.

.

søndag den 31. maj 2015

"Endnu en Katherine" af John Green


  
Titel: Endnu en Katherine
Forfatter: John Green
Serie: -
Forlag: Rosinante&Co.
Sider: 282
Sprog: Dansk
Stjerner: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Rosinante&Co.Colin Singleton er et vidunderbarn. Han er fantastisk til matematik, og han er sikker på at nå langt i den verden. Det eneste, der virkelig er et problem for Colin, er, at han falder for piger ved navn Katherine; og han er blevet droppet af 19 af dem. Colin bestemmer sig for at tage på et roadtrip, da Katherine 19 har droppet ham, og på sin rejse bestemmer han sig for at lave en graf, der kan forudsige kærlighedsforhold, og hvem der vil droppe hvem på længere eller kortere sigt. Men det er ikke altid, at kærlighed kan forudsiges...

Dette er nok den John Green-bog, jeg har hørt mest dårligt om. Mange fandt den langtrukken, kedelig og irrelevant. Jeg er dog ikke på det hold. Jeg vil bestemt medgive, at det tager et godt stykke tid, før bogens handling virkelig tager fat og fanger mig. De fleste John Green bøger har altid "givet mening for mig" lige fra begyndelsen, men det tog lang tid, før jeg fandt ud af, hvad denne bog ville mig. Det gjorde, at læsningen var meget forvirrende, og jeg til tider havde svært ved at fordybe mig i historien.


Colin er bogens hovedperson, og som altid, når John Green skriver, er der tale om et barn, der er nørdet, anderledes og ikke rigtigt passer ind med de jævnaldrende. Det samme må siges at gælde om Colin, måske i endnu større grad end i de andre bøger. Colin tænker i ligninger og grafer. For ham er alt målbart, og han er sikker på, at der må findes en matematisk løsning på alverdens spørgsmål og livets problematikker. Colin har svært ved at fungere i sociale sammenhænge, og han har kun vennen Hassan, der kan holde ud at være sammen med ham i længere tid og forstår hans måde at være på. Colin er helt klart ulykkelig over alle de forliste forhold, men han kan ikke lade være med at finde Katheriner. 
Jeg holdt enormt meget af Colin som person, og jeg tror helt klart, at det er hans karakter, der har gjort, at den første del af bogen var medrivende for mig. Colin er elskelig, og hans udvikling igennem bogen er virkelig fantastisk!


Når bogen endelig når frem til sin pointe, er der tale om ren John Green-magi! Hans måde at skrive på er altid fængende, smuk og anderledes i forhold til andre YA-forfattere. Historien tager en smuk drejning, og jeg er ellevild med den! Bogen endte med at være så hjertevarm og hyggelig, at jeg var så positivt overrasket efter endt læsning.
Bogen er ikke den bedste af John Green, men den kan noget, som de andre ikke kan, og netop derfor skal den læses, hvis man elsker John Greens andre værker!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar