.

.

onsdag den 16. december 2015

"Isla og jagten på lykke" af Stephanie Perkins


Titel: Isla og jagten på lykke
Forfatter: Stephanie Perkins
Serie: -
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 349
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Lindhardt&Ringhof.


Isla har altid været forelsket i Josh. Da de tilfældigvis mødes en sommer, hvor Isla er påvirket af bedøvelse, får hun brudt isen og talt med ham. Dog er Isla sikker på, at Josh ikke har den mindste interesse i hende efter det optrin. Men hvem siger, at kærligheden ikke kan findes i offentlig transport og i pinligt selskab?

Dette er uden tvivl min yndlingsbog i den lille mini-serie om de unge studerende i Frankrig. Den er hylende morsom, spændende, sød, romantisk og sørgmodig. Alle følelserne kommer i spil, og jeg kan bare ikke finde noget negativt at sige om bogen! Anmeldelsen kunne egentlig godt slutte her, men det gør den selvfølgelig ikke.
Jeg må nok erkende, at jeg har fået en større lyst til at læse "Chic-lit" efter at have stiftet bekendtskab med Stephanie Perkins. Bøgerne om Anna, Lola og Isla har virkelig rørt mig, og de har fået mine øjne op for, hvad en sød romantisk bog kan gøre for sin læser.

Isla er bogens hovedperson, og jeg elsker, at hun er en blanding af en selvstændig og skrøbelig pige. Isla ved, hvad hun vil med mange ting, og samtidig er hun så fortabt i den verden, hun befinder sig i. Hun er en håbløs romantiker, men samtidig ved hun, at det er uddannelsen og det rigtige universitet, der kommer til at afgøre hendes fremtid. Isla er en så god blanding af mange ting, og det gør hende så realistisk. 
Islas sårbare side, der har så lav selvtillid og slet ikke tror på, at nogen vil hende, kan virkelig minde om mig selv til tider, og jeg tror også, at det er derfor, jeg er faldet for hende som karakter. Det faldt mig så naturligt at holde af hende og følge hendes rejse gennem bogen. 

Som de andre bøger tager denne også et mere eksistentielt tema op: Her handler det om at fortjene det gode i sin tilværelse. Flere gange er Isla sikker på, at det en dag vil ende med Josh. Hvordan kan noget så godt være hendes? Hvorfor ikke bare slutte det, inden hun bliver mere ked af det og må forblive alene og efterladt?
Islas drøm om kærlighed og angsten for at blive ladt alene er et gennemgående tema gennem bogen, og det bliver så godt bearbejdet gennem hendes rejse, hendes forhold til Josh og hendes bedste ven Kurt (som er SÅ morsomt skrevet!). 

Bogen emmer af romantik og søde stunder. Samtidig er der sørgmodige scener og en fortælling om unge mennesker, der kæmper for at finde ud af, hvem de er i et samfund, der forventer en masse af dem. Bogen er perfekt til vinter og er en sand juleromantisk historie! Det er en perfekt slutning på denne minitrilogi, og jeg glæder mig allerede til at genlæse den!

2 kommentarer:

  1. De er simpelthen så søde de bøger, men kan også bedst lide Isla og Jagten på lykke :)

    SvarSlet