.

.

onsdag den 21. oktober 2015

Bryllupsberetning #5 - Aftenfesten

Ud over min store passion for bøger, som fylder meget i min travle hverdag, så har der det sidste halvandet år været en begivenhed, som har fyldt mindst det tredobbelte: nemlig at jeg langt om længe har sagt "ja" til min vidunderlige Mark!

Mange af jer har fulgt med i lang tid, når det kommer til vores forhold, og derfor har jeg valgt også at lave en skriftlig beretning om vores store dag! Der kommer flere afsnit, og alle vil handle om en bid af dagen. Hvis ikke I magter at læse det, må I gerne lade være, men jeg deler det med jer, fordi det er vidunderligt at have dette på skrift til eftertiden, og fordi jeg er en glad, lille julegris efter vores store dag d.8.august! Dette indlæg handler om vores fest om aftenen. Det er så svært at skrive om det hele, for nogle ting er simpelthen ikke til at beskrive. Dog vil jeg gøre det så godt, jeg kan :)

Bordene var blevet dækket af personalet, og alt var blevet lige, som vi ønskede! Blomsterne have Mark valgt, da han valgte buketten, og det var perfekt - jeg kunne ikke have gjort det bedre! Vi havde brugt et halvt år på at lave en lang 4timers filmmontage, hvor vi havde klippet kærlighedsscener ud af alle mulige film og sat sammen. Alle gæster var henne og sige, at det var en skide god idé, og det var et rigtig godt fælles tredje i løbet af aftenen! Der var ikke lyd på klippene, for vi havde musik i baggrunden hele aftenen. Under maden havde vi lavet en stille liste med bla. jazz og andet roligt musik, men efter maden kom festspillelisten på med alskens slags musik, så der var noget for alle: Men det var kun sange, som vi selv kunne lide! 


Vi gik til bords og fik forret, inden min far skulle holde tale. Han havde forberedt mig på, at den var alt for lang, og at han nok ikke kunne gennemføre den, men det gjorde han! Den var så sjov og varm, og han skålede en gang eller to, når følelserne blev for overvældende. Det var en så smuk tale om mig, om Mark og jeg, og den bekræftede, at han holder af Mark og accepterer ham. Det betød rigtig meget at få at vide den dag! 
Umiddelbart efter min fars tale, kom der en sang ind, som min mor havde skrevet. Er der noget, min mor er god til, så er det festsange! 
Nanna, Marks bedste veninde og vores toastmaster, havde også skrevet en sang på vegne af Mark (som Mark ikke vidste noget om), som var en hyldest til ham selv! Det var hylende morsomt, og en rigtig god stemningssætter efter semialvorlige indslag!

Der blev slået på tallerkener, trampet i gulve og grint! Alle havde en så god aften, og snakken gik lystigt ved alle borde. Marks familie havde også skrevet en fin sang til os, og der kom mere mad på bordet. Der var rigtig god vekslen mellem indslag og maden, og Nanna var simpelthen en perfekt toastmaster. 


Mark holdt den smukkeste tale, og jeg må indrømme, at jeg græd gennem det meste af den. Den var morsom, romantisk og så ærlig, at jeg slet ikke kan læse den uden at græde. Det er nok den største kærlighedserklæring, han nogensinde har givet mig, og det var nok noget af det bedste ved hele dagen!
Marks forlover holdt en smuk tale, primært til Mark men også til mig, og det var SÅ smukke ord, han sagde! Den tale var jeg så overrasket over! Der kom taler fra toastmaster og den ene brudepige også samt Marks storesøster.
Mit eget indslag var en videodagbog, der startede et år før vores bryllup. Jeg vidste godt, at jeg på dagen ikke ville kunne få et ord frem, og dagbogen var en blanding af tøsede opdateringer (nu har jeg købt kjole, nu er frisøren bestilt, nu er budgettet klart) og en reel tale med citater fra bøger om kærlighed osv. Det var søde Nanna, der havde klippet videoen for mig, og jeg var så lykkelig for resultatet - Mark fældede en tåre eller to, så han var også glad ;)

 

Af alternative indslag var der en Tip en 13'er omkring os, og vores klassekammerater havde lavet en bog, hvori folk skulle skrive et ønske for vores ægteskab, og dem får vi på lanterner (vi får også bogen), så vi en dag kan sende dem op og ønske, at det hele går i opfyldelse! 

Til festen nåede vi også at pakke nogle enkelte gaver op. Det var dejligt at kunne nå at sige tak til nogle af de søde mennesker, der havde købt fantastiske ting til os! Vi var rundt ved bordene og snakke, og pludseligt var klokken blevet 23! Marks familie havde givet os en ekstra ting, som vi ikke kendte til: 


Pludseligt skulle alle udenfor, for der var festfyrværkeri! Det var så flot, og det varede i lang tid, men WAUW, det var pænt! Vi troede, at vi derefter skulle have bryllupskage, men vi ville ikke kunne nå brudevalsen inden midnat, hvis vi spiste kagen først. Derfor dansede vi kl. 23.45, og Mark fra min efterskole spillede til. Det var SÅ smukt, og dansen gik over al forventning. Vi havde frabedt, at der blev klippet i slør og sokker, så da folk kom tæt på os, kyssede vi, og så var der lidt snak, mens kagen blev kørt ind.Bente fra min praktik hos Blå Kors havde lavet vores kage. Vi havde aftalt et design, men hun og hendes datter havde kort forinden set "The Nightmare Before Christmas", som kagen er inspireret af. Vi havde bedt om at få Jack og Sally på kagen, og Bente gik ALL IN! Kagen blev SÅ smuk og var SÅ perfekt! Det var meget bedre, end vi havde regnet med! Vi skar kagen for og traditionen tro gemte vi det øverste lag, som vi skal spise på vores 1årsbryllupsdag! 


Resten af aftenen dansede vores gæster, folk snakkede og vi pakkede lidt mere op. Omkring klokken 01.30 kom natmaden på, og vi havde bestilt nachos - det var en genial idé!! Det smagte skidegodt, og det gode ved nachos er, at man kan tage en lille portion, for der er man jo virkelig mæt!


Det var en magisk aften! Alle var så glade, alle elskede vores måde at holde festen på, og folk grinte og snakkede løs gennem hele festen! Jeg havde lovet mig selv flere gange, at jeg ville stille mig og bare betragte vores gæster, og det er nok den bedste beslutning, jeg længe har truffet! Det var vidunderligt at se, hvor godt det hele gik! Det er en fest, vi havde forberedt i halvandet år, og det var SÅ fedt, at alt gik, som vi håbede!
Det er stadig svært at sætte ord på det hele, for der er så mange følelser, der ikke kam beskrives. Vi havde en perfekt dag, og vi ville ikke gøre noget som helst om! Det hele gik som vi ønskede, og jeg ser tilbage på dagen og billederne med set smil på læben og magi i kroppen.


Efter brylluppet tog vi på bryllupsrejse til Silkeborg, fordi vi bare havde brug for afslapning. Vi ville ikke til udlandet, fordi vi ikke ville have det dårligt over at tage en hel dag på hotellet fx. Det var så dejligt at have en brudesuite i en uge, hvor vi kunne tale om det hele og bearbejde hele dagen. Der kom også billeder løbende, og det var så rart bare at have tid til hinanden. Vi holdt bryllupsrejsen på Gl.Skovriddergaard, og det kan varmt anbefales! Det var SÅ lækkert på alle måder!

Dette er sidste afsnit i min bryllupsberetning :) Er der nogle spørgsmål, som I ikke har fået svar på, må I endeligt skrive herunder, så lover jeg at svare på dem! Der er mange flere billeder på min Facebook - der kan I faktisk se dem alle sammen :D

4 kommentarer:

 1. Åh altså. Jeg er så glad for at I havde en fantastisk dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var bare magisk - jeg har elsket at skrive de her indlæg :D

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at høre om - elsker bryllupper ♥
  Endnu en gang tillykke :)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet