.

.

tirsdag den 29. september 2015

Top 10 Tirsdag - Hvis du kan lide The Fault in Our Stars...


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens top 10 er at vælge en super populær bog og sætte andre bøger op imod. Altså: hvis du kan lide denne bog, skal du læse følgende. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i TFiOS, som overskriften så fint siger. Jeg håber, listen kan give jer nogle gode læseidéer!

 1. Endnu en Katherine af John Green. Selvfølgelig skal der læses endnu mere John Green!
 2. Gåden om Alaska af John Green. Og lidt mere! Og jeg synes personligt, at denne er den bedste af Greens bøger efter TFiOS!
 3. Som stjerner på himlen af Jennifer Niven. Søger man bøger med samme kærlighedsforhold som i TFiOS er denne fantastisk! Skæve personer med alvorlige emner!
 4. Impulse af Ellen Hopkins. Impulse er en af de bedste YA bøger, jeg nogensinde har læst, og jeg kan kun anbefale den!
 5. Paper Towns af John Green. Og lidt mere John Green...
 6. The Perks of Being A Wallflower af Stephen Chbosky. Chbosky's bog er nok den på listen, der minder allermest om John Greens karakterer, og den er virkelig fantastisk!
 7. Eleanor and Park af Rainbow Rowell. Denne har jeg ikke læst, men ALLE har sammenlignet denne og TFiOS, så jeg tænker, at den er et must på listen.
 8. Anna og det franske kys af Stephenie Perkins. Hvorfor denne er på listen, kan virke uklart, men jeg tror, det handler om den måde, forelskelse beskrives. Begge fortællinger er så hjertevarme.
 9. Jeg henter solen ned af Jandy Nelson. Jeg henter solen ned kunne sagtens være skrevet af John Green! Det er emner, som han tager op i sine bøger, og jeg ELSKEDE den! Uden tvivl en af de bedste bøger, jeg har læst i år!
 10. Før jeg falder af Lauren Oliver. Det er lang tid siden, at jeg har læst Før jeg falder, men jeg kan huske, at jeg tænkte meget på den, da jeg læste TFiOS.
Hvilke bøger minder jer om TFiOS? Og er I enig med listen?

2 kommentarer:

 1. Det er også super oplagt at anbefale mere John Green i den forbindelse, for alle hans bøger er jo skønne :)
  'Som stjerner på himlen' og ' The Perks of Being a Wallflower' er jeg også enig i. De andre har jeg ikke læst, men lyder klart som nogen, jeg skal have kigget nærmere på :)

  SvarSlet