.

.

onsdag den 20. januar 2016

Læsemål for 2016


Det er lang tid siden mit sidste indlæg. 
Der sker så mange nye ting, og jeg må erkende, at bloggen har stået i sidste række. Men nu er jeg tilbage - sådan rigtigt! Også skriftligt ;)

Eksamen har været, og jeg kan nu kalde mig socialdiakon/pædagog med et snit på 12. Jeg er indviet, og jeg har fået papirer på, at jeg er uddannet. Det er så uvirkeligt, og jeg skal til min første jobsamtale i morgen. Giver det voksenpoint? Ikke desto mindre sker der store forandringer, og jeg glæder mig til dem alle sammen - og til at dele dem alle med jer :)

Men det er ikke mit private liv, dette indlæg skal handle om (det kommer i min opsummering af januar!). Det skal handle om de læsemål, jeg har sat mig for 2016. Læsemål er jeg ofte dårlige til at overholde, så derfor er de måske lidt mere flyvske, end jeg plejer. Men jeg håber at kunne opnå dem alle, og jeg lover at lave en opgørelse i slutningen af året for at se, om jeg kom i mål med dem alle sammen.


Mine læsemål for 2016 er:

 • Jeg vil læse 50 bøger (Goodreads Challenge). Sidste år satte jeg mit mål til at være 45 bøger, men jeg nåede 52. Derfor tænker jeg, at jeg vil se, om jeg kan nå at læse 50 bøger. Det ville være fedt! (Gisp! jeg er allerede bagud!)
 • Jeg vil gøre min stak af anmeldereksemplarer væsentligt mindre! Anmeldereksemplarer er fantastiske, og jeg ELSKER at anmelde bøger. Men efter en bachelorperiode og en januar i nærmest læse-tørke, er stakkene vokset betragteligt. Det skal der gøres op med! Jeg vil blive bedre til at få læst, og dermed også få læst de mange skønne bøger, forlagene er så søde at sende mig!
 • Jeg vil læse eventyr. I december hungrede jeg efter magi og eventyr. Og lysten er kun blevet større i januar. Jeg har faktisk aldrig læst eventyr sådan rigtigt - og det vil jeg gøre op med i 2016! Jeg vil læse de skønne klassiske og mindre kendte eventyr, som jeg tror, at vi alle er vokset op med på den ene eller anden måde. Og jeg glæder mig! (Hvilke smukke eventyrsamlinger skal jeg have indkøbt? LINKS TAK!)
 • Jeg vil læse Winnie The Pooh & Alice in Wonderland. Sidste jul fik jeg en smuk slip-case udgave af Peter Plys med alle historierne i. Og jeg har nu 5 udgaver af Alice in Wonderland - og jeg har ikke læst nogle af de smukke fortællinger. MEN! Det skal der gøres op med i år, og jeg glæder mig til at læse 2 fortællinger, der er kommet til at stå mit hjerte ufatteligt nært.
 • Jeg vil læse flere engelske YA-bøger, som ligger på hylderne og venter. I 2015 har jeg købt enormt mange YA-bøger hjem. Og de ligger på mine hylder og samler støv. Det er ikke okay, men af en eller anden grund bildte jeg mig ind, at jeg ikke kunne læse en YA-bog på engelsk. Men i 2016 skal det gøres om. Jeg er god til engelsk, og selvom jeg læser væsentlig langsommere på engelsk, vil jeg nyde de skønne titler, som med garanti gemmer på vidunderlige fortællinger!
 • Jeg vil læse mere lystbetonet. Jeg elsker at anmelde, og jeg elsker nye udgivelser. Men i forlængelse af nogle af de andre mål, skal det i år også være okay at læse en bog, fordi jeg har LYST. Jovist - Jeg er genrelæser, og derfor er mine anmeldelser jo ikke "en straf", men jeg får nogle gange dårlig samvittighed over at genlæse Harry Potter, fordi der er kommet et nyt eksemplar ind af døren. Og det skal være okay at læse Harry Potter - for det kan man have brug for, right ;)?
 • Læsning skal være en pause i min hverdag. De sidste par måneder med bachelor og eksamen har læsning været noget, jeg gjorde, fordi jeg fik dårlig samvittighed over at bloggen eller Instagram stod stille. Men læsning skal fra nu af være min pause og noget, jeg gør, fordi jeg elsker det. Jeg vil ikke have dårlig samvittighed over ikke at læse hver dag. En side er også fint engang i mellem, og efter en lang dag på arbejde, kan jeg have brug for at se et afsnit serie. Det vil jeg ikke have dårlig samvittighed over. Læsning skal være på mine betingelser :)

Det er måske nogle fjollede mål for nogle, men for mig er det virkelig vigtige ting - især det sidste! Jeg glæder mig til at opdatere jer på mine mål, og jeg vil rigtig gerne høre jeres læsemål for 2016? 
Jeg er snart tilbage med anmeldelserne, og bloggen er vist ved at være oppe at køre igen, nu, hvor den nye hverdag er ved at være genkendelig!
Vi ses snart! 

 

2 kommentarer:

 1. Stort tillykke med din uddannelse! Hvor er det bare flot! Jeg gik selv igang med uddannelsen som pædagog her i sommers, og jeg glæder mig også rigtig meget til jeg er færdig :-)

  Jeg har ikke sat mig andre læsemål en mit Goodreads-goal. Det har jeg det egentlig fint med, da jeg har været ude af en rytme den sidste månedstid, og den skal jeg altså lige genfinde inden jeg beslutter mig for noget som helst :-)

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede heller ikke at jeg ville have andre mål end goodreads! Men så blev det de her lidt generelle mål, og det har jeg det faktisk okay med :)

   Slet