.

.

mandag den 16. november 2015

"Skyggesider" af Christina BondeTitel: Skyggesider
Forfatter: Christina Bonde
Serie: -
Forlag: Tellerup
Sider: 286
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.


Tricia er en helt almindelig kvinde. Hun lever et gennemsnitligt og til tider trivielt liv. Men pludseligt begynder hendes drømme at blive vil virkelighed - eller er det omvendt? Der sker mystiske ting omkring hende, og når man ikke ved, hvornår man drømmer eller er vågen, bliver det svært at undgå dæmonerne fra ens fortid...

Det er ikke en hemmelighed, at jeg er vild med Christina Bonde! Hun skriver fængslende godt, og ofte sidder man ude på kanten af stolen! Historien er intens, dragende og ikke mindst en sand gyser. Lige nu sidder jeg og er bange for at være alene hjemme!
Bogen er en blanding af alt muligt godt: En gyser, en thriller og fantasy! Hele tiden skifter stemningen, og som læser kan man slet ikke forudse, hvad der skal ske som det næste - og sådanne bøger elsker jeg!


Tricia er bogens hovedperson, og hun er en triviel kvinde. Hun er gift og har et barn, og det er tydeligt, at det er barnet, der holder sammen på forholdet. Det er bestemt ikke et liv, man selv drømmer om at leve, men det gør også, at man hurtigt får sympati for Tricia og den traumatiske historie, som hun har med sig. Hendes søster har begået selvmord, og familien er voldsomt troende, og derfor må der ikke tales om den "synd", det er, at gøre dette. Tricia er en frustreret og ensom karakter, og hun passer perfekt ind i den dystre fortælling, der gemmer sig i denne bog. Hun overrasker mange gange igennem historien, og den måde, hendes personlighed udvikles, laver twists og bare forandrer sig, er virkelig spooky og samtidig en god ting for hende som person. Det hele er en hårfin balancegang, og jeg er ikke sikker på, at jeg selv har forstået den endnu.


En dimension i denne bog er religion. Som nævnt er Tricias familie og venner meget troende, og deres liv er i kirken. De forsøger ihærdigt at få Tricia med på dette, men hun har en vis modvilje mod dette. Tro og dødssynderne er et tema i fortællingen, og nogle gange var jeg faktisk i tvivl om, hvad Bonde ville med dette, for det skabte nogle gange mere forvirring end svar hos mig. Dog kom det hurtigt, og symbolikken i denne fortælling er stærk! Dødssynderne er (hvis du, søde læser, ikke ved det) karaktertræk, der er syndige at besidde i nogle religioner. I bogen bruges de til at underbygge adskillige scener, og det er nervepirrende, når man ved, hvad der skal til at ske, fordi en synd nævnes i bogen. Det er med til at øge spændingen, og det giver kuldegysninger i tide og mest af alt i utide!


"Skyggesider" er en sand gyser! Den tager hele tiden sin læser med bukserne nede, og den får læseren til at hungre efter mere - det er ikke til at stoppe med sin læsning, når man først er begyndt! Bogen minder om en blanding af "Eksorcisten" og "Paranormal Activity", og det er bestemt en ros, når det kommer fra mig. Bogen borede sig ind i mig og besatte mig. Og jeg er sikker på, at den ikke slipper mig foreløbigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar