.

.

mandag den 25. januar 2016

"Girl Online" af Zoe Sugg


Titel: Girl Online
Forfatter: Zoe Sugg
Serie: Girl Online
Forlag: Gyldendal
Sider: 370
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Gyldendal.


Penny er blogger, men ingen ved, at det er hende, der er Girl Online. På bloggen kan Penny være 100% sig selv og gemme sig fra den virkelighed, hvor hun er klodset og har panikanfald. En jul skal Pennys familie til New York, og da Penny møder Noah, kommer hun på sit livs eventyr, der forandrer hende for altid.


"Girl Online" er skrevet af den kendte vlogger fra Youtube: Zoella. Jeg har fulgt hende i mange år, og da jeg selv fik konstateret panikangst, gjorde hendes videoer af mere personlig karakter noget ved mig. Zoella hjalp mig til at forstå, at jeg ikke var alene med min angst, og det var så modigt af hende, at hun turde stå frem og fortælle om den side af hendes liv.
Denne bog er endnu en måde for hende at fortælle om angsten, og hvordan man kan arbejde med den.
"Girl Online" er ikke bare en YA-bog, den har noget på hjerte, og den får sit budskab frem på fineste vis.


Penny er bogens hovedperson, og fortællingen sker både gennem hendes blog og en "klassisk" fortællingen i bogen. Jeg elsker samspillet mellem bloggen og bogen, og den form for skrivestil har altid tiltalt mig. Penny er en sød pige, som man ikke kan lade være med at holde af og føle sympati for. Panikanfaldene fylder mere og mere i hendes hverdag, og hun ved ikke, hvordan hun skal kunne få det bedre igen. Samtidig er Penny så menneskelig, fordi hun er klodset og er voksen af sin alder. Hendes refleksioner omkring angst og hendes venner er rigtig gode ind i denne specifikke fortælling, og især hendes arbejde med angsten fandt jeg spændende - nok fordi jeg selv har stået i samme dilemma. 

Udover at handle om Penny og angst, handler bogen om online mobning og venskab. Emner, som jeg selv har skrevet bachelor om, og derfor var bogen en perfekt "afslutning" på mit bachelor-projekt. Med sin bog tager Zoella disse emner op og viser, hvordan det kan være for den mobbede at modtage onde beskeder og kommentarer, og samtidig viser hun nuancerne i at være på de sociale medier på en ganske fin måde. 
Det er forholdsvis tunge emner at skrive om, men det er tydeligt, at Zoella har skabt Penny ud fra sig selv, og derfor bliver læseoplevelsen også troværdig at sidde igennem.
Bogen er spændende og sød på samme tid, og derfor er den meget svært at ligge fra sig: Læseflowet er fantastisk, og jeg kunne læse 100 sider på ingen tid, fordi jeg bare måtte se, hvad der skete som det næste!


"Girl Online" er en spændende og sød YA-bog, og den har mere på hjerte end en sød kærlighedsfortælling. Den efterlod mig varm indeni, og samtidig følte jeg, at jeg var blevet klogere på Penny som person, og jeg glæder mig virkelig til at læse den næste bog i serien! Zoella er en fantastisk forfatter, og jeg er glad for, at hun har fået lov til at udgive denne dejlige bog!

2 kommentarer:

 1. Hun skrev faktisk ikke selv bogen men havde en ghostwriter til at skrive den. Det vakte dog så stor skandale (da det blev afsløret), at hun valgte at skrive anden bog i serien selv. Om der så er stor kvalitetsforskel på de to bøger, ved jeg ikke. Jeg har endnu ikke bestemt mig til, om jeg vil læse bøgerne.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej er det rigtigt?? Det vidste jeg slet ikke - jeg glæder mig til at anmelde bog 2 så :D

   Slet