.

.

lørdag den 17. oktober 2015

Readathon Efterår 2015!

Dette bliver mit indlæg om efterårets readathon. Mit læsedøgn kan ikke kune følges i dette indlæg, som jeg vil opdatere løbende gennem de næste 24 timer. Jeg kan også følges på Twitter (@XeniaESv) og instagram (@xeniasvensson).

  
Endelig er dagen kommet. Den har været markeret i kalenderen, og jeg har haft svært ved at vente med at læse de skønne bøger, der har ligget klar på hylden. Alle forberedelserne har taget tid, men de har været det værd: Der er købt snacks, bloggen er blevet gjort klar, instagram og twitter bliver overtaget af engelske betragtninger og ren bogskønhed. Jeg har gjort klar til at følge andre bloggere og min browser har alle mulige sider åbne, så det er hurtigt og ikke tager for meget tid.

Readathon er her! Jeg glæder mig som et lille barn, og jeg har glædet mig sådan til at dele mit læsedøgn med jer. Som altid bliver der nok nogle timers søvn, men det gør intet, synes jeg! Læsning er noget, vi normalt gør alene, men i dag fejrer vi bøger, deres skønhed og det store fællesskab er så magisk at være en del af de næste 24 timer.
Læsestakken er på 1.132 sider, og jeg er optimistisk. Jeg håber virkelig at kunne nå alle 4 bøger! 


Klokken 12 - Der er kun 2 timer til, og jeg glæder mig! Mine snacks er forberedt og stillet klar i køleskabet, så de er lige til at tage ud. Jeg har valgt at starte med en god kande troldmandste, som virkelig minder mig om skønne efterårsdufte og -stemninger. Jeg er lige nu på vej af sted for at tage billeder til indlægget (det er ikke let når man er afhængig af andres hjælp, fordi man ikke har et kamera med trådløs fjernbetjening!), og så skal jeg hjem, sætte mig godt til rette i sofaen og læse min første bog. Er I ved at være klar? 


Klokken 14 - Jeg nåede det! Alle tingene er gjort klar, og jeg vil nu åbne 'Peter Pan'. Jeg er så spændt på, om bogen er lige så magisk som Disney-filmen, som jeg har elsket siden barnsben. Teen er hældt op i koppen og damper liftligt ved siden af mig. Jeg har fundet vindruer og mini-pizzaer som søde mor har lavet, frem. God læselyst alle sammen! 

Klokken 15.40 - Jeg er nu over halvvejs med Peter Pan og jeg er mindblown! Oh my God... Det er jo en fantastisk bog! Jeg har ikke lyst til at den skal slutte. Det er sand bogskønhed og magi! Vindruerne er spist, og jeg klamrer mig til siderne for at få det hele med! 


Klokken 17.00 - Jeg er netop blevet færdig med Peter Pan. Tårerne triller ned af mine kinder, og jeg kan slet ikke få samling på mig selv. Hvor er det dog en smuk og rørende fortælling. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke har læst den før. Jeg skal lige samle mig, og så vil jeg kaste mig over "Vores død" af Alice Kuipers. Det er en YA-bog og derfor en helt anden slags bog, men det tror jeg også, at jeg har brug for!


Klokken 18.00 - Jeg er tilbage efter hurtig aftensmad (Tak mor!!), og nu vil jeg begynde på min anden bog. Jeg glæder mig til en YA-bog, som bare altid er en del af min læsestak!

Klokken 20.15 - Jeg er så positivt overrasket over "Vores død"! Den var virkelig spændende og medrivende, og slutningen havde jeg slet ikke set komme. Det har været dejligt med et lille YA-afbræk, og YA er jo bare en genre, jeg elsker uendeligt højt. Nu skal jeg rundt og tjekke diverse blogs, instagram og twitter. Men så bliver det tid til dét, jeg nok har glædet mig allermest til i dette readathon: Mit første bekendtskab med Neil Gaiman! Jeg er så spændt på "Coraline", og jeg glæder mig til at fortælle jer om den!


