.

.

fredag den 26. februar 2016

"Bad Girls Don't Die" af Katie Alender



Titel: Bad Girls Don't Die
Forfatter: Katie Alender
Serie: Bad Girls Don't Die
Forlag: Disney-Hyperion
Sider: 346
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Alexis og hendes søster Kasey bor i et gammelt hus med deres forældre. Men en dag begynder Kasey at opføre sig mærkeligt. Hun kan ikke huske, hvad hun har lavet, og hun r onde ting. Hendes øjne skifter farve, og Alexis er sikker på, at der er noget galt. Men hvordan fortæller man omverden, at man tror, at ens søster er besat?

Det er vist ved at være et år siden, at jeg købte denne bog, og jeg glemte den lidt. Den stod på min hylde, og jeg har flere gange overvejet at ligge den i en læsestak. Jeg har været meget spændt på den, og alligevel har jeg ikke fået den læst - det er ret dumt, det ved jeg godt!
Men nu har jeg læst den, og det var virkelig en fed og anderledes læseoplevelse.

Alexis er bogens hovedperson, og som mange andre hovedpersoner i en god gyser, er hun ikke dum og gør alle de ting, som man bare river sig i håret over: Alexis er handlekraftig, klog og prøver virkelig at løse situationen på en hensigtmæssig måde. Alexis er ikke en dyb karakter, men hun er likable, og som læser håber man, at hun finder en løsning på den svære problematik, hendes familie er blevet sat i. Nu kunne det godt lyde, som om hun bare er der, men det er bestemt ikke tilfældet. Hendes familieforhold er komplekst, og udover at være en rigtig god gyser, er dette også en bog om familier, der ikke altid hænger sammen, og hvordan det er at være barn i sådan én. 


Bogen er en rigtig god blanding af gys og YA. Det er fedt, at Katie Alender skriver en bog i bedste gyserstil, men i et YA-format, så endnu flere læsere kan få muligheden for at læse en god horror-bog. Normalt er jeg virkelig ikke god til gyserfilm (spørg ALLE!), og dette er nok den første rigtige gyser, jeg læser. Den fangede mig relativt hurtigt (Den skal lige over de første 50 sider, der ligesom bare er....), men da den gik i gang, var den slet ikke til at ligge væk. Jeg var SÅ overrasket over, at den var så god, og jeg har med det samme sat de 2 næste i serien på min to-read-liste på Goodreads. 

Normalt siger jeg jo, at jeg læser ekstremt langsomt på engelsk, men det oplevede jeg slet ikke med den her bog. Flowet var sindssygt godt, og jeg kunne sidde i flere timer og læse (hvilket plejer at være svært på engelsk for mig, da jeg skal koncentrere mig en del mere). Gyserdelen gav mig kuldegysninger, og jeg sad til tider på kanten af sofaen, fordi jeg bare MÅTTE læse videre, samtidig med, at jeg blev helt skræmt og prøvede at regne ud, hvad der skulle ske som det næste.
Jeg glæder mig bestemt til de 2 næste i serien!    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar