.

.

tirsdag den 8. september 2015

"Audreys verden" af Sophie Kinsella


  
Titel: Audreys verden
Forfatter: Sophie Kinsella
Serie: -
Forlag: Lindhardt&Ringhof

Sider: 376
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Lindhardt&Ringhof.


Audrey går ikke længere i skole. Hun lider af angst og render rundt derhjemme med sine solbriller på. Hendes mor er besat af artiklerne i Daily Mail, og hendes bror er en computernørd. Audrey har accepteret, at tingene er, som de er. Men en del af hende finder ud af, at der er lys for enden af tunellen, da brorens kammerat Linus begynder at interessere sig for hende.

Sophie Kinsella er nok mest kendt for sine bøger om "Shopacholic". Jeg har endnu ikke læst nogle af disse bøger, selvom de har stået på min TBR-liste i mange år! Derfor er dette også mit første bekendtskab med hendes forfatterskab, og jeg er på ingen måde skuffet! Dette skulle eftersigende også være Kinsellas første YA-bog, og den er en fantastisk debut inden for den genre!


Audrey fortæller historien, og på mange måder minder fortællestilen mig om en teenage-Nynne/Brigdet Jones-type. Ikke fordi Audrey er som disse kvinder, mere i hendes meget nøgterne og fantastiske humoristiske måde at konstatere tingene på. Audrey fortæller om sin familie, der til tider kan være nok så speciel! Hendes mor er besat af de ting, der står i avisen, så mener de, at glutenfrie diæter er vejen frem, tvinger moren familien på sådan én (indtil hun selv får lyst til kage!), og så fremdeles. Audreys mor er SÅ morsom og karikeret uden at det gør noget, for der er kvinder som hende i den moderne verden. 
Audrey selv er en spændende karakter. Der er sket noget med hende, der har gjort, at hun har udviklet angst og ikke længere kan være i skolen. I bogen følger vi hendes sygdomsforløb og ønsket om at få det bedre. Det er ikke før, at Linus dukker op, at det går op for Audrey, at tingene kan blive bedre. 
Hendes romance med Linus er sød og uskyldig, og den tilføjer bogen en passende mængde romantik og hyggelig stemning.


Det er fedt med en bog, der tager et emne som angst op og propper det ned i en historie, der både kan være alvorlig, hjertevarm og hylende morsom. Jeg har flere gange grint højt over denne bog (mest grundet Audreys mor), og det kræver meget af forfatteren at kunne få sin læser til at kapere alvoren i at lide af angst og samtidig skrive en bog, der er morsom. 
Bogen er meget letlæselig, og kapitlerne er små og overskuelig. Jeg har læst bogen på 1 dag, og det siger noget om det flow, man kommer i, når man læser den.

Der er enkelte dele af bogen, jeg ikke brød mig om, men det gjorde intet ved min læselyst, mens jeg sad med bogen. Det var detaljer, som jeg godt kunne have undværet og intet mere. Denne bog var virkelig en overraskelse, og mangler man en hurtig, morsom og fængende fortælling, er den her et fantastisk bud!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar