.

.

søndag den 10. maj 2015

"Bleeding love" på Fredericia teater


Jeg har set dette stykke som kulturblogger for Fredericia Teater. Jeg fik billetten gratis af teateret, så jeg kunne anmelde det her på min blog. Der kan læses meget mere om stykket lige her. Alle billeder i indlægget tilhører Søren Malmose. 

 Bronwyn har aldrig nogensinde forladt den bygning, hvor hun bor med sin tante. Dagen lang kigger hun ud af vinduet, spiller på cello og drømmer om verdenen derude. Da hun en dag møder Skinhead, er hun sikker på, at kærligheden virkelig findes. Men kærligheden har sin pris i den kolde og dystre verden, hvor Bronwyn bor.

Thomas Jensen viser virkelig sit værd i denne forestilling, og hans humor, sarkasme og smukke stemme gør forestillingen fuldstændig formidabel!

Fredericia teater vil så gerne vise forestillinger, som ingen andre sætter på plakaten. De sætter en ære i at producere musicals, som andre nægter, og det er det, der gør dem til et unikt sted at komme. 
Desværre var denne forestilling ikke alt det, jeg havde håbet på, efter sæsonens første opsætning, der blæste benene væk under mig!

Bleeding love er en forestilling om kærlighed og hvad den kan få os til. Kæledæggerne er bestemt varm og minder os om sommer, men den kan fordreje vores sind og få os til at forråde andre mennesker for egen visnings skyld. Alle disse temaer bearbejdes i denne forestilling, og historien hænger bestemt sammen. 
Dog sad jeg under liiiidt for mange af sangene og tænkte: 'Det havde egentlig været lettere med en replik', fordi mange af sangene trak forestillingen i langdrag. 
Når det så er sagt, var musikken i forestillingen eminent! Alle melodier indeholdt en masse gelektrisk guitar, tung bas og trommer, og sammen med celloen mindede det mig om mit yndlingsband, Nightwish, der netop ofså blandet klassisk musik med rock. Når sangene fungerede, var de geniale, og det vsr i særdeleshed de sange, hvor castet sang sammen! Duetter og sange med hele castet fik hårene til at rejse sig på mine arme og viser netop, hvilke stemmer, Fredericia teater sikkert kan fremvise gang på gang! 
Ingen god forestilling uden Lars Mølsted, denne gang om autist. Mølsted er som altid den, der hiver castet og stemningen op, og jeg kan ikke finde andet end rosende ord om hans perfomance

Af cast vil jeg nævne 3 skønne mennesker, der er min evige grund til at komme til teaterets forestillinger gang på gang!
Maria Skuladottir spiller i forestillingen den tante, som Bronwyn bor hos. Hun er direkte gal, men hendes humor, skingre stemme og skuespil fra en kørestil gør gørestilligen så meget bedre, og hendes scener er fyldt med latter og glæde.
Thomas Jensen er en af de personer, der efterhånden har vundet mig over på sin side. Denne musical har overbevist mig om, at han kan meget mere, end han normalt har fået lov til i andre forestillinger. I rollen som Skinhead udfordrer han konstant grænsen mellem musicalsanger og forsanger i et rockband. Han gør det til perfektion, og samtidig er der så meget humor og sarkasme gemt i hans præstation, at man som tilskuer ikke kan andet end at græde af grin OG forbløffes over ham på en og samme tid. Denne forestilling er hans, ingen tvivl om det!
Den sidste er nok også den, der leverer den mest stilsikre præstation hele vejen gennem musicalen. Det er selvfølgelig Lars Mølsted. Traditionen tro skal han roses, men det er fordi, Mølsted kan noget, som ingen andre formår. Han giver sin person så meget liv og sjæl, at jeg altid er tæt på at græde, når jeg ser ham på scenen. Lars er aldrig Lars. Han er sin karakter, selv når han i mærket hjælper med at ændre scenografi. Så længe musicalen er i gang, svigter han ikke sin karakter på boget tidspunkt, og det er beundringsværdigt! I denne forestilling kan Mølsted opleves som autist, og han gør det så godt og overbevisende, at man både griner g bliver dybt rørt over hans perfomance. BRAVO. 
Skuladottir er som altid en sand fornøjelse!

Fredericia teater har ikke gjort mig lykkelig med denne musical. Det er bestemt ikke deres bedstenopsætninf, og mine forventninger blev ikke indfriet på alle punkter.
Dog skal forestillingen have 3 stjerner, selvom den allerede har dem: en til Skuladottir, en til Jensen og en stor til Mølsted!

3/6

Ingen kommentarer:

Send en kommentar