.

.

torsdag den 26. november 2015

"Twilight: Tusmørke"af Stephenie Meyer


  
Titel: Twilight: Tusmørke
Forfatter: Stephenie Meyer
Serie: Twilight
Forlag: Carlsen
Sider: 505
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Bella flytter hjem til sin far i Forks, og hun er sikker på, at det ikke bliver nogen fornøjelse. Hun har ikke lyst til at være den nye pige i klassen, og hun har ingen venner i byen. Men Edward Cullen er noget særligt. Han er smuk, alt for smuk. Men han gemmer på en dyb og mørk hemmelighed. Hvor meget er Bella villig til at ofre for, at de kan være sammen?


 "Twilight" er en omdiskuteret bog. Det er bogEN. Alle har en holdning til den, og jeg mistænker den for hos de fleste at være en enten eller holdning. Enten elsker man bøgerne eller også synes man, at det er tomme kalorier og enormt dårligt skrevet. Jeg tilslutter mig uden tøven den første del. Jeg ELSKER Twilight. jeg kan huske, at jeg købte de første 3 bøger, og jeg slugte dem på en weekend. Den sidste gik jeg og ventede på, og da den kom, var den også væk på få dage. Twilight er på en måde som Harry Potter-bøgerne. Jeg forbinder dem med et vidunderligt læseflow og med en historie, jeg altid kan vende tilbage til og altid vil holde af. Dermed ikke sagt, at de stikker Harry Potter, for det gør intet! :)


 Bella er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Bella er en normal pige med streg under normal. Hun ser normal ud, er klodset og er okay i skolen. Bella er ikke gudesmuk eller én, som alle ligger mærke til. Bella er der bare, men alligevel er det hende og KUN hende, som Edward forelsker sig i. Jeg tror, at Bella for mange er let at identificere sig med, fordi hun netop er, som mange af os andre: Helt normal. Hun er teenager og føler sig usikker, hun ved ikke, hvad hun vil med sit liv, og hun er bange for ikke at have nogle venner. Bella minder på mange punkter om mig i mine unge teenageår, og jeg tror også, at det er derfor, jeg er så glad for hende som hovedperson.
Edward er uden tvivl en af mine drømme-bogmænd! Jeg ELSKER ham! Han er sådan en gentlemand, høflig, smuk og klog. Han er så kærlig og man er ikke i tvivl om, at han forguder Bella og vil gøre alt for hende. Ja, til tider er han besidderisk, men det må vel være hans vampyr-tendenser ;)? I hvert fald er jeg SÅ stor fan af Edward, og jeg elsker scenerne mellem ham og Bella.

Twilight er som nævnt en bog, jeg har læst af flere omgange. Der er scener i den, som jeg bare sidder og venter på skal komme, for det er så sandelig dem, der gør, at bogen er perfekt. Jeg elsker især den scene i skoven, hvor Bella indser, hvad Edward er og hvad han kan gøre men min yndlingsscene må være, da Bella skal møde familien Cullen for første gang. Jeg ELSKER det, og mit hjerte bliver helt varmt lige præcis dér, fordi familien Cullen alle er så geniale karakterer! De er så skønne at læse om, og det kapitel må være et af de allerbedste i hele serien.


Twilight er en skøn kærlighedshistorie med et twist af fantasy/paranormal romance. Det er noget, jeg er virkelig fan af, og det var også den første bog i den genre, som jeg læste. Den er så hurtigt læst og svær at ligge fra sig, og jeg glæder mig sådan til at genlæse de sidste 4 i serien også. Twilight er en bog, jeg forbinder med min gymnasietid, travle skoledage og akut behov for pause. Det er en bog, der giver mig lov til at udleve drømmen om at føle sig som en prinsesse og det er ikke mindst en bog, der byder på spænding og romantik i én og samme fortælling.

2 kommentarer: