.

.

lørdag den 23. april 2016

Readathon Forår 2016!

Dette bliver mit indlæg om forårets readathon. Mit læsedøgn kan følges i dette indlæg, som jeg vil opdatere løbende gennem de næste 24 timer. Jeg kan også følges på Twitter (@XeniaESv) og instagram (@xeniasvensson).

I dag er det dagen! Jeg har glædet mig som et lille barn til juleaften, og de sidste par uger har jeg kigget på min læsestak, hver gang, jeg er gået forbi mine bogreoler. Jeg har aet den og tænkt på de historier, der venter mig de næste 24 timer.
Det behagelige slap-af-tøj er vasket, og jeg hopper nu i det for at fejre bøger, læsning og magi med tusinde andre læselykkelige mennesker. Læsning er normalt noget, vi gør i enrum, men i dag læser jeg med hele verden og hylder, hvad bøger kan gøre ved os.
Min læsestak var besluttet, men efter en skøn bogpakke fra Tellerup, har der været endnu en tilføjelse, og jeg har lagt en ekstra bog til, HVIS jeg nu skulle blive færdige med dem, der er planlagt.
Stakken er derfor nu på 7 bøger, og jeg er så spændt på de næste 24 timers læsning.

Glædeligt Readathon, alle sammen! 


Klokken 10.30 - Jeg vågnede klokken 8, og jeg kunne bare ikke sove mere. Spændingens sommerfugle flakser rundt i min mave, og jeg har svært ved at vente. Det er jo egentlig fjollet, men jeg må ikke læse, før Readathon begynder! Min elskede simre-gryderet er sat over og passer sig selv, til jeg engang får lyst til aftensmad. Mine snacks er arrangeret i skåle, og te samt varm kakao er stillet frem ved elkedlen sammen med mit yndlingskrus med min søde kat på. 
Læsestakken har fået flere bøger, da Tellerup leverede en dejlig bogpakke, og jeg har lagt en bonusbog til, hvis jeg nu bliver færdig med dem, jeg allerede havde bestemt mig for. Derfor ser læsestakken nu ud, som på billedet! Det er ambitiøst, og jeg er spændt på, om jeg kan nå alle mine smukke bøger.
Jeg er mere end klar, så jeg vil nyde resten af formiddagen sammen med Mark, inden han tager på arbejde. Er I ved at være klar?

Klokken 13.50 - Jeg har fundet mine lækre vindruer frem, og jeg kan høre elkedlens svage klik i køkkenet. Det ligner ikke forår udenfor, og regnen slår blidt mod vinduerne. Læselampen er tændt, og jeg har gjort alt klar på sociale medier også. Jeg kan ikke blive mere klar, end jeg er nu. Jeg vil hente min kop kakao og sætte mig klar til klokken 14.
Klokken 14.01 - Klokken er endelig 14, og Readathon er officielt begyndt. Jeg sidder med en lækker kop varm kakao og åbner nu "Alice i Eventyrland", som jeg er så spændt på at stifte bekendtskab med. Jeg håber inderligt, at den er lige så morsom, varm og finurlig, som jeg drømmer om.


Klokken 15.25 - Jeg har netop færdiggjort historien om Alice, og den var alt det, jeg håbede på. Fjollet, kærlig og mystisk. En sand fortælling om at være barn og hvad voksenlivet kan gøre ved os. Nu vil jeg kaste mig ud i noget helt andet. En skøn og kort YA-bog om ungdom og graviditet. "Berørte Katrine" er perfekt til Readathon, og jeg glæder mig til at dele læseoplevelsen med jer! 


Klokken 16.15 - Jeg har netop læst sidste side i "Berørte Katrine", og jeg kan ikke rigtigt finde ud af, hvad jeg synes. Bogen var meget forudsigelig, og enormt deprimerende men dog med håb. Dens handling og budskab er bestemt relevant, men det bliver nok ikke en bog, jeg vil se tilbage på med beundring.
Nu vil jeg kaste mig ud i bloggerland og se til jer andre, inden jeg griber H.W. Klaris' "Skæbnens kald", som er perfekt til Readathon, er jeg sikker på! Første bog i serien elskede jeg virkelig, og jeg læste den ud i en køre. Forhåbentlig er bog 2 lige så magisk!

  
Klokken 17.50 - Ordene flyder sammen for mig, og tiden går så stærkt. Men jeg har brug for en pause, og mit hoved kan ikke kapere mere læsning lige nu. Jeg sætter ris over til min aftensmad, og så tager jeg et break med et par afsnit et-eller-andet, mens jeg spiser. Jeg mangler 40 sider af min bog, og det er latterligt lidt, men jeg kan mærke, at jeg ikke kan koncentrere mig, og det fortjener denne skønne bog ikke. Jeg elsker Allys verden, og jeg vil være til stede, når jeg afslutter anden bog i serien. Vi ses, søde med-læsere! 


Klokken 19.00 - Jeg er tilbage efter aftensmad, og min 3.bog er færdiggjort. Mon Fru Klaris en dag kan skrive en bog, der IKKE slutter med en meget ond cliffhanger? Ikke desto mindre var "Skæbnens kald" en fed læseoplevelse, som jeg slugte lige så hurtigt som første bog i serien. Nu vil jeg læse "The Sleeper and the Spindle" af Neil Gaiman. Det er min 2. Gaiman bog nogensinde, og jeg glæder mig til at se, hvad denne lille sag gemmer på.


Klokken 19.50 - Gaiman er bare fantastisk! Jeg fandt bogen lidt kedelig, men pludseligt tog historien en drejning, jeg slet ikke havde set komme, og den minder mig bare om, at jeg elsker, når han gør eventyrlige fortællinger dystre. Illustrationerne var perfekte, og jeg er så glad for, at jeg endelig har taget mig sammen til at læse bøger af ham! Nu vil jeg tage endnu en pause og kigge rundt på sociale medier, ringe til min mor (en dejlig lørdagsaftale, vi har), og derefter vil jeg vende tilbage til min læsning. Næste bog bliver "Er du okay, Marie?", der er skrevet af debutanten Anika Eibe. Det er en bog, jeg har glædet mig til i mange måneder, og jeg håber, at den indfrier mine forventninger!

 
Klokken 21.09 - Jeg endte med at bede min mor hente mig hjem til mine forældre efter vores lille samtale i telefonen. Jeg er aldrig blevet så voksen, at jeg har lært at sove selv. Det er i hvert fald svært for mig, og jeg havde virkelig brug for at komme hjem til mine forældre og overnatte. Nu ligger jeg i min gamle seng med Jack-missen ved siden af mig, og jeg kan mærke, at øjenlågene bliver tunge. Dog vil jeg nu starte på "Er du okay, Marie?" og se, om jeg kan læse den færdig i dag.

Klokken 21.45 - Det må konkluderes, at jeg ikke får læst bogen færdig i dag. Ikke fordi den ikke er god eller spændende - jeg er bare så udmattet. Nu vil jeg krybe under dynen og putte med min yndlings kat. I morgen venter endnu en læsedag, og jeg glæder mig til at vågne med ny læse-energi. Sov godt, alle sammen! 


Klokken 06.25 - Hvordan gik der så mange timer? Pludseligt vågnede jeg, helt forvirret og kunne ikke forstå, hvorfor jeg lå hos mine forældre! Så kom det hele tilbage til mig, og nu er jeg frisk igen. Jeg har meget travlt på arbejde for tiden, så jeg tror simpelthen, at jeg havde brug for de mange timers søvn. Nu er jeg tilbage og klar til at læse igen. Min mor kører mig hjem til lejligheden og mit læsehjørne om lidt, så jeg fortsætter med Eibes historie om Marie. Jeg håber, I har fået læst en masse, mens jeg har befundet mig i et mærkeligt Alice-drømmeland. 

Klokken 07.45 - Jeg har netop vendt sidste side i "Er du okay, Marie?", og jeg elskede den. En kort og lille men enormt vigtig YA-bog om at finde sig selv, sætte grænser og at det er okay at være anderledes. Den var alvorlig og samtidig med lys for enden af tunellen. Den var perfekt. Nu vil jeg gå ovenpå til min mor og sige godmorgen. Jeg glemte at tage "Monster" med herud, men jeg er glad for, at jeg kan læse den hjemme og ud i én køre. Den er jeg simpelthen så spændt på. I mellemtiden vil jeg kigge til blogland, Instragram mm. Vi ses, når jeg atter er hjemme!Klokken 8.45 - Endelig er jeg tilbage i lejligheden, og med en varm kop kakao, jordbær og cookies vil jeg endelig læse MONSTER. Jeg har glædet mig enormt til denne bog, og jeg aner ikke, hvad jeg skal forvente mig af den. Sneen er ikke lige så voldsom hjemme som hos mine forældre, men solen titter frem, og jeg glæder mig til at fordybe mig i bøger resten af dette Readathon. Klokken 10.04 - Stemmen er grødet, da min lillebror ringer for at spørge, om vi kommer i aften og fejrer hans 22 års fødselsdag. Jeg har grædt, men ikke fordi jeg er ked af, må jeg fortælle ham. Jeg læser bare en rigtig sørgelig bog. Og det gør jeg. Monster er så rørende, tankevækkende og perfekt til at beskrive sorg og tab. Selvom symbolet med et Monster er fjollet når man lige hører om det, kan det ikke være andet end et mørkt væsen, der kommer til os og udfordrer vores dybeste angst: At miste dem vi elsker. Mit læsetempo er ufatteligt langsomt, men denne bog kan ikke læses hurtigt. Den skal bearbejdes, sluges og helt under huden. Jeg krummer mig sammen i min stol og gruer for de sidste 70 sider.
Klokken 10.45 - Jeg sidder i mit læsehjørne og hulker og ryster. Selvom slutningen gav sig selv fra starten, kom den så meget bag på mig, og jeg kan slet ikke være i min egen krop. Dybe vejrtrækninger er vejen frem. Jeg tror aldrig, jeg har læst en bog, der bearbejder sorg så perfekt. Jeg er så lykkelig over denne læseoplevelse, men den har taget pusten fra mig. Jeg har nået alle 6 planlagte bøger, og det er jeg virkelig stolt over. Nu vil jeg bruge resten af læsedøgnet på "Under Sløret", fordi jeg har brug for fortsættelsen i Ilttyv-serien. Og så har jeg virkelig brug for spænding og uforpligtende læsning efter Patrick Ness' mesterværk!


Klokken 13.30 - Jeg har lagt min 7. og sidste bog fra mig. Tænk, at jeg nåede at læse alle 7 bøger dette Readathon, det havde jeg slet ikke regnet med. Mine øjne er trætte, og tekst flyder sammen. Selvom der er en halv time tilbage, vil jeg ikke læse mere. Jeg er 7 fantastiske historier rigere, og det vil jeg sidde og nyde, mens jeg drikker endnu en kop varm kakao. Jeg vil surfe rundt og se til jer andre og så småt skrive nogle anmeldelser af de skønne fortællinger.
Jeg håber, I får læst en masse den sidste halve time og nået de læsemål, I har sat jer!

   
Klokken 14.00 - Klokken er nu 14, og et magisk læsedøgn er slut. Jeg nåede alle de bøger jeg ville, og hvor er det vildt, at jeg kun har haft fantastiske læseoplevelser i 24 timer. Jeg sidder og kigger ud på solen, der smelter sneen og lader historierne bundfælde sig. Jeg har læst underholdende bøger og bøger, der vil ændre mig som menneske. Og er det ikke det, læsning handler om? At finde sig selv i smukke fortællinger? Det har jeg bestemt gjort til dette Readathon! Tusind tak fordi I fulgte med! 

43 kommentarer:

 1. Fantastisk med en ekstra bog til stakken :)
  Her er forberedelserne også ordnet, så jeg sidder faktisk også bare utålmodigt og venter på at klokken bliver 14! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to! Glædeligt readathon <3!!

   Slet
 2. Jeps, er så klar! Første bog ligger parat, og nu skal jeg blot hente et glas danskvand, og så...!

  God læselyst :-)


  Mvh.
  www.denlillebogblog.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Glædeligt Readathon til dig også!

   Slet
 3. Glædeligt readathon søde Xenia - jeg glæder mig til at følge dig. <3
  Og så er jeg virkelig spændt på, hvordan din tur med Alice i Eventyrland bliver! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tegner virkelig godt! Åh dyrene er fantastiske og diskuterer de dummeste ting <3! Jeg elsker det!!

   Slet
  2. Åh, hvor skønt! Det er simpelthen en så fortryllende historie! <3

   Slet
  3. Bestemt og faktisk også en kende alvorlig. Det elsker jeg!

   Slet
  4. Præcis!

   Og nej, jeg tror faktisk ikke, at Klaris ved hvordan man afslutter en bog uden onde cliffhangere... Det er så vildt!
   God fornøjelse med Gaiman. <3

   Slet
  5. Gaiman er bare skøn altså! Den tog lidt tid om at komme i gang, og i starten var den lidt forvirrende men så BUM! Åh, hvordan gør han det? Elsker hans horror-stil!

   Slet
  6. Jeg aner det ikke, han må have nogle skjulte magiske kræfter!

   Rigtig god slutspurt. <3

   Slet
  7. Tak og i lige måde! Jeg kaster mig nu ud i Monster, og den er jeg virkelig spændt på!

   Slet
  8. Pyh, din oplevelse med 'Monster' minder mig meget om min. Ufatteligt smuk bog og jeg glæder mig virkelig til filmen, med Neeson som monster!

   Tak for et hyggeligt læsedøgn, søde Xenia. <3

   Slet
 4. Hvor skønt at du kunne lide Alice. Hun er sådan en dejlig karakter med en mindst lige så elskværdig fortælling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Virkelig! Er overrasket over hvor god den faktisk var som bog. Kan jo Disneys udgave udenad, og jeg troede, at den på skrift ville være forvirrende og mærkelig at læse - men heldigvis var det slet ikke tilfældet! Looking Glass må vente til næste readathon ;)

   Slet
 5. Ej, hvor fedt du læser "Berørte Katrine". Den overvejer jeg meget at læse som den næste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er jeg netop blevet færdig med! Den er hurtigt læst, men ikke en mindeværdig læseoplevelse.

   Slet
  2. Efter selv at havde læst den, tror jeg heller ikke, det er sådan en bog, jeg husker tilbage på. Jeg synes dog, den er vigtig - og tror på at den kan give håb til nogen :)
   Jeg tror forresten heller ikke, jeg nogensinde bliver voksen nok til at sove alene. Jeg ville i hvert fald også være "flygtet" hjem til mine forældre, hvis det havde været mig, og jeg havde mulighed for det :)

   Slet
  3. Åh det er rart at vide at jeg ikke er ene om det ;)!

   Slet
 6. Hvor er du hurtig! Hele to bøger slugt på så få timer. Stjernesejt!

  Og jeg giver dig i øvrigt helt ret. 'Alice'-fortællingen er så fin. Og så fyldt med ordkærlighed, sætningsjonglering og generel eventyrlighed. En helt perfekt børneklassiker, synes jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er blevet en af mine yndlings børnebøger i hvert fald! Ej den er så god! Og så elsker jeg at hun er sådan et barn mens de er så voksne!!

   Slet
  2. Den er nemlig SÅ god. Læste du også 'Through the Looking Glass'? Det er jo faktisk min favorit af bøgerne om Alice. Den er så fin!

   Og godmorgen til dig også. Jeg tog også lige et par timers søvn – det var tiltrængt. Og så går læsningen derefter bare lidt bedre :)

   Slet
  3. Den gemmer jeg til næste Readathon, har jeg bestemt mig for. Jeg vil så gerne have historien til at vare så længe som muligt, selvom det måske er en kende fjollet ;) Men den glæder jeg mig enormt til! Min nye tradition er jo at starte med en børneklassiker :)

   Slet
 7. Glæder mig så meget til at høre hvad du synes om Skæbnens Kald. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig god! Åh alle de twists og den ligger så meget op til den sidste bog! Kunne du lide den??

   Slet
 8. Jeg får helt lyst til at genlæse Alice... Lyder som om du hygger dig rigtig! :)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig allerede til at læse Looking Glass også :)! Går det godt hos dig??

   Slet
 9. Har selv lige modtaget Ilt-tyven fra Alvilda - og den ville helt sikkert være på stakken hvis jeg havde været med. :) Håber du får et fantastisk læsedøgn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Nena! Jeg håber at nå til Ilttyv 2, lige nu tror jeg faktisk, at det er muligt :D

   Slet
 10. Det lyder som en hyggelig pause med lidt TV - hvad ser du så? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg erkender, at jeg ELSKER reality, så jeg så torsdagens afsnit af Paradise Hotel - skulle lige catche op :b Det er så dejligt uforpligtende og kræver intet af mig. Bestemt ikke berigende, men det er god underholdning ;)

   Slet
 11. Jeg elsker, elsker, ELSKER Alice! ♥♥♥♥♥
  Min næste bog skal være den af Eibe. Jeg håber, den er god! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De første kapitler fangede mig virkelig, så nu glæder jeg mig til at læse videre!

   Slet
  2. Og nu fortsætter jeg med den ;)

   Slet
 12. Er du okay, Marie? er bare en fantastisk god bog :) Rigtig god fornøjelse med Monster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er virkelig fantastisk! Jeg bliver så glad, når en debutant skriver en så god bog, for så glæder jeg mig bare endnu mere til at følge det forfatterskab :)!

   Slet
  2. Hej Xenia og Iben.
   Tusind tak for de skønne ord. Jeg kan næsten ikke blive højere. :-)
   Men lige en indskydelse ... jeg er faktisk ikke debutant (jo, hos Tellerup af en slags), men jeg har flere bøger på den omfangsrige bag. ;-)
   http://anikaeibe.dk/hjem/bibliografi/index.html

   Slet
 13. Åh, 'Monster' lyder som en rigtig mavepuster. Sikke en læseoplevelse. Den SKAL på min læseliste.

  Og ellers? Tusind tak for et skønt readathon, søde Xenia! Det har været herligt at følge dig! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den - og samtidig er den bare så... Rigtig og giver håb? Åh det kan ikke forklares, den skal opleves.

   I lige måde søde Rikke - det har været en fornøjelse :D

   Slet
 14. Det lyder til, at du har haft det skønneste læsedøgn - du har simpelthen været så meget ON FIRE! Det er fedt :D

  Og ja, Monster... Åh mit hjerte. Nu ser jeg bare frem til filmen.

  SvarSlet