.

.

fredag den 21. august 2015

Bryllupsberetning #2 - Forberedelserne inden kirken

Ud over min store passion for bøger, som fylder meget i min travle hverdag, så har der det sidste halvandet år været en begivenhed, som har fyldt mindst det tredobbelte: nemlig at jeg langt om længe har sagt "ja" til min vidunderlige Mark!

Mange af jer har fulgt med i lang tid, når det kommer til vores forhold, og derfor har jeg valgt også at lave en skriftlig beretning om vores store dag! Der kommer flere afsnit, og alle vil handle om en bid af dagen. Hvis ikke I magter at læse det, må I gerne lade være, men jeg deler det med jer, fordi det er vidunderligt at have dette på skrift til eftertiden, og fordi jeg er en glad, lille julegris efter vores store dag d.8.august!Denne del af beretningen er meget "bag kulissen". Jeg vil fortælle om alle forberedelserne på dagen, inden det hele gik løs! Aftenen inden brylluppet overnattede mine brudepiger hos mig, da vi skulle mødes i frisørsalonen allerede kl.8 morgenen efter. Af sted tog vi, 4 kvinder (mor var nemlig også med!) og ved salonen ventede søde Peter fotograf! 
I salonen kom Camilla også, der skulle ordne makeuppen. Hun startede med min mor, mens jeg fik sat hår. Mor kørte hurtigt igen, da hun skulle hjem til sin egen frisør. Hurtigt var makeuppen ordnet på brudepigerne, og mit hår var næsten færdigt. 

Snakken fik lystigt, og tiden fløj af sted! Da jeg skulle have mit slør og nogle blomster i håret, kunne jeg virkelig mærke nerverne. Det blev på en eller anden måde mere virkeligt, da frisøren fandt sløret! Indtil da havde vi jo bare hygget med hår og makeup. Men på kom det, og vi skyndte os hjem til mine forældre, hvor alle skulle i kjolerne. 

Derhjemme havde min mor sørget for en hurtig og let frokost, mest af alt for, at vi ikke faldt om halvvejs inde i vielsen. Da der var spist mad, og Peter havde stillet fotogrej op i stuen, kunne vi gå i gang med at få givet mig min brudekjole på. Det krævede 3 kvinder, og det tog tid, men vi fik det gjort, og den sad perfekt! Peter skød et par billeder af mig i kjolen, inden han kørte til kirken for at tage billeder af Mark og gæsterne, der ankom. 
Nerverne var for alvor begyndt at melde sig, og vi var nødt til at lave vejrtrækningsøvelser. Flere gange havde keg det som om, at jeg skulle besvime, og min mor og brudepiger gjorde alt for at fjerne mit fokus. En del af mig havde virkelig lyst til at græde, men jeg kunne bare ikke. Det var stadig så surrealistisk, og selvom jeg stod i den hvide kjole, havde jeg en fornemmelse af, at det slet ikke var mig, der skulle giftes. 

Mens vi sad og slappede af, kom der pludseligt en stor limousine! Mine forældre havde bestemt, at vi skulle transporteres med stil! 
Vi fik mig bakset ind i bilen, og vi fik Verdi på turen. De første tårer blev knebet, og det blev mere og mere virkeligt, jo tættere vi kom på kirken! 
Alle gæsterne var gået ind, da vi ankom, og præsten stod for at tage imod os. Som altid var der nogle få gæster, der ikke liiiige var kommet til tiden.

Mor, brudepigerne og præsten gik ind i kirke og jeg fik overrakt min smukke buket! Traditionen tro havde Mark valgt den, og jeg havde sådan glæder mog til at se den! Den var simpelthen så flot, og nerverne sad efterhånden i hele kroppen. Da bedeslagene startede, kunne jeg næsten ikke holde det ud mere. Jeg klamrede mig til min fars arm, og da dørene gik op, kunne jeg se alle gæsterne rejse sig. Jeg trak vejret dybt, og vi begyndte at gå!


Fortsættes....

6 kommentarer:

 1. ihhh, hvor er det hyggeligt at få lidt beskrivelser og billeder fra forberedelserne. Det er jo en del af brylluppet som den almindelige gæst ikke ved ret meget om.

  Og nøj, hvor er du fin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde kathrine!
   Bagom er tit skægt at se: det tager jo enormt lang tid!!!!

   Slet
 2. Åh, hvor fik jeg kuldegysninger til sidst i beretningen. Jeg glæder mig så meget til at læse videre! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpelthen ubeskriveligt, når dørerne går op! Det er et sindssygt sus, man får!

   Slet
 3. Sikke nogle flotte billeder! Jeg glæder mig til fortsættelsen :)

  SvarSlet