.

.

onsdag den 13. maj 2015

"The Selection: Udvælgelsen" af Kiera Cass


Titel: The Selection: Udvælgelsen
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection

Forlag: Tellerup
Sider: 432
Sprog: Dansk
Stjerner: 5/5


Dette er første bog i serien om pigen America, der er en del af udvælgelsen i landet Illéa.


America bor i det nye USA, kaldet Illéa. Her er menneskerne opdelt i kaster, og hver kaste kæmper på hver sin måde for overlevelse. Den unge prins Maxon skal snart finde sin prinsesse, og dette sker ved Udvælgelsen: Helt bestemte smukke piger fra overalt i landet og fra forskellige kaster udvælges til at kæmpe om prinsens gunst: Og America er en af dem. Hun og de andre piger flytter ind på slottet, og her vil de i det landsdækkende tv-program blive sorteret fra én efter én.

En del andre bogbloggere har læst denne serie. Og meningerne har været de samme: Dette er en FANTASTISK serie! Jeg købte selv de to første bøger i Tellerups stand på bogforum, og det var ikke på grund af historien, men grundet forsiderne. Jeg er en sucker for smukke forsider, og disse er nok nogle af de smukkeste, jeg nogensinde har set! Jeg var sikker på, at et så yndigt cover måtte gemme på en lige så vidunderlig fortælling: og jeg fik ret!
Dette er en ungdomsroman blandet med en mild form for fantasy/sci-fi. Verden er ikke, som vi kender den i dag, men det er ikke langt fra den virkelighed, vi bor i nu.
Illéa er det gamle USA, og staterne består stadig, dog på en anden måde, end vi er vant til.


Universet er simpelt, men det er ikke en dårlig ting. Som læser lærer man hurtigt, at kasterne har forskellige opgaver i samfundet, og at det er bedst at være i de høje kaster. Hvordan samfundet fungerer og samfundets historie, forklares gennem bogen, og det er beundringsværdigt, hvor meget Cass har tænkt detaljerne igennem. Det er en enormt spændende og eventyrlig verden at være en del af, og Cass tager sig enormt god tid til hver enkelt ting, hvilket også engagerer læseren endnu mere. 

America er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Hun er en ung kvinde, der står ved sine meningers mod, og hun er ikke lykkelig for at skulle være en del af denne konkurrence. Hun er ikke interesseret i prinsen til forskel for alle de andre piger, men ikke desto mindre formår hun at gøre en stor forskel i paladset med sin personlighed og tro på, at hun aldrig nogensinde vil ændre sig selv for en mand. Hun er en vidunderlig person med humor, sarkasme og ikke mindst mod, som mange af de andre piger kunne lære noget af. America er meget let at holde af, og hendes udvikling sker i et passende tempo gennem hele bogen, netop fordi at Cass tager sig så god tid til sin fortælling.


Bogen er simpelthen så spændende, fordi der hele tiden sker noget samtidig med, at man liiiige skal have en side mere med, for hvad sker der nu? Ved bogens slutning er der endnu ikke fundet en prinsesse, og det vidner om, at Cass har en historie, der skal fortælles, og det skal ikke forjages. Man kunne godt tro, at bogen herved bliver langtrukken, men det er SLET ikke tilfældet!
"The Selection: Udvælgelsen" er medrivende fra start til slut, og når man først er begyndt, er den ikke til at ligge fra sig, før sidste side er vendt! Det er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg har læst i år!

2 kommentarer:

  1. Åh, jeg vil så gerne læse denne serie! Egentligt ikke fordi jeg har læst sindssygt meget om den, men mere fordi forsiderne er så fantastiske at se på. Især den nyeste udgivelse 'The Heir' er jeg absolut forelsket i og den har kun givet min lyst til at læse serien endnu større. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh Malene gør det! de vidunderlige forsider gemmer på fantastiske fortællinger!!

      Slet