.

.

mandag den 8. februar 2016

"Kelley" af Lesley Livingston

  
Titel: Kelley
Forfatter: Lesley Livingston
Serie: Vikingekongens datter
Forlag: Tellerup
Sider: 381
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.


Dette er den første bog i trilogien om Kelley.

Kelley er skuespillerinde. Eller det drømmer hun om at blive, og da hun får hovedrollen som alfedronning i et Shakespeare-stykke, er hun sikker på, at hendes karriere må være lige rundt om hjørnet.
Men alferne findes i virkeligheden. Og Kelley har en helt særlig rolle i den anden verden...


Jeg har aldrig læst fe eller alfe-fantasy før, og derfor glædede jeg mig meget til denne bog. Dels er det en VIDUNDERLIG forside med glitter og eventyr, og historien indeni er medrivende og spændende. Jeg elskede at blive lukket ind i en verden, jeg aldrig har læst om før, og til tider mindede bogen mig meget om nordisk mytologi, som har nogle fantastiske fortællinger efter min mening.
Det var fascinerende at få lov til at lære om alfer og at blive opslugt af det univers, som Livingston meget malerisk beskriver i denne fortælling.
Historien om Kelley er en blanding af fantasy og paranormal romance, da Kelley (selvfølgelig) forelsker sig i Sonny - en alf med titlen Janus, da han vogter en port mellem alfernes og menneskernes verden. Sonny og Kelleys romance minder til tider om Romeo og Julie, og som læser er det meget hurtigt tydeligt, at det bliver svært for dem at få hinanden til sidst. Men om de får hinanden trods det? Ja, det skal du jo læse bogen for at finde ud af ;)
Kelley er bogens hovedperson sammen med Sonny. Det skifter i hvert kapitel, hvem af dem, man følger, og jeg må indrømme, at Sonny var en anelse mere interessant end Kelley. 
Kelley er der ligesom bare. Hun skal opdage alfeverden, lære om sin virkelige skæbne og så forstå, at hun er en del af en profeti i den verden, som Sonny kommer fra. Det er ikke fordi Kelley gør dumme ting eller er intetsigende: Hun er bare meget anonym, og som læser kunne jeg godt glemme hende lidt, når det var Sonnys vinkel, der fyldte. Kelley er ikke en unik hovedperson, og det er først til allersidst i bogen, at hun træder i karakter og viser, at hun faktisk godt kan selv.
Sonny derimod var lidt mere interessant, og jeg kunne rigtig godt lide idéen om hans rolle som soldat. Hans måde at være i begge verdener på var spændende, og hans mod og klogskab gav et rigtig godt billede af, hvad alfer er for en slags væsner. 
Han er ikke den typiske helt, og han er der ikke bare for, at Kelley kan finde en at forelske sig i. Han kan meget mere, og hans rolle er større, end man umiddelbart tror, når man som læser møder ham for første gang.


Bogen har en masse twists, og læseflowet er fantastisk. Den er læst på ingen tid, og den overraskede mig bestemt positivt. Dog er det ikke en bog, der er blevet siddende i mig på samme måde som mange andre bøger. Den var underholdende, spændende og anderledes, mens jeg læste den - men her bagefter sidder jeg tilbage med en følelse af, at den var, mens den var. Nu vil jeg gerne videre med min læsning.
Dermed ikke sagt, at jeg ikke vil læse de 2 sidste i serien, for det vil jeg! Jeg mistænker den første bog for at være en lang optakt til det, der virkelig skal ske - og det glæder jeg mig til at læse mere om!

2 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin bog om alfer!
  2'eren er min absolutte favorit i trilogien - så fyldt med action og drama på den helt rigtige måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil jeg virkelig glæde mig til så!!!

   Slet