Klokken 21.40 - Jeg er næsten halvvejs med "Coraline", og den kryber under huden på mig! Jeg ved faktisk ikke,om den er god at læse her inden sengetid. Gaiman skriver så dejligt letlæseligt men samtidig med en fantastisk magi. Hans hårfine grænse mellem gys og ironi er unik, og jeg er draget ind i den mørke verden, som denne bog beskriver. Den bedste måde at forklare "Coraline" på er nok at beskrive den som en syret udgave af Alice i Eventyrland. Min plan er at læse denne bog færdig og så sove. Jeg er så træt efter at have været vågen til klokken 3 i går nat (skulle hente Mark fra en fest), og jeg fik kun 5 timers søvn. Jeg vil tilbage til Gaiman og hans dystre univers! 


Klokken 23.10 - Jeg har netop vendt den sidste side i "Coraline", og jeg er målløs. Tænk at en forfatter kan skrive så fantastisk en bog! Jeg er så glad for, at jeg lagde den bog i min stak, og jeg kan slet ikke finde ud af, hvilke følelser jeg skal have i kroppen. Gaiman er en sand mester, og nu forstår jeg endelig den glæde, alle andre bogbloggere føler ved hans værker. Jeg glæder mig til at læse endnu flere af hans bøger.
Klokken er mange, især for et A-menneske som mig. Der er kun Twilight tilbage i bogstakken, og derfor siger jeg også godnat for nu. Vi ses, når jeg engang vågner!


Klokken 05.50 - Katten ville ud, og han vækkede mig med kradsen på skabsdøren (det elsker han!). Det tog lidt tid, men jeg rejste mig og er nu i gang med at koge en kande te, der skal holde mig med selskab sammen med lidt sukkerholdige snacks, så energien langsomt kan komme tilbage. Jeg er nogenlunde udhvilet, men jeg er så klar til en bog, jeg har glædet mig sådan til. Jeg vil nu starte min sidste bog i stakken: Twilight. En genlæsning, som jeg ikke nåede til forårets readathon, men ikke desto mindre en bog jeg virkelig har glædet mig til. Det er den længste i min stak, og jeg håber virkelig at nå den færdig! 


Klokken 08.00 - Jeg er godt i gang med "Twilight", men læsetempoet er bestemt ikke i top. Jeg tager mig selv i at genlæse sætninger, og jeg har svært ved at holde fokus. Det har været en hård weekend, og energiniveauet er ikke optimalt. Solen begynder at vise sig uden for vinduet, og jeg er overbevist om, at den har energi med til mig. Jeg fortsætter min læsning efter en kort pause. Jeg tror, at det er godt at skrive en anmeldelse nu, så hovedet også vågner lidt op.
Men "Twilight" er lige så magisk som jeg husker. Jeg elsker Edward, og jeg glæder mig til at komme ind i den del af historien, hvor kærligheden for alvor blomstrer. 


Klokken 09.45- Tiden går stærkt, og der er knapt 3 timer tilbage. Jeg er efterhånden vågnet og tempoet er sat op. Jeg er halvvejs med "Twilight", og nu tager historien til. Åh, mine yndlingspassager kommer snart, og jeg elsker simpelthen den bog! Jeg sidder og drikker juice og vand, fordi jeg der ikke er mere te i mit liv. Koffein-niveauet skal også lige ned igen! Mor er taget i kirke og resten af familien sover stadig. Jeg og Jack (katten) sidder alene i stuen og nyder stilheden. 

Klokken 12.00 - Jeg mangler 100 sider af "Twilight", og jeg er så stolt over, at jeg faktisk får læst alt det, jeg har sat mig for. Bogen er så skøn og fængende, og klimaks er lige om hjørnet. Edward er bare en af mine litteratur-drømmemænd! Jeg har lavet en kop varm chokolade, og jeg kan mærke, at øjnene er trætte. Dog er der kun 2 timer endnu, og jeg nyder at følge med hos jer andre også! 
Derudover har jeg surfet lidt rundt og proppet bøger i indkøbskurven på saxo. Dog må de vente med at blive klikket hjem til engang i november: Lige nu er der ikke penge til bøger i mit liv (hej flytning!). Jeg drømmer om smukke udgaver til mit nye bibliotek, som jeg sådan glæder mig til at lave i vores nye lejlighed. Jeg vil tilbage til balletstudiet, Bella og Edward! Klokken 13.30 - Den sidste side i "Twilight" er vendt, og jeg elsker den stadig. Øjnene er trætte, men jeg er så stolt over, at jeg fik læst alle 4 bøger og alle 1.130 sider. Nu vil jeg rundt i blogland, tjekke instagram og skrive lidt anmeldelser. (Lillebror insisterede på det meget smukke billede ovenover!) 

Klokken 14.00 - Så er vi i mål! Readathon er ovre, og jeg sidder tilbage med en lykkerus i kroppen. Det har været lutterskønne læseoplevelser, og jeg har fået 2 nye bøger på min favoritliste. Det har været så herligt at være med (som altid), og vil nu hoppe i bad og tage en lur. Øjnene kan slet ikke klare flere ord eller smukke forsider! Tusind tak fordi I har fulgt med - vi ses til april!

 

64 kommentarer:

 1. Jeg er også klaaar! God læselyst :D

  (Og så vil jeg bare lige påpege, at jeg altså heller ikke har trådløs fjernbetjening til mit kamera. It's all about the selvudløser ;) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvordan får du selvudløser til at virke med en 50mm linse :O??? Jeg kan ikke finde fokus rigtigt!!!!!

   God læselyst søde <3

   Slet
  2. Det virker fint hvis man har en vippeskærm! Eller hvis man laver test-shots med, hvor man skal stå og så evt. ligger en ting der, hvor fokus er, så man står/sidder det samme sted hver gang.

   Slet
  3. Det skal jeg virkelig have testet! Jeg har ikke vippeskærm, så det gør det også en del sværere :b Der må øves!!

   Slet
  4. Jeg har IKKE vippeskærm xD
   Men ellers som Rikke skriver ;) frem og tilbage og prøve at få den til at fokusere ordentligt!

   Slet
  5. Der er jeg så doven, kan jeg godt se xD Når vi flytter har jeg sagt til Mark, at det bliver hans faste arbejde. han elsker det også - det er lidt sværere når jeg er hos mine forældre, men det er jo løst lige om lidt, når vi flytter kan man sige ;)

   Slet
 2. Jeg er også helt klar! Jeg glæder mig til at følge med hos dig :-D

  /www.mitbogunivers.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Jeg er også klar, det bliver så hyggeligt! Rigtig god læselyst :D

  Jeg opdaterer løbende på http://readingraindrops.blogspot.dk/2015/10/deweys-readathon-oktober-2015-lbende.html :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt! Jeg glæder mig til at følge med!

   Slet
  2. Det lyder som om, at du har haft nogle fantastiske læseoplevelser indtil videre :D 'Coraline' vil jeg virkelig gerne læse!

   Slet
  3. Jeg kan kun anbefale den efter det her i hvert fald!Og den er hurtigt læst!

   Slet
 4. Åh, endelig. Læsetid <3 Rigtig god læselyst, søde Xenia!

  SvarSlet
  Svar
  1. I lige måde søde Rikke - din stak ser så god ud!

   Slet
  2. Hvor er det dejligt, du også blev fanget af 'Peter Pan'. Det er virkelig en vidunderlig bog – og er sproget ikke fint? Barrie skriver som festøv, synes jeg. Let, skrøbeligt og så glitrende.

   Slet
  3. Jeg skulle lige ind i sproget, det tog lidt tid... Men når jeg først fik fat i skrivestilen var det jo fantastisk! Åh jeg elsker den bog!!!

