.

.

onsdag den 14. oktober 2015

"Zam" af Jesper Wung-Sung


 Titel: Zam
Forfatter: Jesper Wung-Sung

Serie: -
Forlag: Rosinante&Co.
Sider: 169
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Rosinante&Co.

Det er blevet en verden, hvor zombier og mennesker lever side om side. Samfundet bruger nu zombier til nogle opgaver, som menneskerne ikke orker. Men det er ikke alting, der fungerer lige optimalt. Zam er en zombie. Men han er ikke som sin familie. Han vil ikke spise mennesker eller dyr, og han gør alt, hvad han kan, for at ligne et menneske og være som dem i sin klasse. Det er bare ikke altid let, når alle omkring ham er sikker på, at han er et monster.


Det var en overraskelse for mig, da denne bog endte i min postkasse. Jeg havde slet ikke hørt om den, men hurtigt havde en masse andre bloggere læst den, og meningerne var splittede. Jeg elsker zombier! Jeg har ikke læst mange bøger om dem, men efterhånden har min mand vist mig en del film, og jeg ELSKER dem! Det er SÅ skræmmende en tanke, og derfor glædede jeg mig til at læse denne bog.
Bogen er nok skrevet til et lidt yngre publikum. Det var en bog, jeg måske ville sætte min 13-14årige dreng til at læse. Den er skrevet i et meget læsevenligt og "simpelt" sprog. Det er der INTET i vejen med, men det er måske ikke sådan, jeg har lyst til at læse en bog om zombier.

Zam er bogens hovedperson, og han er som nævnt ikke som de andre zombier. Han gør alt, hvad han kan, for at passe ind, og det lykkes ham det meste af tiden. Zam er en rigtig fin hovedperson, man han er ikke vildt spændende. Han "er der bare", men til tider sad jeg og fik ondt af ham, fordi han er så ulig de andre zombier. Zam er uden tvivl den person, der redder hele bogen, netop fordi hans refleksioner og søgen efter at passe ind til tider bliver gribende og fastholder læseren.


 Zombier spiser mennesker. Og derfor skal man som læser også være forberedt på gory detaljer, og det er ikke alle, der har nerver til dette. Jeg synes personligt ikke, at det var slemt i denne bog, fordi det var karikeret og skrevet til et yngre publikum. Bogen forsøger at arbejde med temaer som normalitet, dem og os og forskellighed i et samfund - selvfølgelig taget til det ekstreme, når det nu handler om mennesker vs. zombier.
Den sætter nogle rigtig fine tanker i gang hos det ældre publikum, og det er virkelig dens styrke.
Når det så er sagt, var dette nok ikke en bog for mig, måske fordi jeg er for gammel til den, eller også fanger denne form for zombiefortælling mig bare ikke... 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar