.

.

tirsdag den 3. marts 2015

"Profetiens kald" af Mette Bundgaard Laursen


  
Titel: Profetiens kald
Forfatter: Mette Bundgaard Laursen
Serie: Caldera
Forlag: Facet
Sider: 295

Sprog: Dansk
Stjerner: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Facet.


Dette er den første bog i serien om Kate og Noah. 

Kate er en helt almindelig pige, der går i 2.g. Hun passer sin skole og sit venskab med Peter. Kate har aldrig nogensinde været noget specielt.
Noah er prins på en anden planet i anden galakse. Han rejser til jorden for at finde sin udkårne, for profetien siger, at hun er den eneste, der kan dræbe den onde Naphal, der truer roen i Kosmos. 
Da Noah starter i Kates klasse, er han bestemt ikke som alle de andre. Hans humor er anderledes, og han kender intet til Jane Austen eller fodbold. Ikke desto mindre er han voldsomt interesseret i Kate, men han må indse, at hun ikke lige er til at score...


Jeg kan tydeligt huske, da jeg læste Twilight. Jeg elskede, at der gik så forholdsvis lang tid, før Edward fortalte hende, at han var vampyr. Spændingen i mellem dem, og at jeg som læser vidste, hvad der var på spil, gjorde det så spændende for mig at læse bogen! Det er den samme følelse, jeg sidder med igennem hele denne roman! Læserne ved godt, hvem og hvad Noah er, og derfor er hans mangel på sarkasme eller forståelse for Jordens skikke enormt morsomt, fordi han gang på gang udstiller sig selv som værende... ikke den skarpeste kniv i skuffen. Derudover er det fantastisk, at forfatteren tør bruge så lang tid på karakteropbygning og relationer.

Idéen med at lave en paranormal romance mellem en pige fra jorden og en alien (for det er han vel, når han kommer fra det ydre rum?), er genial! Jeg elsker sci-fi, og det her er en bog, der både har alvor, drama og ikke mindst humor i sin fortælling. Det sci-fi, jeg har læst, handler om besættelse af Jorden eller dommedag for menneskene. Dette er en helt ny vinkel på emnet omkring liv på andre planeter, og Laursen gør det utroligt godt!Kate er bogens hovedperson og jeg-fortæller. Som læser er det meget let at sætte sig ind i Kates liv. Hun er pigen, der bare er, og jeg tror, at de fleste af os på tidspunkter har været den, som ingen rigtig snakkede med eller som ofte sad alene til fester eller når der skulle vælges grupper i skolen. Ikke desto mindre er Kate ikke en ligegyldig person: Hun elsker selv sci-fi; så meget at hun selv skriver sci-fi noveller og kan Star Wars-filmene udenad! Det er så fedt, når forfattere skriver nørdede karakterer, især når de er kvinder, og derfor holdt jeg af Kate ret så hurtigt.
Derudover er den måde, Kate fortæller historien både dramatisk og utroligt morsom. Hendes sammenligninger eller billeder på ting får mig til at grine flere gange under min læsning, og Kate er bare så ligetil, at man som læser engagerer sig enormt hurtigt i hende og hendes historie.

Sproget i bogen er ikke unikt, bestemt ikke. Det minder om mange andre ungdomsbøger, der er letlæselige og giver læseren en fornemmelse af at glemme tid og sted. Det, der er unikt for denne bog, er, at den er skrevet på dansk til at begynde med, og det er herligt at opleve en nutidig forfatter, der tør kaste sig ud i en så anderledes genre som sci-fi! Laursen har et fornemt sprog og gør bestemt dansk ære i sin skrivestil!Denne bog kan en masse skønne ting, og jeg nød virkelig at læse den. Der skal kastes roser og atter roser efter Laursen, der tør bruge en hel bog på at præsentere sine karakterer og udvikle deres relationer. Dramaet er indbyrdes personerne i denne første del af trilogien, og bogen slutter bestemt på klimaks, og det gør det svært ikke at gribe den næste i serien med det samme!

2 kommentarer:

  1. Jeg er glad for, at du også er excited over bogen! Synes virkelig den var god - serien generelt også altså :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er virkelig spændt på, hvad der sker i de kommende bøger. Det tegner godt :D

      Slet