.

.

mandag den 13. juli 2015

Til te hos Xenia #4

Jeg har længe villet lave et projekt med andre bloggere! Derfor har jeg udviklet konceptet: Til te hos Xenia.
Her er det meningen, at jeg vil bede alle jer skønne bloggere om at deltage. Der er nogle spørgsmål og tanker, jeg vil bede jer have med i det indlæg, I skriver til bloggen, og på den måde kan vi alle lære hinanden meget bedre at kende.

Til te hos Xenia er ikke en måde at reklamere for hinanden på. Det, jeg elsker ved at være en del af denne verden, er vores passion for bøger. Tanken om at der er så mange af os ude bag skærmene, der gør det her, fortryller mig. Vi er så mange, der læser og læser, fordi vi ikke kan lade være. Vi fortrylles, forundres og glædes ved gode eventyr, fortællinger og karakterer, som vil være med os resten af livet i nogle tilfælde.
Det er netop dette, jeg ønsker at dele i disse "Til te hos Xenia"-indlæg. 
Tænk hvis man kunne få øjnene op for nye bøger eller få læst den dér bog, der har stået på hylden i årevis?

Denne omgang er det Kathrine, der kommer til et lille teselskab. Jeg har glædet mig til at vise jer Kathrines fine tanker, so here you go!
Hej, jeg hedder Kathrine og har bloggen Bøger på Tværs. Jeg læser mest fantasy og en smule science fiction og det er da også disse genre der skinner igennem på bloggen. 
     
Kan du huske, hvilken bog du læste som den allerførste?
Nej, desværre ikke. Jeg har altid godt kunne lide at læse og låne bøger på biblioteket, så jeg kan ikke huske hvilken bog jeg læste først. Jeg husker at jeg i en periode læste Ane-bøgerne. Selvom jeg ikke tydeligt husker min første læseoplevelse, så husker jeg bogen der gjorde at jeg faldt pladask for fantasygenren. Bibliotekaren på mit skolebibliotek var altid god til at finde gode bøger og en dag fandt hun Skammerens Datter frem til mig. Det blev et vendepunkt. Jeg læste bogen og toeren og ventetiden indtil tredje bog udkom, var utrolig lang. Jeg købte bogen med det sammen, så da den søde bibliotekar præsenterede mig for bogen havde jeg allerede læst den.

2.   Hvilken karakter ville du have med til vores lille te selskab?
Jeg kunne let fortsætte i mit Skammerens-Datter-tema og vælge Dina, fordi jeg virkeligt gerne ville have hende som ven. Alligevel tror jeg at jeg skifter spor og inviterer Vin med fra Brandon Sandersons Mistborn-serie. Jeg er ret fascineret af Vin og hendes evner med allomancy og jeg ville elske at diskuterer det med hende.

3.   Hvorfor blogger du om bøger? Altså hvorfor er du ”gået skridtet videre” fra at læse til at skrive om dine læseoplevelser?
Der var engang en pige der oprettede en bruger på boggnasker.dk (nu bookeater.dk). Det var hun godt tilfreds med i mange år og er det faktisk stadig. På et tidspunkt var der en del snak mellem nogle af os brugere om det at starte sin egen blog og have et sted at anmelde alle de bøger man læste. Jeg var ikke så hug på ideen til at starte med, men en dag i december 2010 oprettede jeg alligevel en blog og begyndte så småt at lægge mine anmeldelser der. Siden da er der sket meget, men jeg er blevet hængende på den blog og er kommet til at elske det. Jeg elsker at dele min tanker om bøgerne. Når jeg skriver om bøgerne bliver de bearbejdet på en anden måde og jeg tænker mere over hvorfor en læseoplevelse er god eller dårlig.

4.   Hvilke bøger står klarest i din erindring og har været med dig lige siden?
Jævnfør spørgsmål 1 så kan jeg ikke komme uden om Skammerens Datter af Lene Kaaberbøl. Derudover så må jeg nævne The Name of the Wind af Patrick Rothfuss og Mistborn trilogien af Brandon Sanderson.  

5.   Hvordan har din omgangskreds det med, at du bare elsker bøger og kan snakke om det i mange timer? Finder de nogle gange gaffatapen frem?
Jeg tror de har det fint nok. Det er faktisk heller ikke så tit jeg plapre løs om bøger – det er bare sjovere at snakke bøger med andre der også interessere sig for dem. Drejer samtalen sig over på bøger hopper jeg gladelig med. På det seneste har det oftest været om Game of Thrones og mest af alt fordi andre har set tv-serien.

6.   Hvilken bog er du allergladest for at eje?
Jeg ved det ærligt talt ikke. Jeg elsker mange af mine bøger og der er mange jeg slet ikke ville undvære. Selvom jeg bliver lidt ensformig i mine svar så må det når alt kommer til alt være min udgave af Skammerens Datter. Den er signeret og den bog betyder alverden. 


Hvis du også vil til te hos Xenia, så smid endelig en kommentar herunder :)

8 kommentarer:

 1. Ååååh, altså! Folkeskolebibliotekarer og 'Skammerens Datter'! Jeg fik også kastet den i hovedet - jeg nægtede dog at læse den (rebelsk og alt det der) og ventede til jeg var omkring de 16. Pludselig kunne jeg så se hvorfor bibliotekaren havde så travlt med, at jeg skulle læse den! :D

  Te hos Xenia er altså hyggeligt! Men hvad nu hvis ikke man drikker te, Xenia? Kan man så stadig bruges? :P

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan du tro, Malene! Vi lader bare som om ;) send du mig en mail!!

   Slet
 2. Ih, hvor er det hyggeligt! Elsker at læse denne slags indlæg!

  Og jeg er altid frisk på en kop te ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan bare sende mig en mail :D Så kan du være med også! Alle er velkomne :D

   Slet
 3. Sikke nogle fine svar! :D
  Skammerens Datter er og bliver også bare en slags milepæl i læsning for mig. <3

  Jeg vil gerne drikke te med dig Xenia!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder enormt hyggeligt Rikke :D Du sender bare en e-mail, så kan du komme med til te for to!!

   Slet
  2. Skal jeg bare besvare spørgsmålene og vedhæfte et billede? :D

   Slet
 4. Jeg er frisk! Te og godt selskab; så bliver det da ikke bedre ;)

  SvarSlet