.

.

fredag den 18. september 2015

Til te hos Xenia #6

Jeg har længe villet lave et projekt med andre bloggere! Derfor har jeg udviklet konceptet: Til te hos Xenia.
Her er det meningen, at jeg vil bede alle jer skønne bloggere om at deltage. Der er nogle spørgsmål og tanker, jeg vil bede jer have med i det indlæg, I skriver til bloggen, og på den måde kan vi alle lære hinanden meget bedre at kende.

Til te hos Xenia er ikke en måde at reklamere for hinanden på. Det, jeg elsker ved at være en del af denne verden, er vores passion for bøger. Tanken om at der er så mange af os ude bag skærmene, der gør det her, fortryller mig. Vi er så mange, der læser og læser, fordi vi ikke kan lade være. Vi fortrylles, forundres og glædes ved gode eventyr, fortællinger og karakterer, som vil være med os resten af livet i nogle tilfælde.
Det er netop dette, jeg ønsker at dele i disse "Til te hos Xenia"-indlæg.
Tænk hvis man kunne få øjnene op for nye bøger eller få læst den dér bog, der har stået på hylden i årevis?

Denne omgang er det Malene, som vi har den skønne bogblog Wondrous Bibliophile. Malene er en trofast læser, og jeg er rigtig glad for, at hun er kommet til te på denne dejlige dag :D
GO MALENE!
Hej med dig! Jeg hedder Malene og jeg bogblogger på ovenstående blog. Bøger har længe været mit to-go place og jeg nyder simpelthen at forsvinde ind i det ene univers efter det andet. Derudover kan jeg faktisk slet ikke lide te, men i dag drikker jeg det alligevel med søde Xenia!

Kan du huske, hvilken bog du læste som den allerførste?
Åh, den første bog jeg mindes at have læst var ’365 Historier’. Det var en bog, med en lille sød historie til hver evig eneste dag og i lang tid var det min mor der læste den højt for min bror og jeg, indtil jeg altså en dag tog bogen ud af hånden på hende og selv begyndte at læse op.
Derefter begyndte jeg at smuglæse i den, for min favorit var selvfølgelig d. 9. december (min fødselsdag) og den historie kunne jeg simpelthen ikke blive træt af – heller ikke på en solskinsrig sommerdag!

Hvilken karakter ville du have med til vores lille te selskab?
Jeg er storsindet og sender mere end én invitation ud – ja det er måske lidt snyd, men der er simpelthen så mange!
Alice og hendes Eventyrland-crew skal selvfølgelig med – det bliver jo ikke et ordentligt teselskab uden.
Luna Lovegood føler jeg ville passe perfekt ind der, så hun får også en invitation med uglen.
Coraline ville sikkert også kunne bidrage skønt til selskabet og så synes jeg også at Zaak fra ’Morika’ skal lege med.
Åh, Puck fra Iron Fey må også gerne lege med og så selvfølgelig Will Herondale.. Fordi han er Will freaking Herondale!
Selvfølgelig skal vi også have Tamlin og Feyre med fra ACOTAR og nu det mere er en fest end et teselskab skal Edward Cullen også med – han kan jo altid lege diskokugle!

Hvorfor blogger du om bøger? Altså hvorfor er du ”gået skridtet videre” fra at læse til at skrive om dine læseoplevelser?
Pyh, sikke et godt spørgsmål..
Jeg har længe blogget om løst og fast, men altid slettet bloggen igen og startet forfra. Først i efteråret 2013 besluttede jeg mig for, at forsøge med at blogge lidt om bøger og det viste sig at være det jeg hyggede mig mest med – det føles ganske enkelt bare rigtigt.
Derudover elsker jeg det ’lille’ netværk vi bogbloggere har – det er fantastisk at kunne dele sine oplevelser med andre bogelskere, samt få inspiration af hinanden.

Hvilke bøger står klarest i din erindring og har været med dig lige siden?
Uden tvivl Twilight serien, fordi det ligesom var den, der gav mig læselysten tilbage efter flere års læsestilhed.
Historien om Edward og Bella satte nærmest en ravine i gang og nu står jeg her.
Derudover også ’The Truth About Forever’ af Sarah Dessen – en skøn bog, der simpelthen ramte mig ekstremt hårdt (timingen var virkelig spot-on) og den blev med det samme en af mine mange favoritter.
Selvfølgelig bliver jeg også nødt til at nævne ’Alice’s Adventures in Wonderland and Through the Looking-Glass’ – en fantastisk børnebog, der simpelthen bare er skøn uanset hvilken form den bliver fortalt i.

Hvordan har din omgangskreds det med, at du bare elsker bøger og kan snakke om det i mange timer? Finder de nogle gange gaffatapen frem?
Jeg tror, at de er ret okay med det! Jeg synes også selv, at jeg er semi-god til at vurdere hvorvidt det egentligt er noget folk har interesse i at høre om.
Jeg tror nærmere at de fleste er overraskede eller måske endda forundrede over min store passion for bøger og hvor meget de og læsningen faktisk betyder for mig.
Det kan måske også være lidt svært at sætte sig ind i, men jeg synes da, at de prøver!

Hvilken bog er du allergladest for at eje?
Hvor er du sød Xenia, det kan jo næsten ikke lade sig gøre, kun at vælge én…
Dog er jeg ekstremt glad for min udgave af ’Coraline’, da både forfatteren Neil Gaiman og illustratoren Chris Riddell har signeret udgaven.
Derudover har min paperback udgave af ’Game of Thrones’ også en stor værdig, da det er en jeg har fået af min søster inden hun døde og fordi hun indeni den, har skrevet en lille besked til mig. 


Hvis du nu skulle have lyst til at komme til te, så smid endelig en mail efter mig - eller skriv en kommentar herunder :)
 

2 kommentarer:

 1. Jeg vil mægtigt gerne til te hos dig! Hvor er det bare hyggeligt! Jeg synes det er så fint fundet på og er en super måde at lære hinanden at kende på i bogbloggerland !

  //Luna

  www.lunaskaffekrog.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Luna!
   Send du mig en mail, så finder vi ud af det :D mailen kan findes under kontakt

   Slet