.

.

onsdag den 2. december 2015

"Spektrum: Geminiderne" af Nanna Foss

Titel: Spektrum: Geminiderne
Forfatter: Nanna Foss
Serie: Spektrum
Forlag: Tellerup
Sider: 656
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.

Dette er andet bind i Spektrum-serien.


Pi og hendes venner er stadig chokerede over, at de kan rejse i tiden og har særlige evner. De aner ikke, hvad de skal stille op, og de forstår stadig ikke, hvilke konsekvenser, det kan have for dem selv. Der dukker hele tiden nye problemer og mysterier op, og spørgsmålene er ikke til at besvare.
Sammen må Pi og hendes venner lære at beherske deres evner og rejse tilbage til 1969 for at få svar. Men de er ikke de eneste, der kan rejse i tiden, og spørgsmålet er, hvem de egentlig kan stole på...


I ved det jo godt. Jeg ELSKEDE den første bog i Spektrum-serien, og jeg kårede den som årets bog sidste år. Og siden da har jeg bare gået og ventet på, at der skulle komme en fortsættelse. Det har været et langt år, og da jeg på bogforum fik rakt den anden bog i serien i hænderne, var jeg ellevild og kunne slet ikke være i min egen krop.
Nu sidder jeg tilbage med en følelse af glæde, frustration, spænding og sorg over, at jeg skal vente et år igen. Kender I de bøger, man bare har lyst til at sluge, men man forsøger at gemme på dem, fordi de bare er så gode, at de ikke må slutte? Sådan en bog er Geminiderne!

Man kan godt se "Leoniderne" (den første bog i serien) som en lang optakt til denne bog. Leoniderne præsenterede vores hovedpersoner, den fortalte om tidsrejser og stillede universet op for os. NU ved vi, hvad det hele handler om, og jeg skal da lige love for, at fru Foss vælger at starte lige på og hårdt og her leverer en actionpacked thriller/fantasy/sci-fi-roman, og den er skæppeskøn!


Geminiderne tager fat lige præcis dér, hvor forgængeren slap, og man hører jo tit, at en 2'er er svær at skrive (især hvis fans ELSKEDE den første bog), men det er som om, at denne bog bare har været der hele tiden. Den er så selvfølgelig og samtidig med så mange cliffhangere og plots, at man som læser slet ikke forstår, at man går over i en ny fortælling.

Pi er denne bogs hovedperson, og jeg ELSKER Pi! Hun var en af mine yndlingspersoner i den første bog, og derfor blev jeg lykkelig, da jeg hørte, at hun skulle være fortælleren i denne bog. Det fede ved at have Pi som fortæller er jo, at man også får Noah med på vognen, da de to søskende kan telepartere til hinanden. Det, der er fantastisk ved Pi, er hendes humør og dybe personlighed. Udadtil er hun en smilende og positiv pige, men Pi er uden tvivl også den person i flokken, der er allermest sårbar. Hun er så angst for at ødelægge alt omkring sig med sin evne, og hendes udvikling, tanker og refleksioner er så genialt skrevet, at jeg som læser flere gange måtte trække på smilebåndet eller fælde en tåre.
Pi's forhold til Noah sættes også på spidsen, og der er tale om søskendehad men så sandelig også den evige kærlighed og støtte, man kan finde hos den anden. Noahs karakter bliver der også gået i dybden med gennem hans tanke-snak med Pi, og han er både en røv og verdens bedste beskytter!


Fordi vi nu kender personerne og universet, har Nanna Foss nu tilladt sig at kaste emnet "tidsrejse" op i luften og diskutere det gennem en fantastisk fortælling. Bogen behandler emner såsom etik, konsekvens og ikke mindst kærlighed. Den kærlighedsfortælling, som er en stor del af denne bog, er ikke plat og noget, der er tilføjet for at fylde. Det er en hård, barsk og realistisk fortælling om at forelske sig samtidig med at have et stort ansvar, evner og slet ikke vide, hvor man selv er henne i dette. Scenerne mellem de 2 forelskede (I tror da ikke, jeg spoiler jer, gør I ;)) er simpelthen så smukt skrevet, og jeg var så engageret i romancen hele vejen igennem bogen!
Fordi historien for alvor også er i gang, er der også en masse nyt plotlines OG OG OG cliffhangers! Der er SÅ mange tråde, der ikke sluttes i bogen, og som læser higer man efter mere, fordi det bare ikke kan slutte nu!


Geminiderne er den bedste 2'er nogensinde! Den er så medrivende og elskelig, at jeg slet ikke kan finde mig selv igen! Den er endnu bedre end sin forgænger, og den tager sin læser med storm! Nanna Foss gør det igen: Et mesterværk!

2 kommentarer:

  1. Havde du ikke en bachelor der skulle skrives? :P

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har jeg! Og den skriver jeg på ved siden af alt det her xD Men hul i bachelor, denne bog SKULLE læses ;)!

      Slet