.

.

lørdag den 20. juni 2015

"Kvinden der forsvandt" af Gillian Flynn

Titel: Kvinden der forsvandt
Forfatter: Gillian Flynn
Serie: -
Forlag: Gads forlag

Sider: 496
Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5


Amy forsvinder pludseligt på sin 5 års bryllupsdag. Tilbage står hendes mand, Nick, og alt peger på, at han har haft noget med hendes forsvinden at gøre. Nick ved dog med sig selv, at det ikke er tilfældet. Han er nødt til at finde ud af, hvad der er sket med hans kone, før politiet får nok beviser til at anholde ham...

Jeg elsker krimier, og det ingen hemmelighed efterhånden! Denne bog var uden tvivl alt, hvad jeg drømte om! Da filmen kom, var jeg ude at se den til præmieren sammen med Mark, fordi bogen havde taget alle, jeg kender, med storm, og jeg var nødt til at se, om filmen var lige så god som den bog, de alle beskrev. Jeg må indrømme, at jeg så filmen, før jeg læste bogen, men det har bestemt ikke gjort noget ved min læseoplevelse, for bog og film følges ad så perfekt fra ende til anden.
Da jeg så bestemte mig for at læse (læs: høre) bogen, glædede jeg mig til at se, om den kunne skabe samme creepy feeling som filmen. Og det må man sige var tilfældet!

Nick og Amy er et ægtepar, som alle drømmer om at være. De er elskede, perfekte og det er tydeligt, at de ikke er som nogle andre! Dog er der altid ting under overfladen, og de kommer frem efterhånden som man kommer længere ind i handlingen. Bogen er fængende, uhyggelig og til tider skaber den så stor paranoia, især når man føler Nicks synsvinkel. Igennem handlingen skifter ens sympati for Nick hele tiden, og som læser aner man ikke, om man skal kunne lide ham eller afsky ham. Nicks person er så intens, og hans følelser for Amy er ramme for handlingen, der fængsler sin læser fra start til slut.

Bogen er en fantastisk blanding af krimi og thriller! Der er så mange forskellige elementer i bogen, og det er umuligt for læseren at gennemskue, hvad der kommer til at ske som det næste! Man er efterladt med nerverne ude på tøjet, og det er svært at slippe bogen igen, når man først er kommet i gang.

4 kommentarer:

 1. Jeg har hørt så godt om både film og bog, og jeg glæder mig virkelig til at læse sidstnævnte. Det pinlige er så, at jeg faktisk har bogen stående, men har endnu ikke fået læst den... kan være jeg skal gøre noget ved det i sommerferien ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vil fungere glimrende som sommerferie-bog :D

   Slet
 2. Jeg simpelthen ELSKER bogen, og jeg ELSKER filmen! Sådan et godt plot! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg havde bestemt ikke set DET komme Louise! Det er så bildt skrevet!!!

   Slet