.

.

tirsdag den 10. februar 2015

Top 10 Tirsdag - Romantik: hot or not?Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er ting, som jeg kan lide eller bestemt ikke bryder mig om, når det kommer til romantiske bøger. Jeg må indrømme, at jeg ikke har læst specielt mange romantiske bøger. Der står mange på hylden, som jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med, og jeg har virkelig fået lysten til at læse sådanne romaner.

Da jeg læste om temaet, var det første, der faldt mig ind Twilight-bøgerne. Ja, det er måske mærkeligt og ret nederen. Men sådan er det, og jeg elsker de bøger!
Derfor har jeg blandet listen med likes og dislikes, når det kom til romantiske ting i bogen. Listen er forsøgt skrevet morsomt OG INDEHOLDER SPOILERS:
 1. Jeg kan (IKKE) lide, når Bella er helt fortabt uden Edward. Se, her er jeg meget ambivalent! For jeg synes især i bog 2, at der er et problem, samtidig med at det er beviset på ægte kærlighed. Bella bliver jo en zombie, da Edward forsvinder, men samtidig er det jo et bevis på, hvor højt, hun elsker ham!
 2. Jeg kan lide deres bryllupsrejse. Især fordi jeg selv skal giftes lige om lidt, er jeg helt tosset med tanker om bryllupper og rejsen derefter. Den skal være fantastisk og uforglemmelig, om man så rejser udenlands eller ej. Deres bryllupsrejse er så romantisk og magisk, og jeg er skide ligeglad med, at den er lyserød og tøset! JEG ELSKER DEN!
 3. Jeg kan IKKE lide bogens tanker omkring at få børn. Det største problem, jeg har med serien, er tanken om børn. Bella elsker selvfølgelig det barn, der vokser i hende, men altså... På flere tidspunkter er det ved at dræbe hende, så hun skulle måske overveje situationen en gang til. Og så synes jeg, at bogen konkluderer, at det kun er onde kvinder, der vælger en abort. Ofte er der en grund til, at kvinder ikke kan magte børn i deres tilværelse.
 4. Jeg kan lide tanken om den eneste ene. Er det ikke det, hele serien handler om? At kærlighed besejrer alt, og så længe man har sin elskede ved sin side, kan man klare alt!
 5. Jeg kan lide tanken om at være sammen for evigt i bogstaveligste forstand. Da Bella også bliver vampyr, vælger Edward, at de skal være sammen for evigt. Som i for evigt. Ikke til døden skiller dem ad. Det er SÅ romantisk og smukt, og jeg kan ikke andet end at klappe i mine små hænder!
 6. Jeg kan IKKE lide trekantsdrama! Det VÆRESTE ved bøgerne er Bellas frem og tilbage mellem Edward og Jacob. For hun elsker dem begge på hver sin måde, og hun kan slet ikke finde ud af, hvad hun skal: Det tager ALT for lang tid at få konflikten løst.
 7. Jeg ELSKER deres bryllup. Jamen behøver jeg at sige mere?! Skoven forvandles til kirken, kjolen, familien, talerne, stemningen. JEG KNUSELSKER DEN SCENE!
 8. Jeg kan IKKE lide Jacob, som er den der prinse-type. Jacob er min ultimative hade-figur i en bog. Han er så skide irriterende og alt for... pæn og ordentlig og fornuftig på en træls måde. Jeg kan bare ikke med ham... Han ødelægger det romantiske for mig!
 9. Jeg kan IKKE lide de krav, bogen stiller til mig. Romantikken og forholdet i Twilight er jo perfekt. Kærligheden blomstrer, og forelskelsen forsvinder aldrig. Jeg bliver da bange. For hvad nu hvis mit forhold ikke er som deres hver dag?
 10. Jeg kan lide deres dates! Jeg elsker den måde, Edward viser kærlighed til Bella: Især ved de mange stop, der er på bryllupsrejsen eller da han tager med ned til Phoenix, så Bella kan besøge sin mor :)))
Hvordan har I det med romantiske romaner? Hvad elsker I ved dem, og hvad har I svært ved? 


7 kommentarer:

 1. Hvor er det bare en god idé, at tage en konkret bog og gennemgå den på den måde! Selvom jeg ikke har same kærlighed til Twilight, som du har, så nød jeg virkelig dit indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Nikoline! Det er jeg virkelig glad for :3

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Wow, fantastisk bogblog du har dig! Har selv lige startet en op, og man kan da ikke andet end at blive inspireret af dine opslag. De er virkelige opfindsomme og spændende. Keep up the good work :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Julie og tusind tak for din søde kommentar :) du er hjertelig velkommen til at følge med på bloglovin, så får du besked hver gang der er nye posts :D

   Slet
 4. Jeg elsker Twilight, men jeg er totalt team Jacob, haha :D Jeg synes Edward er en knold - han prøver at bestemme for meget. Til gengæld synes jeg Jacob er lidt sød <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er så sjovt for jeg har det totalt omvendt xD
   Men det er nogle skønne bøger, lad os være enige om det :)!

   Slet