.

.

mandag den 19. oktober 2015

"Vores død" af Alice KuipersTitel: Vores død
Forfatter: Alice Kuipers
Serie: -
Forlag: Alvilda
Sider: 173
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.


Callie bor med sine forældre i en lille by. Hun lever en helt normal hverdag, men da Ivy pludseligt dukker op, bliver fortiden atter en realitet. Ivy er Callies tidligere bedste veninde, og Callie forstår ikke, hvorfor Ivy pludseligt er tilbage. Hun bærer på en hemmelighed, men hvad det er, ved Callie ikke, om hun gerne vil vide...

Jeg har læst en bog af Alice Kuipers før, og den var jeg ikke videre imponeret over. Da jeg hørte om denne, var jeg dog sikker på, at jeg skulle give hende endnu en chance. Den lød til at minde om "Døde piger lyver ikke", som er en af mine absolutte yndlings YA-bøger. Bogen er ikke særlig lang, og derfor tog den heller ingen tid at læse: Heldigvis for det, for den var så svær at ligge fra sig!
Bogen skifter mellem flashbacks og nutid. Der er sket en ulykke, men hvad der har forårsaget den, må læseren gætte med på, efterhånden som fortidens hemmeligheder og episoder afsløres. Det er spændende lige til det sidste, og jeg havde personligt ikke gættet det twists, der kommer på de allersidste sider. Bogen fortælles fra flere forskellige vinkler, men det er primært Callie og Ivy, der fortæller. Selvom begge piger er lidt for stereotype, er der hurtigt noget, man som læser kommer over, fordi historien er så spændende. Jeg elskede især de afsnit, som var fortalt af Ivy, netop fordi hun er så mystisk og hemmelighedsfuld. Det er spændende at høre hendes betragtninger om Callie og de ting, der sker omkring hende, især fordi hun gør alt for ikke at være som sin mor. Ivys hemmelighed er omdrejningspunktet for hele historien, og det er enormt spændende at følge med i.
Callie er lidt mere rolig, og hurtigt forudser man hendes forsøg på et ungdomsoprør. Men der er altid en del af Callie, man som læser ikke får med, og det er netop dét, der gør, at man på sin vis også engagerer sig i hende. Bogen behandler emner som selvmord, jalousi og at finde sig selv - emner der er typiske for YA bøger. Den gør det ganske glimrende og med en spændende story-line, men det er ikke en bog, der på den måde går under huden på sin læser. Under læsningen er den virkelig intens, men da jeg lagde den fra mig, var jeg hurtigt klar til at komme videre til en ny bog.
Ikke desto mindre er denne bog hele læseoplevelsen værd! Spændingen er i højsædet, og som læser er man med til at samle trådene og forstå, hvad der er sket mellem Callie og Ivy. Sådan nogle bøger elsker jeg! Den har bestemt sine mindelser om "Døde piger lyver ikke", og det er en stor kompliment!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar