.

.

onsdag den 22. juli 2015

"The Selection: Eliten" af Kiera Cass  
Titel: The Selection: Eliten
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Forlag: Tellerup
Sider: 411
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5


Dette er anden bog i serien om pigen America, der er en del af udvælgelsen i landet Illéa.

America er i Eliten i udvælgelsen om at blive prinsesse i Illéa og blive gift med den smukke prins Maxon. Men efter at hendes store kærlighed hjemmefra er blevet soldat på slottet, er det blevet sværere for America at hengive sig til Maxon og hans kærlighed til hende. 
Det hjælper bestemt ikke, at America ikke er den typiske prinsesse, og det er ikke alle på slottet, der elsker hende lige så meget som Maxon...


Jeg var ellevild med den første bog i serien og slugte den på ingen tid! Derfor glædede jeg mig enormt til at læse bog 2, og jeg har gemt dem af en eller anden mærkelig grund. Jeg har ikke haft lyst til at vente med den, og da jeg derfor gav mig lov til at læse den som et glædeligt afbræk, var jeg tilbage i det fantastiske univers, som The Selection-bøgerne er!
Spændingen, romantikken og dramaet fra den første bog er lige så fantastisk i bog 2 i serien, og selvom man måske tænker, at der ikke kunne laves endnu en bog om udvælgelsen af en prinsesse (i hvert fald ikke uden den blev kedelig), så tager man fejl! 


America er også denne bogs hovedperson, og der er hende, der fortæller om udvælgelsen og hendes følelser for Maxon. America er lige så skøn en person som i første bog: Hun har sine meningers mod, og hun gør alt, hvad hun kan, for ikke at miste sig selv i kampen om prinsen. Ydermere er dette en bog, hvor et trekantsdrama fungerer: America har rigtig gode grunde til de beslutninger, hun træffer, og hendes argumenter er ikke barnlige eller skødesløse. Hun er velovervejet og meget voksen i sin tilgang til tingene, og det er skønt at opleve i en YA-roman. Americas udvikling er så troværdig, og jeg tror, at det er derfor, man som læser holder så meget af hende!


Den anden bog i serien handler meget om konkurrencen om tronen, men den handler lige så meget om kongeriget og de problemer, de står i. Man lærer endnu mere om baggrunden for det USA, som America bor i, og denne bog arbejder sig stille hen imod et mere politisk plot, og det klæder serien rigtig meget. Det giver bogen mere spænding, og det gør det endnu sværere for læseren at gennemskue, hvad der skal ske som det næste!

Eliten gør bestemt sin forgænger ære, og det er lang tid siden, at jeg bare har slugt en bog på 2 dage! Hvert eneste øjeblik væk fra arbejde er blevet brugt i selskab med denne bog, og jeg er lykkelig for, at bog 3 står klar på hylden!

2 kommentarer:

  1. De er så gode de bøger, har også bare slugt dem :) kan også godt lide det politiske tvist, og synes de bliver mere og mere spændende. Er selv i gang med at læse bog 3, så glæder mig til at læse, hvad du synes om den :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh det er så fedt at andre har det på samme måde! Lover at anmeldelsen kommer så snart bogen er læst færdig :D

      Slet