.

.

tirsdag den 12. april 2016

Readathon Forår 2016: Læsestakken og forberedelser

Mine bøger og min læsning er blevet en så stor del af mit liv. Hver dag sidder jeg i min læsestol og beundrer mine reoler og alle de værker, der pynter dem. Jeg tænker over, hvor jeg ville være uden bøger, og hvor meget de altid har beriget mit liv. 
En klog mand sagde engang til mig, at det må være sand magi, at man kan bruge ord og lave sætninger, som kan få folk til at grine, græde og føle så stærkt. Og det er jo sandt. Tænk, at vi med bøger virkelig kan skabe universer og sågar skabe mennesker. Hvis ikke det er magisk, så ved jeg ikke, hvad der er. 
Jeg har altid elsket at få læst højt og senere hen selv at læse, men jeg havde aldrig drømt om, at bøgerne skulle blive en så stor del af min hverdag, som de er blevet, efter jeg er blevet bogblogger.
Jeg deler min læsning med jer, mine søde læsere, men 2 gange om året deler jeg min læsning med hele verden, og verden deler deres læsning med mig.


2 gange om året samles tusinder af læsere online i 24 timer og hylder den magi, som er en stor del af vores liv: Bøger og læsning. 
Lørdag d.23.april kl.14 starter 24timers hyldest til bøger, læsning og bognørder som os. Her er der 24 timer til at tale om bøger, læse bøger og diskutere bøger. Bøgerne er i fokus på den ene eller den anden måde, og jeg kan slet ikke vente mere.
Det er egentlig fjollet, for jeg kan jo læse hver eneste dag, og det gør jeg. Men denne begivenhed er nærmest blevet en helligdag for mig, og jeg elsker at dele den med alle jer andre skønne bogbloggere og -elskere. Af en eller anden finurlig grund er der en væsentlig forskel på at læse til hverdag og på at læse til denne skønne marathon!
Jeg taler selvfølgelig om det skønne Readathon, og jeg har allerede for flere måneder siden vidst, hvordan min læsestak skulle se ud, men jeg har ikke turde fortælle jer om den af frygt for, at noget ville ændre sig i sidste øjeblik. Ikke desto mindre er den klar, og jeg vil dele den med jer sammen med nogle af de forberedelser, jeg har gjort mig (og skal have gjort!).


 • Handel - Som altid skal der handles snacks. Uden mad og drikke dur helten ikke, og det er sandt, når der skal læses i 24 timer. Jeg skal have shoppet alt fra frugt, te, chokolade og bland selv slik (en treat jeg tillader mig selv til Readathon!). Jeg glæder mig til at arrangere det hele i fine skåle og tallerkener, så det er lige til at hente i køkkenet!
 • Rengøring - Som altid skal lejligheden have en omgang hovedrengøring inden da, så jeg ikke tænker på støv og kan være i rene omgivelser, for så slapper jeg bare bedre af! Det behagelige slap-af-tøj og nattøjet skal vaskes og skiftes, så min dyne dufter af dejligt forår, når jeg slæber den ind i sofaen.
 • Mad - Til Readathon er det bare rart, at maden er nem, så det ikke tager fokus fra min læsning. Jeg vil lørdag formiddag starte min kendte simre-ret, som bare skal passe sig selv, lige indtil jeg skal spise. Det er genialt, nemt og smager SKIDEgodt for at sige det ligeud ;)
 • Bloggen - I de 24 timer har jeg et indlæg, jeg opdaterer løbende, så I, søde læsere, kan følge med i min læsning. Allerede nu er jeg klar med layoutet, så det er hurtigt på dagen at lave de hurtige opdateringer, så I kan følge mit magiske læsedøgn.
 • Andre sociale medier - På Twitter og Instagram vil jeg i 24 timer poste på engelsk, fordi det jo er et globalt event. Det er altid hyggeligt, og når der er brug for lidt læsepause, elsker jeg at kigge under #readathon og se andres billeder og læseoplevelser.
 • Babysitter til manden - Det er SÅ perfekt til dette readathon, at Mark skal arbejde fra kl.14 lørdag - kl.14 søndag. Derfor skal jeg ikke tænke på, om han spiller for høj musik eller forstyrrer med sine film. Jeg har det hele for mig selv, og det er perfekt :D
Og nu til det, som I alle har ventet på! Min læsestak! Stakken er endnu en gang en blanding af klassiker, fantasy og YA, og alle er bøger, som jeg har gemt til dette Readathon! Det er en vidunderlig stak, og jeg glæder mig som et lille barn til dem alle sammen!

 •  "Alice's Adventures in Wonderland" af Lewis Carroll - Min "nye" tradition med at starte med en børneklassiker fungerer SÅ godt for mig, og derfor har jeg bestemt mig for, at jeg til dette readathon vil læse den første bog om Alice. Den skal læses i min smukke Barnes And Nobles-udgave, som også har de smukkeste illustrationer, og jeg glæder mig SÅ meget til at rejse med Alice ned i kaninhullet og opleve hendes finurlige verden.
 •  "Berørte Katrine" af Kim Fupz Aakeson - Det er altid godt med små og hurtige bøger, og derfor har jeg lagt denne lille sag fra Gyldendals SPURT-serie i stakken. 100 sider om at være teenager og stå med et svært valg. Jeg er SÅ spændt på denne lille, specielle bog!
 • "Skæbnens kald" af H.W. Klaris - Det har krævet enormt meget selvdisciplin, men jeg har formået IKKE at læse denne bog, for jeg vidste, at den ville være perfekt til Readathon. Jeg slugte bog 1 på en dag, og nu glæder jeg mig til at følge Allys eventyr endnu en gang. Dejlig fantasy med et strejf YA er et perfekt match til mit readathon.
 • "Monster" af Patrick Ness - JA! Jeg ved, hvad du tænker. "HAR DU IKKE LÆST DEN ENDNU XENIA?! HVORDAN KAN DET SKE?!" Ja, det ved jeg ikke, men nu lover jeg, at jeg vil gøre skaden god igen! Jeg har så høje forventninger til denne bog, og jeg glæder mig til at se, om den gør det for mig, som den har gjort for nærmest alle jer andre. Idéen og illustrationerne har solgt mig, og jeg vil læse den med ærefrygt.
 • "The Sleeper and the Spindle" af Neil Gaiman - Efter mit første bekendtskab med Gaiman, er jeg solgt til hans værker, og derfor ligger denne lille sag i min stak. Jeg er spændt på at læse endnu en bog af ham, og atter en illustreret. En gendigtning af et af mine yndlingseventyr, og jeg er sikker på, at det nok skal blive rigtig godt!

Det var min læsestak! Jeg glæder mig som et lille barn, og jeg lover jer anmeldelser af alle bøgerne, og mine tanker under min læsning kan I jo læse til det kommende Readathon :) Jeg glæder mig til at vi snakkes ved d.23.april om skønne læseoplevelser!

Skal I også være med og er læsestakken på plads? Hvor kan jeg følge jeres læsedøgn henne?

 

14 kommentarer:

 1. Åh, jeg arbejder stadig på min læsestak, den er slet ikke på plads endnu - men tæt på tror jeg :)

  Du kan følge mit læsedøgn lige her: http://livetidukkehuset.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at følge dit døgn! Håber snart du får styr på bøgerne :)

   Slet
 2. Sikke en fin læsestak - jeg er virkelig imponeret over din selvdisciplin, når det gælder at gemme bøger til specielle lejligheder!

  Jeg har ikke helt min læsestak på plads endnu - jeg har begrænset det til en stak på omkring 10 bøger, som jeg vil vælge ud fra, men om jeg kommer det nærmere inden selve dagen, må tiden og min ubeslutsomhed vise ;) men jeg glæder mig i hvert fald meget til at følge dit læsedøgn! Mit kan følges på www.readingraindrops.blogspot.dk hvor jeg også vil opdatere et indlæg gennem hele døgnet, samt på min instagram @readingraindrops :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også svært! Men jeg ved bare at det skal være bøger jeg ikke bliver træt af og som jeg har glædet mig til. Det er list mærkeligt men man skal jo holde gejsten alle timerne ;)
   Jeg glæder mig til at følge din læsning!

   Slet
 3. Fin læsestak og glæder mig til at følge dit læsedøgn.
  Jeg har meldt mig til for første gang, og er spændt på hvor meget jeg egentlig kan nå at læse på sådan et døgn.
  Indtil videre er War Horse og Coraline de eneste bøger i læsestakken, men der skal nok nå at komme flere:)
  Jeg har endnu ingen blog, men kan følges på instagram @kvallentin, hvor jeg helt sikkert vil opdatere mine oplevelser for døgnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor fedt!!! Coraline var i min stak sidst g jeg siger dig!!! Det var den bedste læseoplevelse det readathon!

   Slet
 4. Skønt valg af bøger til din læsestak! Du kan roligt glæde dig til eventyret med Alice, til Connors historie og Allys fortsættelse - og fornuftigt at der er lidt af hver genre, til lidt af hvert humør. <3
  Jeg elsker at Mark smutter på døgnvagt - det er en seriøs god timing! :D
  Min læsestak er på plads - den ene bog besluttede jeg mig for allerede under sidste readathon og en anden i december, så bare rolig, du var ikke den eneste der var hurtigt ude! ;) Det er nemlig lidt helligdags-agtigt. Når juleaften er overstået, tænker jeg også tit på hvad jeg ellers kunne have ønsket mig! :P
  Jeg glæder mig til at følge dig på den store hellige læsedag! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at jeg ikke er alene i at tænke bøgerne igennem i sindssygt god tid ;)
   Og i lige måde!!

   Slet
 5. Dejlig bogstak du har sammensat dig (og ja, du kan godt glæde dig til 'Monster' ;-)).

  Jeg er også med i år og kan følges på www.denlillebogblog.dk

  Det bliver fedt!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at følge med! Åh monster er bare så flot!

   Slet
 6. Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage her i foråret, men ÅHHH glæd dig til Monster! Husk lommetørklæder <3

  SvarSlet
 7. Åh, jeg glæder mig simpelthen SÅ meget til næste lørdag. Det bliver fantastisk. <3

  SvarSlet