.

.

tirsdag den 4. august 2015

Top 10 Tirsdag - De bedste forfattere


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens top 10 var egentlig at skrive om eventyr og eventyrsgenfortællinger. Det er ikke et emne, jeg har særlig meget at sige om for at være helt ærlig. Derfor vælger jeg at være på forkant. Om lidt rejser jeg på bryllupsrejse, og jeg har simpelthen ikke forberedt nok indlæg til den tid. Derfor får I i denne nye det tema, der kommer i den uge, hvor vi rejser (forvirrende, ikke?). Det handler nemlig om, hvilke forfattere, jeg har læst flest bøger af! So here goes: 1. J.K. Rowling. Behøver jeg at sige mere? Jeg elsker hendes værker, ligegyldigt om det er Harry Potter eller The Casual Vacancy!
 2. John Green. John Green er en fantastisk forfatter, og jeg er så lykkelig for at have opdaget ham og hans forfatterskab! WOW!
 3. Dean Koontz. Jeg er ærgerlig over kun at have læst 3 af hans bøger, for han er bestemt en forfatter, jeg ønsker at læse meget mere af i fremtiden!
 4. Suzanne Collins. Her handler det vist lige så meget om genlæsninger, for Hunger Games-serien er blevet genlæst 3 gange for mit vedkommende: Jeg elsker de bøger!
 5. Stephenie Meyer. Jeg elsker Twilight (JA JEG ER STOLT AF DET!), og jeg har læst hendes små noveller samt hendes guide med karakterfortællinger og detaljer fra universet.
 6. Jakob Ejersbo. Ejersbo er en af de forfattere, jeg virkelig elsker og samtidig ikke forstår. Ikke desto mindre har jeg læst alle hans værker, og jeg må medgive, at han bare kan noget, de andre aldrig lærer!
 7. Nicole Boyle Rødtnes. Jeg fik næsten alle hendes bøger til anmeldelse på én gang, men er der en serie, hun har skrevet, som jeg virkelig elsker, så må det være "Elverskud"!
 8. Jussi Adler-Olsen. Krimiernes konge!
 9. Camilla Läckberg. Krimiernes dronning!
 10. Maria Hirse. Jeg har tidligere talt om Hirse her på bloggen. Jeg har læst alle hendes biografier, og jeg elsker hver og en!
Hvilke forfattere har I læst flest bøger af? Og hvorfor? 

4 kommentarer:

 1. Jeg har læst flest bøger af Josefine Ottesen, hun skriver virkelig godt, og fik læst hendes bøger om feen Roselil op da jeg var lille, som også var nogle af de første bøger jeg læste selv, og så har hendes bøger bare hængt ved :) Hun er helt klart en af mine yndlings forfattere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kun læst den første bog i Golak-serien af hende. Og jeg var slet ikke solgt, hvilket jeg var SÅ ked af :(
   De sidste 20 sider blev dog spændende, så når jeg engang går lyst har jeg lovet mig selv, at de sidste bøger i den serie skal læses!

   Slet
  2. Jeg har heller ikke læst så mange af hendes nyere bøger, så Golak har jeg faktisk ikke læst, men serien Krigeren, den er virkelig god, og "Historien om fjeren og rosen", og "Dragens kys" :) Dem kan jeg i hvert fald varmt anbefale, det er mine yndlings :) for det andet lyder som en trist oplevelse.

   Slet
 2. Hmm... tror det må være John Irving.... og J.K.Rowling!

  SvarSlet