.

.

lørdag den 1. august 2015

"The Selection: Den eneste ene" af Kiera CassTitel: The Selection: Den eneste ene
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Forlag: Tellerup
Sider: 412
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5
Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.

Dette er tredje bog i serien om pigen America, der er en del af udvælgelsen i landet Illéa.


Udvælgelsen nærmer sig sin afslutning, og America er med i slutspurten om at blive den nye prinsesse af Illéa. Men oprørerne truer landets fred, og kongen er utilfreds med America og hendes holdninger til systemet. Udvælgelsen skal afgøres nu, og America har besluttet sig for, at hun vil være vinderen af Maxons hjerte. 


Jeg har været ellevild med de første to bøger, og så snart jeg var færdig med bog 2, kastede jeg mig over bog 3 i serien. Hele vejen igennem har jeg elsker ideen om konkurrencen, og jeg har været lige så spændt på at finde ud af, hvem der vandt! Konkurrencen er uden tvivl også i denne bog det allerbedste, og jeg elsker, at det har været muligt for Cass at få den til at vare hele 3 bøger. 
Denne bog begynder også ag arbejde mere med landet Illéa og dets historie. Det er fedt at få udviklet det unvisers, man efterhånden kender så godt fra de første to bøger, og det gør det bestemt bedre, at der gentagne gange i denne bog bliver diskuteret politik og landets udvikling. 
Det havde nok ikke været muligt at have en bog, der fokuserede lige så meget på konkurrencen som de første to, og derfor er det enormt spændende, at det politiske spil både gøres til en del sf konkurrencen og kan gøres lige så spændende som udvælgelsen. 

America er også hovedpersonen i denne bog, og jeg elsker hendes person! Hun har bestemt sine egne meningers mod, og selvom hun ofte kommer op at skændes med kongen, holder hun fast i, hvad hun mener, og hun vil ikke tabe sig selv undervejs i konkurrencen. 
Det er fantastisk at opleve en kvindelig hovedperson, der tager teten og viser vejen frem. America er sød, sjov og så modig, at jeg hele vejen igennem forstår de valg, hun træffer. Hendes forhold til Maxon udvikles stille og roligt og bliver ikke forceret, netop fordi der har været 3 bøger til at lade det ske i. 

Som sagt fylder det politiske spil mere i denne bog, og jeg skal gerne indrømme, at i starten blev jeg ærgerlig over det. Men hurtigt gav det mening i forbindelse med udvælgelsen, og da de to ting blev flettet sammen, var jeg solgt! Spændingen steg, og det gav bogen en masse ekstra. Pludseligt handlede historien ikke kun om kærlighed og om at finde den eneste ene: Det handlede også om
At være en del af noget større, at gøre ting for andres skyld og at være forpligtet. Men samtidig blev det også en historie om tab, sorg og kærlighed, der kan findes gennem dem, vi mister.

Slutningen var fuldt med twists og overraskelser, jeg personligt ikke havde set komme, og det gjorde blot læsningen endnu mere intens. Jeg HADER ikke at være i besiddelse af den 4.bog i serien, for jeg kan ikke vente med at finde ud af,hvad  der skal ske nu.

"The Selection"-serien er velskrevet, spændende og eventyrlig. Den er umulig at lægge fra sig, og den tager sin læser med storm! Jeg kan slet ikke vente på den næste bog! 


2 kommentarer:

  1. Åhh har det på præcis samme måde :) elsker dem, og havde heller ikke set de forskellige tvists komme, hvilket var mega fedt :) glæder mig også super meget til at læse den næste bog :) dejlig anmeldelse du kommer med :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det fedt, at du har haft den samme læseoplevelse! Det er virkelig fantastiske bøger!

      Slet