.

.

torsdag den 15. oktober 2015

Tips&Tricks til ReadathonDer er ikke lang tid til, at jeg sætter mig i mine forældres sofa (det bliver det sidste readathon hos dem, er det ikke mærkeligt!) med min elskede te, iført varmt og hyggeligt efterårstøj og med en bogstak på bordet.
Der er gjort klar på instagram, twitter og her på bloggen. Jeg har forberedt lidt indlæg, jeg har bogstakken klar og indkøbene er gjort.
Jeg er så klar, som man kan være, og jeg glæder mig så meget til at dedikere et døgn til læsning, bogfællesskaber og skønne læseoplevelser. For mig har readathon altid været forbundet med nye bøger, hyggelige snakke og ikke mindst et fællesskab, som jeg har svært ved at beskrive med ord.


Jeg har købt ind, så alle snacks ligger og stirrer på mig i skabet (MÅ IKKE SPISE DEM NU!!!), og der er alt fra chokolade til hindbær, jordbær og vingummi. Der sniger sig nok en gulerod eller 10 ind også ;). Mor ved, at jeg skal læse, så hun sørger for aftensmaden selv, så jeg kun skal ud og spise, og jeg har vasket mine yndlings leggins og fundet en skøn hverdagskjole frem, som er så blød og behagelig. Bogstakken er valgt og der er shoppet varm chokolade OG OG OG te! Masser af te! Jeg er så klar, som man kan være!
Readathon er magisk, og jeg glæder mig til at dele mit læsedøgn med jer.
Husk at I kan følge mit læsedøgn på twitter (@XeniaESv), instagram (@xeniasvensson) og her på bloggen, hvor jeg laver et indlæg, jeg opdaterer gennem hele døgnet.

Det er ikke alle, der har været med før (dette bliver mit 4.readathon), og derfor har jeg fået lyst til at dele lidt tips, tricks og inspirationsidéer med jer alle sammen. For nogle kan disse ting virke åbenlyse, men jeg ville have ønsket, at der var nogen, der havde skrevet sådan et indlæg første gang, jeg skulle deltage :)
Jeg håber, at listen kan være behjælpelig, og hvis det er, må I endelig spørge i en kommentar, så lover jeg at svare hurtigt tilbage!

 1. Vælg din bogstak inden! - Dette er nok det vigtigste råd, jeg kan give jer! Det sparrer så meget tid, og det gør, at man bare kan sætte sig og få mest muligt ud af sin læsning. Jeg er typen, der kan bruge TIMER på at finde ud af, hvad jeg vil læse, og det sparrer jeg på denne måde. Det giver dig også mulighed for at skifte lidt engang i mellem, så du eventuelt ikke går død i den bog, du sidder med.
 2. Lav en varieret stak - Jeg har rigtig god erfaring med at have en stak, der kan lidt det hele. Det hjælper mig med ikke at gå død i en bestemt genre, og læsningen bliver anderledes fra bog til bog.
 3. Shop snacks og forbered dem inden! - Snacks er nok lige så vigtigt som dine bøger! Sørg for at have handlet inden readathon starter, og sørg for, at jordbær er rengjorte, bland-selv slikket er hældt i skålen og chokoladen er brækket i stykker. Det sparrer dig tid, og så skal tingene bare hentes i køleskabet og sættes på bordet foran dig
 4. Pauser er okay! - Jeg kan ikke læse i 24 timer. Sådan er det bare. Dels har jeg brug for at sove lidt (har jeg altid gjort til readathon) og jeg har brug for at følge andre. Min plan er, at jeg mellem hver bog tager tid til at tjeke sociale medier, andre blogs (Læg dem som faner i din browser, så du bare har dem klar!!) og jeg opdaterer selv min blog der. Hver time er der en post på Readathons egen hjemmeside, og den tjekker jeg hurtigt (også fordi der er konkurrencer og jeg skal se om jeg har vundet :)) Pauserne er med til at klare tankerne og give dig en endnu bedre læseoplevelse
 5. Følg de andre læsere - Readathon er også fantastisk, fordi hastagget giver dig mulighed for at være en del af et fantastisk og stort fællesskab! Udnyt det for det gør oplevelsen så meget federe!
 6. Skal der tages billeder, så gør det inden readathon - Jeg har jo mange billeder på bloggen, og for at have endnu mere tid til læsning, gør jeg det, at jeg tager alle billederne til mit readathon INDEN det starter. Så er de klar, færdigredigeret og kan bare proppes ind i indlægget løbende. Det er lidt snyd, men det virker ;)
 7. Lav en to-do liste, så du ved, du når alt - Er der noget, jeg elsker, er det to-do lister :D Jeg elsker at krydse ting af og vide, at der er styr på dem. Nu har jeg ikke readathon hjemme i denne omgang, men fra og med næste readathon kommer det til at foregå hjemme i vores nye lejlighed. På listen kan man fx skrive indkøb af snacks, vaske sengetøj, vaske readathon tøj (så man får det behagelige outfit på), få styr på bloggen, tage billeder, lave læsestak, sørge for nem mad osv.
 8. Nyd at du er med til den fedeste event! - Jeg elsker at tage mig tid til også at surfe på hastagget (især på instagram) og bare se, hvor mange, der deltager, og hvad folk læser. Det er så fedt at bruge et par minutter på!
Glæder I jer lige så meget som mig til på lørdag? Hvad skal I nå inden readathon starter? Hvad er jeres bedste råd til de nye deltagere?

13 kommentarer:

 1. Det bliver simpelthen så hyggeligt at deltage igen, og jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn. Det er en fin liste, du har lavet dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at den kan bruges bikoline :D Jeg glæder mig så meget efterhånden!

   Slet
 2. Det er virkelig et hyggeligt indlæg og jeg glæder mig rigtig meget til at være med.. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for :) håber rådene kan bruges!

   Slet
 3. Fantastiske tips! <3

  Det eneste jeg er lidt 'møf' med er forberedte billeder, men det er bare mig! Jeg kan godt lide at tage billeder undervejs for at gøre mit indlæg mere autentisk :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sagtens følge dig i Rikke - og det ville jeg også hvis jeg selv kunne tage billederne. Men jeg har ikke mulighed fod trådløs fjernbetjening til mit kamera, aå det kræver lige at lillebror eller mor er i nærheden og det dur ikke rigtigt -.- så det autentiske må komme med nyt kamera om nogle år!

   Slet
  2. Jeg har altså heller ikke trådløs fjernbetjening til mit kamera :) jeg bruger selvudløser... Og så må man løbe frem og tilbage mellem kameraet og ens position ;)

   Slet
 4. Gode råd :)

  Jeg plejer at træne formiddagen inden samt lave nogle enkle øvelser med nogle timers varighed undervejs (mest af alt fordi jeg bliver rastløs af at sidde stille i flere timer i træk).

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da en rigtig god ide! Så får man lidt ilt til hjernen også!

   Slet
 5. Super gode råd, dem kan jeg helt klart bruge som ny deltager :) det bliver så hyggeligt på lørdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at de er behjælpelige :D Glæder mig til at høre om dit readathon!!

   Slet
 6. Hvor bliver det altså hyggeligt! Og åh, du skal læse 'Peter Pan', som er den smukkeste børnebog nogensinde. I hvert fald den mest poetisk velskrevne. :') Hvor er det perfekt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så spændt på den! Det er i puffin classics udgaven og jeg ved ikke om den forkortet historien lidt? Synes jeg har set udgaver der er meget tykkere nemlig :)

   Skimmede lidt i den og den er enormt smukt skrevet!

   Slet