.

.

tirsdag den 24. marts 2015

Top 10 Tirsdag - Bøger jeg vil genopleve


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bøger fra min barndom eller ungdom, som jeg enormt gerne vil genopleve. Jeg tror, at mange bogeslkere når bøger, de altid vender tilbage til, men jeg har så sjældent tiden til det, fordi der er så mange nye: Enten anmeldereksemplarer eller nykøbte skatte, som jeg glæder mig til at læse.

Jeg har ikke kunnet lave en liste på 10 bøger, men her er dem, jeg kom i tanke om :)

  1.  Harry Potter-serien af J.K. Rowling. Jeg genlæser disse bøger igen og igen, og jeg får aldrig nogensinde nok. Jeg ELSKER dem og den magi, de besidder.
  2. Twilight-serien af Stephenie Meyer. Jeg har ikke genlæst disse bøger igen, men jeg glæder mig så meget til det. Jeg elskede dem første gang, jeg læste dem, og genlæsningen bliver forhåbentlig lige så magisk for mig!
  3. Alfons Åberg-serien. Jeg kan huske alle de aftener, hvor mine forældre læste disse bøger for mig. Der var så mange skøre eventyr og gode moraler i disse bøger, og jeg vil bestemt læse dem for mine egne børn også!
  4. Frode og alle de andre rødder af Ole Lund Kirkegaard. Jeg har ikke læst specielt mange bøger af Hr. Kirkegaard, men denne husker jeg tydeligt. Den var så morsom, og jeg elskede især Hr.Storm, som var den sure mand i opgangen, hvor historien foregår. Måske jeg skulle læse den for min 1.klasse, mens jeg er i praktik!
  5. Historierne om Pippi Langstrømpe af Astrid Lindgren. Astrid Lindgren har altid betydet meget for mig! Min barndom var fyldt med hendes bøger, og jeg var især forelsket i historierne om Pippi. Hun var så fantastisk og sej samtidig med at hun var en sand ven. Helt klart historier, jeg skal finde i en smuk udgave, som jeg vil elske at have stående.

Hvilke bøger vil I gerne genopleve? Og er der nogle, I vender tilbage til, ligesom jeg gør med Harry Potter?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar