.

.

torsdag den 24. marts 2016

"The Selection: Arvingen" af Kiera Cass  
Titel: The Selection: Arvingen
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Forlag: Tellerup
Sider: 446
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Der er gået 20 år siden Maxons udvælgelse, og landet Illeá er nu uden kaster. Landet er frit, men det er ikke alle uroligheder, der er væk. Der er brug for at skabe ro hos folket og aflede dem fra tanker om at vælte kongen og hans familie. Maxons datter, Eadlyn bliver derfor den første prinsesse, der skal foretage en Udvælgelse. Men hun er bestemt ikke interesseret i at dele sit liv med en mand af nogen art...


Jeg ELSKEDE de første bøger i serien, og jeg har hørt mange sige, at den 4.bog slet ikke levede op til de første 3. Derfor var jeg godt nok nervøs, da jeg startede læsningen af den. Det er med en ny hovedperson, Eadlyn, og den historie, der blev afsluttet i de første 3 bøger, skal man nu ligge væk for at koncentrere sig om, hvad der sker her 20 år senere. Personligt synes jeg, at det var rigtig fedt med en ny vinkel på historien, og det var fedt at besøge Illeá så mange år efter.
Som i de forrige bøger var der spænding fra første side, og de her bøger er bare sande pageturnere! Det er fyldt med så megen romantik, spænding og drama, at siderne bare forsvinder, og pludseligt er bogen bare læst.

Eadlyn er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Der er mange, der har givet bogen verbale tæsk grundet hende. Mange har beskrevet hende som selvisk, irriterende og generelt unlikable. Jeg kan sagtens se, hvad de mener, men jeg synes dog, at hun udvikler sig som person gennem bogen. Helt rigtigt er det, at hun til at starte med er meget fokuseret på den magt, der en dag bliver hendes, og rigtigt er det, at hun er meget fokuseret på HENDE og HENDES behov. Det lyder dog også som om, at hun er opdraget til denne tankegang, og det er det, jeg synes, der gør hendes udvikling ekstra interessant. Når hun møder de mange, der skal deltage i Udvælgelsen, udfordres hendes syn på sig selv og andre, og jeg synes, at hendes negative og forkælede attitude meget hurtigt bliver pillet af hende. 


Det, jeg elsker ved de her bøger er virkelig, at der sker så meget og at det er så sindssygt medrivende. Dramaet deltagerne imellem og hvem hun mon forelsker sig i, er så fint og spændende, at jeg slet ikke kan andet end elske dem. Der er en god blanding af en kærlighedsfortælling, YA og fantasy og måske endda en snert af en dystopisk roman. Den kan lidt af det hele, og det synes jeg er fantastisk! 
"The Selection" er virkelig blevet en af mine yndlingsserier, og jeg har hørt rygter om, at den næste bog i serien bliver den sidste. Jeg kan slet ikke vente på, at den udkommer, for denne bog slutter med en vild cliffhanger, og jeg sidder bare tilbage og ønsker at få mere, mere mere!

6 kommentarer:

 1. Årh, jeg vil også læse den! Har bare ikke fået den hjem på hylden endnu :/ :p
  Men fedt, at du synes den er god :D

  SvarSlet
 2. Den er så god - kommer den sidste ikke snart? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis sådan jeg har det ;) Den kommer på engelsk nu her - så håber jo den kommer på dansk til efteråret eller senest i starten af 17!

   Slet
  2. Hejsa, hvad handler bogen om “resume”

   Slet