.

.

onsdag den 15. april 2015

"Legend" af Marie Lu

 Titel: Legend
Forfatter: Marie Lu
Serie: Legend
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 336
Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Lindhardt og Ringhof.


Dette er den første bog i trilogien om Day og June.

Day er eftersøgt af alle. Han er farlig for systemet, og han er den mest berygtede forbryder. Day kæmper mod republikken og deres diktatur, selvom han er nødt til at leve på gaden og forlade sin familie for at overleve.
June er vidunderbarn og den yngste soldat i republikken. Hun har kun et mål med sin træning: at bevare freden, og det betyder, at Day må slås ihjel. 
Men sandheden om styret, verdenen og statens metoder ligger under overfladen, og det er kun et spørgsmål om tid, før det hele afsløres.

Ungdoms fantasy/dystopiske romaner har deres storhedstid lige nu, fordi hunger games slog igennem. Det gør, at der er meget at vælge i mellem, men jeg var ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville synes, at legend var en fantastisk bog. Bogen har alt det, som en god spændingsromaner skal besidde: action, plottwists, spænding og gru. Selvom det tog et stykke tid for mig at komme ind i historien, var jeg engageret i karaktererne fra første side, og jeg kunne slet ikke vente med at se, hvad der ville ske som det næste.
Sammen med personerne må man som læser udforske republikken, deres planer og de hemmeligheder, de gemmer på. Hele tiden kommer der nye og overraskende detaljer frem, som gjorde, at jeg bare var nødt til at læse videre for at se, hvor det hele ville ende. 

Day er den ene af bogens hovedpersoner, og selvom han udadtil er hård, sej og kæmper for frihed, er han blød og kærlig over for sin familie. Day kæmper for en bedre fremtid for sin mor og søskende, også selvom han dagligt må sætte sit liv på spil for at opnå det.
Days personlighed og kamp er meget let at sætte sig ind i sin læser, og man holder hurtigt med ham igennem fortællingen. Alle er afsnit, som Day fortæller, er enormt spændende og medrivende, netop fordi han ser systemet udefra og er den, der skal finde ud af, hvilke hemmeligheder, de gemmer på. 

June endte med at være den person, jeg holdt allermest af, netop fordi hendes udvikling gennem bogen var så fantastisk. Hun er den typiske helte-type, der ofrer alt for at skabe fred, netop fordi patriotens og rebellerne har taget alt det, hun elsker, fra hende. I starten virkede June lidt ligeyldig, men hurtigt måtte jeg sande, at hun havde lige så meget at byde på som Day. Hendes afsnit var lige så medrivende, og på en eller anden måde endte hun med at have endnu mere at tabe, netop fordi hun allerede var 'inde i varmen' i systemet, hvor historien foregår. 

Bogen er skrevet i et let og forståeligt sprog. Læsningen går hurtigt, dels grundet det medrivende plot, den uhæmmede spænding og de fantastiske personer. Bogen tog for alvor fat efter de første 60 sider, og derefter vsr den svær at slippe. Hvis man mangler en usandynligr spændende dystoptisk roman, der kan skabe lidt paranoia, er denne bog helt klart, hvad man leder efter!
Jeg glæder mig meget til at læse den næste i serien. 

2 kommentarer:

  1. Jeg læste den også sidste år, og den er netop meget medrivende! Man vender den ene side efter den anden – sikke en pageturner!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er SÅ spændt på, hvad den kommende bog handler om! Og jeg håber virkelig, at den kan leve op til forventningerne, for de er for alvor sat op nu :D

      Slet