.

.

tirsdag den 17. februar 2015

Top 10 Tirsdag - I got 99 BOOKproblems!


Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er bogrelaterede problemer, jeg har. Og der er mange. Alt, alt, alt for mange! Jeg har taget både de lidt mere morsomme, men i den grad også de alvorlige med! Jeg glæder mig til at se, om der er nogle af dem, andre af jer kan nikke genkendende til :)
 1.  Jeg mangler plads til mine bøger! Jeg tror, at ALLE bogelskere på et eller andet tidspunkt står og mangler plads. Men jeg mangler det altså virkelig! Vi har ikke særlig megen plads i kollegielejligheden, og jeg har vitterligt ikke flere hylder. Så der skal tænkes kreativt nu...
 2. Jeg aner ikke, hvilke bøger, jeg skal læse. Jeg står ofte og kigger på reolerne og aner ikke, hvad jeg skal kaste mig over. Der står enkelte "bør"-bøger, og dem undgår jeg altid med dårlig samvittighed: indtil jeg kommer i gang med den bog, som jeg egentlig endte med.
 3. Der står alt for mange anmeldereksemplarer på mine hylder. Jeg elsker at være anmelder. Jeg ELSKER at dele min passion for bøger med andre. Men, men men... Problemet er, når jeg ikke kan følge med. Og det er især et problem, når jeg rammer det, der står i punkt 4!
 4. Jeg ender alt for ofte i et "ikke lyst til at læse"-mood. Hvis jeg er i stressede perioder, hvor mit psykiske overskud er meget lavt, magter jeg ikke at læse. Det bliver en sur pligt, og det bliver noget, jeg ikke kan overskue. Læsningen er ikke længere et frirum, selvom den er det. Jeg kan ikke forklare det, men det er forfærdeligt, og jeg rammer disse moods lidt for meget disse dage.
 5. Jeg vælger ofte serier frem for at læse. Igen, når jeg har stressede perioder og er skide træt, så magter jeg ikke at læse. I stedet sætter jeg en serie på, fordi det ikke kræver min energi og opmærksomhed på samme måde som at læse en bog.
 6. Jeg har alt for mange ulæste bøger. Jeg har som sagt en del ulæste anmeldereksemplarer, men også en del forærede og købte bøgerne stående, som endnu ikke er læst. MEN DE ER SÅ FLOTTE!
 7. Jeg har aldrig læst en "gammel" klassiker. Åh det er et problem for mig! Jeg synes det er skide pinligt, og jeg vil SÅ gerne. Men det er bare ikke sket endnu, og jeg kan ligge søvnløs, når jeg overvejer, hvilken klassiker, det skal være.
 8. Jeg køber alt for mange bøger, selvom jeg har så mange ulæste. Igen et problem, jeg tror mange kender. Jeg køber ofte bøger, fordi jeg synes de er smukke eller er på tilbud. Jeg har jo ikke plads. Men man kan jo altid liiige.. ELLER OGSÅ FORÆRER JEG MIG SELV BØGER SOM BELØNNING! Fx efter endt eksamen eller lignende. For Fanden, Xenia...
 9. Jeg ønsker mig alt for mystiske udgaver af bøger. Fordi min familie ikke er så kendte i bogland, kigger de mærkeligt på mig, når jeg siger Penguin Drop Caps, Barnes and Nobles og Folio Society. Heldigvis er Mark ekspert i online shopping, så han har mange gange hjulpet mine forældre med at få smukke udgaver hjem til mig.
 10. Jeg giver min mor og kæreste bøger for at have dem selv. Det er et seriøst problem. Det er virkelig ikke godt. Men jeg elsker det :))))) Jeg giver ofte bøger, som jeg egentlig selv vil læse eller eje. Men dog er det bøger, jeg ved de også kan lide ;)
Hvilke bogrelaterede problemer har I? Og er det nogle, I er okay med, eller er de også lidt pinlige ;)?


4 kommentarer:

 1. Jeg er ikke selv en stor klassiker-læser, men alligevel vil jeg komme med et lille råd, du måske kan bruge :) Bestem dig for, at læse 'Stolthed og fordom' af Jane Austen! :D Så kan du nemlig starte ud med at se BBCs miniserie på 6 afsnit i de perioder, hvor du ikke orker at læse bøger. Miniserien er virkelig helt fantastisk og meget true to the book. Og jeg tror, at hvis du først har set den serie (og forhåbentlig elsker den), så vil det ikke være særlig svært at læse bogen også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig god ide :D
   Den er skrevet i inspirations-bogen!

   Slet
 2. Evig pladsmangel er et problem (eller jeg vil efterhånden gå så vidt at kalde det en forbandelse) og så kan jeg også nikke genkendende til det med at have for mange ulæste bøger på reolen! Hvilket jo så egentligt også hænger sammen med at jeg køber flere bøger end jeg læser..
  Det er faktisk slet ikke så nemt at være bookaholic! :o :D

  SvarSlet