.

.

tirsdag den 21. april 2015

Top 10 Tirsdag - Absolutte yndlingsforfattere


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er mine absolutte yndlingsforfattere. For en gangs skyld er der her en liste, som jeg ikke synes er svær at lave :D! Som altid er listen i vilkårlig rækkefølge:  1. J.K. Rowling. Jeg gider ikke engang begrunde den her... Hun er hele min barn- og ungdom, og hun bliver nu en del af mit voksenliv! Jeg kan ikke undvære Rowling i min tilværelse: Hverken Harry Potter-bøgerne eller hendes andre, vidunderlige værker! (Ja, jeg er en af de få, der ELSKER The Casual Vacancy).
  2. John Green. John Green er et forholdsvist nyt bekendtskab, men ikke desto mindre har han taget mig med storm. Jeg elsker hver og en af de bøger, jeg har læst, og jeg higer efter mere. BRAVO!
  3. Suzanne Collins. Suzanne Collins har med Hunger Games givet mig den spænding og lykke for læsning, som jeg også fandt hos Rowling. Hendes serie vil altid stå på en æresplads i reolen, fordi den virkelig fortjener det!
  4. Jussi Adler-Olsen. For mig er Jussi krimiernes konge. Der er ingen, der kan gøre det bedre, og jeg tæller dage og minutter til den næste bog i hans fantastiske Afdeling Q-serie.
  5. Camilla Läckberg. Er der en, som er næsten på niveau med Jussi, så er det fru Läckberg. Jeg elsker hendes bøger, og jeg synes, hendes skrivestil er sjov, medrivende og genial. Hun er den forfatter, der åbnede krimiverdenen for mig, og det er jeg hende evigt taknemmelig for.
  6. Stephenie Meyer. Nogle vil måske mene, at jeg er håbløs og fortabt, fordi jeg har denne kvinde på listen. Men jeg ELSKER Twilight. Og det gør jeg! Da jeg opdagede de bøger, fandt jeg en verden, jeg blev draget af, og jeg kunne ikke ligge de bøger fra mig. Og sådan har jeg det stadig, når jeg åbner en af dem.
  7. Laurie Halse Anderson. Jeg har kun læst én af Andersons bøger, men den har jeg til gengæld også genlæst utallige gange. "Vinterpiger" vil altid have en speciel plads i mit hjerte, og netop derfor skal hun også nævnes her.
  8. Phillip Pullman. Serien om det Gyldne Kompas minder mig om tiden efter Harry Potter, hvor jeg fandt en ny verden at forelske mig i. Bøgerne har det hele, og jeg vil snart lave en genlæsning af disse bøger med mit voksne sind og glæde mig over alle de lag, den fantastiske trilogi besidder.
  9. Stephen King. Jeg har læst ganske få af Kings værker, men han er en mand, jeg respekterer enormt meget! Bare dét, at der står en ny bog fra ham, hver gang jeg går ned i boghandlen, er jo fantastisk. Det King, jeg har stiftet bekendtskab med, har været grusomt, uhyggeligt og nervepirrende: Han er i sandhed en gysens mester.
  10. Lene Kaaberbøl. Kaaberbøl er også en forfatter, der minder mig om barndom og nætter under dynen med lommelygte og den bog, bibliotekaren gav mig med hjem, fordi hun var overbevist om, at den var noget for mig. Jeg skal snart genlæse Skammer-serien i håb om, at den tager mig lige så meget med storm nu som dengang.
Hvem er jeres absolutte yndlings forfattere? Og hvorfor netop dem?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar