der skete på næste side. Jeg glæder mig meget til at se, hvor hendes forfatterskab fører hen - Anika Eibe har i hvert fald fået en ny fast læser i mig!2 kommentarer:

  1. Hej Xenia
    Tusind tak for dine smukke ord om min bog. Og mange tak fordi du gav dig tid til at læse den. :-)

    SvarSlet
  2. Hej Xenia
    Tusind tak for dine smukke ord om min bog. Og mange tak fordi du gav dig tid til at læse den. :-)

    SvarSlet