.

.

tirsdag den 10. marts 2015

Top 10 tirsdag - Hvis du kunne lide Harry Potter...


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger, man vil kunne lide, hvis man holdt af at læse XXX. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i Harry Potter-bøgerne, fordi jeg så tit bliver spurgt, om jeg kan nævne nogle bøger, der giver samme fornemmelse, når man læser dem. Der er ingen bøger, der gør det samme ved mig som Harry Potter. Men ikke desto mindre har jeg fundet et par stykker, jeg vil anbefale, hvis man kunne lide den serie:  1. Bøgerne fra Begyndelsen 1+2+3 af John Stephens. Disse bøger er højest på listen, fordi det bare er fantasy, når det er bedst. Universet, karaktererne og eventyrerne minder til tider så meget om mine læseoplevelser med Harry Potter, og jeg er 100% sikker på, at hvis man kunne lide Rowlins univers, vil man være fortabt i disse bøger.
  2. The Hunger Games af Suzanne Collins. Det er ikke fordi, at Hunger Games er fantasy på den måde. Men idéen om et univers, der hele tiden udvider sig, spændende personer og en historie, der vokser sig større og større minder meget om hinanden. Og så er disse bøger bare lige så medrivende, som Harry Potter-serien er det.
  3. Narnia-serien af C.S.Lewis. Fantasy er en skøn genre, og Narnia-bøgerne kan noget helt bestemt. Den lidt ældre skrivestil er nostalgisk, og jeg elsker den verden, som Narnia viser sig at være. Perfekt hvis det er væsener og de magiske verdener, man holder af!
  4. Ringes Herre: Eventyret om ringen af Tolkien. Ringenes Herre er med, fordi det er endnu større og endnu mere gennemført en Harry Potter! Det er en bog, der bare kan et eller andet, som er så svært at sætte ord på, men som læser kan man ikke andet end at lade sig rive med ind i magien og eventyret!
  5. Det gyldne kompas af Phillip Pullman. Det er bøger både til børn og voksne! Især den første bog kan læses af det lidt yngre publikum, lidt ligesom den første Harry Potter-bog.

Hvilke bøger har næsten givet jer samme magiske læseoplevelse som Harry Potter-serien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar