.

.

onsdag den 1. april 2015

"Skyggernes spil" af Mette Bundgaard Laursen


Titel: Skyggernes spil
Forfatter: Mette Bundgaard Laursen
Serie: Caldera
Forlag: Facet
Sider: 297
Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Facet.

Dette er den første bog i serien om Kate og Noah. 


Kate har valgt at tage med Noah til Caldera for at besejre den onde Naphal. Men hurtigt indser hun, at hun slet ikke kan være den, der skal frelse hele galaksen. Hendes kamptræning går slet ikke som planlagt, og Kate bestemmer sig for at finde en anden metode til fred. Men alt ændrer sig, da hun bliver Naphals fange i hele 4 uger...

Jeg var enormt begejstret for den første bog i serien, og jeg var faktisk klar til at starte på bog 2 med det samme: Dog synes jeg, at bagsideteksten lød lidt kedelig i forhold til den første bog, og derfor turde jeg ikke gå videre, for tænk nu, hvis jeg blev skuffet? Heldigvis tog jeg mod til mig og kom i gang med bog 2 i serien efter noget tid; og hvor er jeg glad for, at jeg gjorde det!
Denne bog besad alle de ting, jeg elskede ved den første, og bedst af alt gentager den ikke sig selv, hvilket jeg nok havde frygtet enormt meget!
Bogen besidder stadig en masse humor, spænding og kælen for sine karakterer, og jeg er ellevild med, at Laursen tør tage sig en hel bog til "nærmest ingenting". Men det er ment SÅ positivt! Jeg ELSKER, at bogen er skide spændende, selvom 80% af den foregår som indre monolog, diskussion og samtale mellem karaktererne. 


Kate er også bogens hovedperson i denne bog og er stadig skrevet som en jeg-fortæller. Jeg elskede, at Kate var en mere "handlekraftig" Bella-karakter, og hendes personlighed er lige noget for mig: Hun elsker at læse, hun elsker sci-fi og vigtigst af alt er hun menneskelig! Mange af de dilemmaer, som Kate befinder sig i, bliver beskrevet så troværdigt og ned i detaljer, at man som læser sagtens kan sætte sig i hendes sted og især forstår hende og hendes måde at tænke og handle på. Det er det allervigtigste, især fordi Kate i denne bog skal træffe nogle store valg omkring sit liv og sit forhold til Noah! 
Kate er en karakter, som man hurtigt holder af og holder med. Hun står ved sine meninger, og hun kæmper for at gøre det rigtige hele tiden. Hun udvikler sig også igennem denne bog, og hun er en enormt stærk hovedperson!


Som i den sidste bog er sproget letlæseligt, og det er dejligt med en dansk forfatter, der både kan skrive smuk skønlitteratur og en god ungdomsbog. Bogen mikser hele tiden mellem moderne dansk og et smukt billedsprog, der minder os om, hvorfor det er så vigtigt, at danske forfattere bliver ved med at skrive på dansk! 
Handlingen er lige i skabet, og selvom bogen til tider nærmer sig det klassiske trekantsdrama, formår Laursen at gøre historien personlig, original og relevant for dens karakterer! Det er en hårfin grænse, som hun balancerer på til topkarakter.

Jeg var så begejsret for bog 2 i serien, og jeg glæder mig enormt meget til at læse den 3. og sidste bog i trilogien!

2 kommentarer:

 1. Åh, denne var min favorit i serien! <3 Handlingen overraskede mig helt vildt, heldigvis på den positive måde. :D
  Jeg glæder mig til at høre hvad du synes om den sidste bog!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ellevild med alle scenerne hos Naphal. Selvom man godt vidste, hvad der ville ske, var det SÅ spændende, og jeg elskede udviklingen i deres forhold! Er så spændt på den sidste bog!

   Slet