.

.

lørdag den 2. januar 2016

"Hold me Closer" af David LevithanTitel: Hold me closer
Forfatter: David Levithan
Serie: -
Forlag: Politiken
Sider: 220
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Politiken.


Tiny er bøsse med stort B, og han har haft et kærlighedsliv fyldt med drama, sorg og alt for mange forelskelser. Samtidig har det været svært for ham at få verden til at acceptere den, han er. I stedet for en normal biografi har Tiny valgt at skrive en musical.
Dette er med andre ord en roman i musicalform!


Da bogen lå i postkassen, var jeg mildest talt overrasket. Jeg havde intet hørt om den, men da jeg læste bagsiden og de første par sider, opdagede jeg en bog, jeg er så lykkelig for at have læst. 
Idéen om en bog som musical er fantastisk, original og hylende morsom. Som stor musicalfan er det fedt at læse en hel forestilling, der er så malerisk beskrevet, at man ser den spillet for sit indre blik, mens man læser.

Ikke nok med at bogen er skrevet som en musical: Den ER en musical. Der er rollelister, sange, danse og det hele! Tiny har selv skrevet musicalen om sit liv, og undervejs kommenterer han på sit værk og de tanker, der er bag hans idéer. Tinys refleksioner er både morsomme og sørgmodige, og det giver kun læseren endnu mere lyst til at læse mere, og fordi bogen er stillet op som et manuskript, vendes siderne hurtigt og let. Der står ikke meget på hver side, og derfor er "Hold me closer" en bog med rigtig godt læse-flow.


Tiny er en person, der bestemt ikke har haft det let hverken med sin seksualitet eller sit kærlighedsliv. Selvom mange af scenerne kan minde om noget, som Nynne eller Bridget Jones har været udsat for, er der hele tiden øjeblikke med hjertesorg og alvor, som giver historien en helt anden og meget mere seriøs dimension. Tiny er en fyr, der er blevet ramt på godt og ondt, og samtidig kæmper han og er sikker på, at han en dag vil finde den rette. Tiny er en uforglemmelig karakter, og han er så godt skrevet, at man som læser kun kan holde af ham og både grine og græde med ham.


Denne bog var bestemt en overraskelse og en positiv en af slagsen. Den er hurtigt læst, den har humor og alvor i en rigtig god vekselvirkning, og som en lille bonus skulle Tiny eftersigende være en karakter fra Levithans bog sammen med John Green, der hedder "Will Grayson, will grayson". Dette skulle give en ekstra dimension for læsningen hos de læsere, der kender denne bog (Jeg har ikke læst den endnu, dog...). 
Hold me closer er bestemt en musical, jeg vil drømme om at se på en scene, for den har alt det, en god musical skal have - og den er en fornøjelse at læse!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar