.

.

onsdag den 20. januar 2016

"Kærlighedsbreve til de døde" af Ava Dellaira


Titel: Kærlighedsbreve til de døde
Forfatter: Ava Dellaira
Serie: -
Forlag: Ordenes By
Sider: 362
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Ordenes By.


Laurels søster er død, og hendes familie forsøger at komme videre. Samtidig får Laurel til opgave at skrive et brev til en død person i engelsk. Laurel vælger ikke blot at skrive ét brev: Hun fylder en hel notesbog med breve til døde ikoner, og gennem disse breve fortæller hun om savnet til sin søster, May, men efterhånden åbner hun mere og mere op om sine dybeste hemmeligheder...Er der en bog, jeg har ventet på, længe, er det denne! Den har stået på min ønskeliste i SÅ lang tid, og da jeg endelig modtog den, kunne jeg ikke vente med at komme i gang. Så ramte bacheloren, og i stedet er den blevet læst i januar-ro og post eksamen-kaos.
Det er jeg meget glad for nu!
Historien om Laurel er hjerteskærende, dybt rørende og medrivende. Idéen med at skrive en bog gennem breve er spændende, og det fungerer SÅ fantastisk godt, især når man selv har et forhold til nogle af de ikoner, som Laurel skriver sine breve til. 
De første 100 sider havde jeg svært ved at finde fokus og se det fantastiske, som mange har set i bogen, men pludseligt tog historien til, og bogen var ikke til at lægge væk igen!

Laurel er bogens hovedperson, og det er gennem hende, læseren må forstå Mays død og de følelser, Laurel og hendes familie nu sidder tilbage med. For Laurel har May altid været perfekt, og hun vil gøre alt for at være som May. Laurel bruger Mays gamle tøj, og hun får venner, der minder om dem, May havde i sit liv. Men efterhånden må Laurel og læseren indse, at May ikke var perfekt - faktisk er perfekt ikke et ord, der kan sættes på hende overhovedet.
Laurels refleksioner er så smukke og voksne af hendes alder, og alligevel virker det slet ikke urealistisk af en pige i High School: Hun er blevet tvunget til at se døden i øjnene og står nu tilbage uden hjælp eller støtte.
Laurel er en tragisk person, og hendes eget liv udfoldes i de smukke breve, hun skriver til de døde. Som læser kan man ikke andet end at elske hende og grine eller græde med hende.Der er jo altid mere at sige, og derfor er denne bog så vigtig at læse. Udover temaer som død, sorg og venskab, arbejdes der med at finde sig selv, skyld og skam. Det gøres på fineste vis, og måske er jeg langsom i optrækket, men jeg havde slet ikke set slutningen (faktisk den sidste halvdel af bogen!) komme! Jeg var så chokeret, og jeg græd. Jeg græd, fordi Ava Dellaira skriver så smukt, poetisk og fint, at jeg ikke kunne andet. Hendes beskrivelser af sorg, smerte og ikke mindst kærlighed er så smukke og unikke, at jeg lod mig lulle ind i bogens fortælling og dens vigtige pointer.

"Kærlighedsbreve til de døde" er en helt særlig ungdomsroman, og den bør læses af alle, der elsker anderledes bøger. Den har et vigtigt budskab og ikke mindst er den et litterært unikum! Bogen knuste mit hjerte samtidig med, at den var så hjertevarm! Det kræver en mesterlig forfatter, og det må man sige, at Ava Dellaira er.
4 kommentarer:

 1. Hvor er det en spændende bogblog, du har her. Jeg er også helt besat af at læse bøger og skrive om dem. Følg gerne med her på siden: https://bogklubben11.wordpress.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig :D Fedt med nye bogbloggere og dejligt at du følger med :)!

   Slet
 2. DEN BOG ER SÅ FANTASTISK. ARGHGHHHHH!
  (og rigtig god anmeldelse)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så enig med dig!! Den var virkelig en vild læseoplevelse!

   Og tak :)!

   Slet