.

.

tirsdag den 12. maj 2015

Top 10 tirsdag - Forfattere jeg vil møde


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er forfattere, som jeg gerne vil møde. Jeg tror, at alle bogfans kender det, at man har skribenter, som man drømmer om at tale med: Både om deres egne værker, men også bare dét, at mærke dem som mennesker.

Listen er i denne omgang på 6 punkter:

 1. JK Rowling - Behøver jeg at give en grund til denne? Hun har skrevet de bøger, der virkelig gav mig min passion for læsning, og hendes liv har været så spændende! Det kunne være så fantastisk at få lov at diskutere litteratur med hende! 
 2. John Green - Jeg er ret ny i Greens verden, men jeg elsker ham! Det kunne være så fedt at diskutere tematikker med ham, og især at høre mere om hans vinkel på YA-litteratur.
 3. Astrid Lindgren - Selvom det ikke kan lykkes, er Lindgren den børneforfatter, jeg holder allermest af! Hun kan noget med symboler og fortælling, og det kunne være så fedt at snakke med hende om alt det! 
 4. Jennifer Niven - Niven har skrevet en af de bedste bøger, jeg har læst i år indtil nu. Jeg vil så gerne mødes med hende og snakke ideer og ungdomslitteratur. 
 5. Suzanne Collins - Hunger Games trilogien har efterladt mig med sp mange spørgsmål, og det ville være for vildt ag få lov at stille dem til hende! 
 6. Jane Austen - Selvom jeg endnu ikke har læst er værk af hende, er jeg sikker på, at hun kan fortælle en magisk historie om at bære forfatterinde på hendes tid. Og så kan jeg måske få snakket med hende om, hvorfor jeg finder det svært at komme i gang med hendes forfatterskab ;)

Hvilke forfattere vil I enormt gerne møde? Og hvorfor?

2 kommentarer:

 1. J.R.R. Tolkien - At få chancen for at snakke om sprog med ham, ville være fantastisk. Desværre er det mere realistisk at få et sommerhus på Mars.

  Neil Gaiman - Fordi han har et spændende menneske- og verdenssyn, og generelt virker til at være en rar og vis person.

  Isaac Asimov - Den bedste science fiction forfatter hidtil! Hvilke fascinerende tankeeksperimenter kunne ikke opstå i en samtale med ham?

  N. Pedersen - Godt nok har jeg ikke læst nok af hende, men jeg tror hun har en lang og spændende forfatterkarriere foran sig. Det kunne være interessant snakke med hende over en kop te.

  SvarSlet
  Svar
  1. Især den famøse N. Pedersen giver jeg dig ret i ;)

   Slet