.

.

mandag den 6. april 2015

Læsestakken til Readathon Forår 2015

Der er i dag 20 dage til. Det er en halvårlig begivenhed, som jeg tæller minutiøst ned til, og det kribler i mine fingre efter at skrive blogposts omkring det.
Læsning er for mange noget privat, og de deler det ikke med andre, for hvorfor skulle man det? Men for bogbloggere er det anderledes. Vi elsker at skrive anmeldelser, anbefalinger og dele bogskønhed med alle jer andre. 
2 gange om året er det ikke kun bogbloggerne, der kan findes ude i cyberspace. 2 gange om året er vi et himmelhøjt antal læsere, der samles omkring en glædelig begivenhed, som vi slet ikke kan vente med løber af stablen:


Jeg taler selvfølgelig om det famøse readathon! Readathon er en begivenhed for alle bogelskere. Det er 24 timer dedikeret til læsning. Det er 24 timer dedikeret til smukke ord, fantastiske fortællinger og den store passion for bøger, som vi ønsker at dele med andre.
At deltage i readathon er en fantastisk og magisk oplevelse, simpelthen fordi læseverdenen bliver så lille. Den kan findes i enkelte hashtags og på enkelte hjemmesider, hvor vi sammen hylder de vidunderlige bøger, vi læser.
Jeg er som altid meldt til begivenheden via readathons hjemmeside, og hvis du vil være med derinde, så kan du klikke lige her. Udover et indlæg her på bloggen vil jeg kunne følges på twitter og instagram under readathon, men det skal jeg nok skrive mere om til den tid :)


Jeg har været en del af readathon 2 gange før, og dette bliver et af de bedste, har jeg bestemt mig for: Især fordi min læsestak er så veludvalgt, at jeg ikke længere kan vente med at komme i gang med den! Nu er jeg også nået dertil, at jeg har fundet ud af, hvad der fungerer for mig under readathon, når det kommer til snacks og "vaner". Derfor er jeg så godt forberedt, som jeg kan være, og readathon kan bare komme an!

For mig er det vigtigste, at have den rigtige læsestak: Det er helt klart de bøger, man læser, der afgør, om readathon bliver til at komme igennem. I min hverdagslæsning sørger jeg for, at jeg skifter mellem "lyst-læsning" og anmeldereksemplarer (heldigvis er 90% af mine anmeldereksemplarer lystlæsning :D), men til readathon kan det være alt fra genlæsninger til bøger, jeg har købt til mig selv til netop denne oplevelse.


Nu har jeg endelig fået sammensat min læsestak til forårets readathon, og jeg har sådan glædet mig til at vise jer den. Jeg vil også skrive lidt om, hvorfor netop disse bøger er med i stakken:

The Wizard of Oz af L. Frank Baum - Denne bog er taget med, fordi jeg nu vil starte mig en readathon-tradition: Jeg vil starte hvert readathon med en klassiker! Jeg har længe ønsket at begive mig en i klassikernes verden, og jeg tænker, at børnebøger er et rigtig godt sted at starte, især fordi jeg kender mange af dem enten fra Disney eller andre film. Så denne bog bliver min første "rigtige" klassiker-læseoplevelse.

Playlist For the Dead - Da jeg hørte om denne bog, kom jeg med det samme til at tænke på "Døde piger lyver ikke", som jeg ville ønske, jeg havde læst til et readathon. Den lyder til at have samme skrivestil, og derfor har jeg gemt den til readathon!

Twilight af Stephenie Meyer - Jeg har længe haft lyst til at genlæse serien, fordi jeg bare elsker disse bøger. Så kan jeg også få skrevet anmeldelse af dem på bloggen ;). Twilight-bøgerne er letlæselige, og det er rigtig rart til readathon, synes jeg! Derfor er den første bog i serien kommet med i stakken!

Blog Bitch af Sara Kadefors - Jeg er så lykkelig over, at denne bog netop er kommet ind af brevsprækken! Det betyder nemlig, at jeg har kunnet færdiggøre min stak med ét anmeldereksemplar: En bog, som jeg har tårnhøje forventninger til :D

For nogle betyder det meget, hvor mange sider, deres stak er på, men det går jeg ikke specielt meget op i. Jeg tænker, at dette er en realistisk læsemængde, så jeg glæder mig til at se, om jeg har været for overambitiøs alligevel ;)
Men i denne stak er der 1238 sider. Hold da kæft, det var egentlig mange..... Bøgerne så ellers ikke så tykke ud xD 


Hvad er der i jeres læsestak? Og hvordan har I valgt den?

16 kommentarer:

 1. Sikke en fin stak, men så langt er jeg slet ikke kommet endnu.
  Jeg er spændt på at høre hvad du syntes om the Wizard :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe jeg aner ikke om den minder om filmen, men den elskede jeg! Så det håber jeg virkelig den gør :D Føler også, at jeg er i god tid denne gang, det er vidunderligt.

   Slet
 2. Nu har jeg også fået tilmeldt mig, så må det briste eller bære. Jeg er noget i vildrede omkring, hvad jeg skal forvente at kunne læse på de 24 timer og det er fin inspiration at se din TBR-bunke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det, jeg elsker, ved readathon er, at man er med så meget man magter :) jeg sover fx også altid fordi det andet kan jeg bare ikke!

   Slet
 3. Fin og varieret blanding! Jeg kan kun deltage halvdelen af tiden, så jeg laver nok en lillebitte stak på 2-3 bøger. Indtil videre tror jeg, at jeg vælger en sjov bog, en bog fra en serie og så måske en ungdomsbog, men jeg har ikke lagt mig 100% fast på hvilke bøger, det skal være.

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ungdomsbøger er geniale til det! Jeg har altid en masse i min stak, fordi de er hurrigt læst og spændende :D

   Slet
 4. Jeg deltager ikke selv i readathon i denne omgang. Har planlagt fødselsdag for den sjællandske del af familien så vi får nok gæster hele weekenden. Men spændende læsestak du har fundet frem. Glæder mig til at følge med i hvordan det går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal også passes! Min lillebror har også fødselsdag den dag, så jeg skal nok også fejre ham i et par timer ;)

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 6. Det lyder til at være en god og dejligt blandet stak! :D
  Jeg ser frem til at følge med i din læsning :)

  Jeg har endnu ikke udvalgt bøger, sådan helt præcist endnu... Jeg er stadig ved at planlæge og revurdere xD

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør ikke tænke mere på stakken heller, for så kan man tage lidt til og fra, eller så tænker man: "Ej skal den her nu med...?"
   Nu er det sådan, basta! ;)

   Slet
 7. Wizard of Oz 👍Den er skøn! 😊 Overvejer også lidt at starte med en klassiker men ved ikke hvilken endnu. Nogle gode råd om Readathon? 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du finder mit HASHTAG readathon ude i siden, kan du se alle de indlæg jeg har skrevet om det :D Der er både do's and dont's :D

   Slet
  2. Det vil jeg kigge på - tak :)

   Slet
 8. Åh, en fin stak! Jeg overvejede også The Wizard of Oz, men ender nok med at nuppe Peter Pan i denne omgang!
  Derudover skifter jeg stadig lidt mening om hvad der skal være i stakken, men der er jo heldigvis to uger til. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh dey kender jeg godt!! Har bestemt mig for at jeg ikke må røre mere ved min stak! Da jeg var færdig med den vsr jeg så tilfreds, så nu er den færdig!
   Ville personligt selv have valgt Peter pan, men jeg lod Mark vælge klassikeren, aå han valgte selvfølgelig den, som han elsker fra filmenes verden ;)

   Slet