   Slet
  4. Og 'Coraline' <3 Dejligt at du også blev fanget. Gaiman kan noget helt særligt. Jeg elsker Coraline, og jeg elsker hendes katte-følgesvend.

   Slet
  5. Ja katten er fantastisk! Du er så klog på Gaiman: Er de andre af hans bøger lige så letlæselige? Det var jo fantastisk, at man bare kunne læse den fra ende til anden og sproget ikke var alt for kringlet (men bestemt stadig smukt og endestående!)

   Slet
  6. Hm, det der er med Gaiman er, at ingen af hans bøger er ens. Han skifter retning hver gang, og det er meget fascinerende.

   Når det er sagt, så synes jeg bestemt at 'The Graveyard Book' og 'Coraline' er i samme boldgade. Desuden er jeg også sikker på, du vil elske 'The Sleeper and the Spindle' og novellesamlingen 'Fragile Things'. Det er gode steder at starte :)
   'Neverwhere' er også fantastisk, men lidt mere out there med meget urban fantasy. 'American Gods' er svær, og 'Anansi Boys' er sjov, og 'Stardust' er fuldstændig fortryllende (men måske lidt mere beskrivende?). 'The Ocean at the End of the Lane' er magisk realisme, så den kan med fordel læses lidt mere metaforisk :)

   Slet
  7. Det er super med sådan en oversigt over, hvad de forskellige værker kan! Tusind tak! Jeg tænker bestemt at Stardust snart skal på læselisten efter alle de smukke ting, folk har sagt om den. Så kommer det evige problem: At finde den perfekte udgave af den! nogle gode forslag :)?

   Slet
 5. Åh Peter Pan er også i min bunke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er halvvejs og jeg er MINDBLOWN :O!

   Slet
  2. Jeg har læst en genfortælling, men tror lige jeg skal have læst den originale på et tidspunkt. Sov godt - jeg kalder det også en læsedag nu (læs: når jeg er færdig med at surfe rundt ;-))

   Slet
  3. Hehe ja man skal jo rundt og kigge så mange steder: Men det er jo fantastisk!!

   Slet
 6. God læselyst til dig! Peter Pan er sådan en fantastisk historie, glæd dig til den :)

  SvarSlet
 7. God læselyst, glæder mig til at følge med på sidelinjen!

  SvarSlet
 8. Hvor hyggeligt at du læser Peter Pan! :-)
  God læselyst til dig. Jeg glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 9. Nu får jeg endnu mere lyst til at genlæse Peter Pan :-)

  Dejligt at det kører for dig!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg kan kun anbefale det! Den er jo vidunderlig!

   Slet
  2. Så fedt at læse dine begejstrede updates - readathon er herligt :D

   Slet
  3. Jeg er virkelig heldig med dette readathon! Jeg elsker alle bøgerne og har indtil nu haft 2 fænomenale læseoplevelser!

   Slet
  4. Awesome!
   Ok, nu blev jeg nysgerrig - hvad er dine yndlingspassager fra Twilight?

   Slet
  5. Jeg ELSKER den scene i skoven, hvor hun finder ud af, hvor farlig han kan være. Jeg ELSKER den scene, hvor de sidder i soveværelset og jeg ELSKER den scene, hvor hun møder hans familie for første gang!

   Slet
 10. Åh hvor er jeg glad for du også blev rigtig glad for Peter Pan, den er bare så skøn. Og et rigtig godt valg som første bog til Readathon, selvom det nok vil blive svært for andre bøger at leve op til den. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er udfordringen ikke at sammenligne. Jeg er dog heldigvis god til ikke at sammenligne klassikere med "normale" bøger. Det er nok en force, tror jeg ;)

   Slet
  2. God fornøjelse med genlæsning, de virker altid en lille smule 'nemmere' at komme igennem til de sene timer, eller det vil jeg i hvert fald tro ;)

   Slet
  3. Det er det bestemt! Man kender fortællingen og kan bare nyde den! Det er virkelig en god afslutning!

   Slet
 11. Åh åh åh, nu glæder jeg mig bare endnu mere til at stifte bekendtskab med Peter Pan i de sene timer - den lyder jo fuldkommen fantastisk! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig sådan til at høre din mening :D!

   Slet
 12. Jeg har heller ikke læst Peter Pan, men der står en illustreret udgave på min bogreol, så det er vel bare med at komme i gang :D

  God redathon vind... Kommer ind igen senere og ser til dig :D og så må jeg hellere følge dig, så jeg kan se når du laver noget nyt :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for Søren! Jeg skal have købt mig den særlige udgaver fra harper collins også, jeg MÅ eje en udgave med illustrationer!! Vi ses senere så :D

   Slet
 13. Hvor er du god! Fuld fart fremad med dig

  SvarSlet
 14. 'Peter Pan' er nemlig bare SÅ fin! Hvor skønt at du kunne lide den! :')
  Og hold da op, det går bare løs hos dig! Jeg må hellere igang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det havde vi i hvert fald - det var SÅ smukt! Og hyggeligt blandet med lidt skuespil (nok mest for de mindste blandt publikum), der virkelig fik os til at grine et par gange (forestil dig Draco danse til Jazz-musik!).

   Sov rigtig godt og så glæder jeg mig til at følge med igen i morgen! :D

   Slet
  2. Haha det lyder fantastisk! Jeg vil så gerne til den festival engang!

   Slet
  3. Det synes jeg helt klart også at du bør!
   Og åh, du nåede til 'Twilight' <3 Hvor er det altså hyggeligt, at du genlæser denne!

   Slet
  4. Jeg var så ked af at jeg ikke nåede til den i foråret, så NU skal det være! Jeg ved ikke hvorfor, men den har bare kaldt på mig så længe!

   Slet
  5. Åha, jeg er stadig nervøs for at genlæse den, for hvad nu hvis jeg ødelægger mit så gode minde om den..

   Hvor er det dog bare FEDT, at du har nået alt på din liste! Sådan Xenia, hvor er du kickass! :D

   Slet
  6. Det er du også Malene :b Jeg kan kun anbefale det! Det gjorde kun kærligheden til den endnu større!!

   Slet
 15. 'Peter Pan' er ren magi. Jeg glæde rmig til din vurdering af 'Coraline'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er underskøn! jeg glæder mig endnu mere til at læse en udgave, der er illustreret - tænker det vil understøtte fortællingen SÅ godt!

   Slet
  2. Det vil den uden tvivl.
   Jeg er i øvrigt vild med dit sdiste billede ved vandet - så fint!

   Slet
  3. Tusind tak skal du have - Alle billederne med mig på er taget af min søde lillebror. Han er så god til at hjælpe mig med at få taget billeder når jeg er hos mine forældre :D

   Slet
 16. Lyder som om du har haft en super skøn dag med en masse fantastisk læsning :D Sov godt og forsat god læselyst i morgen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Nu er jeg tilbage og giver den gas det sidste stykke tid :D

   Slet
 17. Sejt gået med læsningen! Jeg synes virkelig at "Coraline" ser så fin ud og jeg skal da virkelig have anskaffet mig den, nu du siger den er så god. Jeg har set tegnefilmen og den syntes jeg var mega creepy! Alt muligt held og lykke med læsningen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Luna! Jeg har til gengæld ikke set filmen, men den skal jeg helt klart se nu. Men ved højlys dag, for er da bange for, at den er lige så uhyggelig som bogen :b

   Slet
 18. Fortryder lidt at jeg ikke selv lavede sådan et indlæg hvor man hele tiden kan opdatere.. men det husker jeg så til næste gang.. det er virkelig en god måde at gøre det på.. :D

  Og wow, du har godt nok nået at læse mange sider.. :D

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt hyggeligt, også for andre tænker jeg :) Der er et readathon mere i april :D

   Slet