.

.

tirsdag den 24. februar 2015

Top 10 Tirsdag - Heltinder

-->

Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er heltinder i bøger. Jeg er ikke kommet op på 10, men jeg synes, at jeg har fundet en masse forskellige :D
  1. Hermione Granger fra Harry Potter. Selvfølgelig skal hun være på denne liste! Hermione var en af mine aboslutte yndlingskarakterer i Harry Potter-bøgerne, og jeg elskede, at hun kunne løse så mange konflikter med klogskab og viden! Hun endte med at være en af de allermodigste i bøgerne! 
  2. Katniss Everdeen fra Hunger Games. På sådan en liste er Katniss nødt til at være med. Hun er den klassiske heltinde, og hun gør det fantastisk! Jeg elsker, at hun er selvstændig, stærk og modig. Og ikke mindst er hun menneskelig. Hendes historie er tragisk og samtidig fyldt med håb, og jeg tror, at det er derfor, hun er en af mine favoritkvinder i bøger. 
  3. Tonks fra Harry Potter. Er der en anden kvindelig karakter, jeg virkelig har forelsket mig i, så er det Tonks fra Harry Potter. Jeg synes, at Rowling med hende skabte en sjov, modig og ikke mindst actionpræget personlighed. Tonks bringer helt klart Harry Potter-bøgerne en person, der vil kæmpe for det, hun tror på, og som er villig til at gå ind i dødelig kamp for at gøre verden til et bedre sted. 
  4. Jess fra En plus en. Om hun er en heltinde, ved jeg ikke. Men Jess er en overlever, og hun kæmper med alt for at give sine børn det liv, de fortjener. Hun er en hverdagsheltinde, uden tvivl! 
  5. Anna fra For min søsters skyld. Anna er også en af hverdagens heltinder. Hun er stærk, og hun kæmper for det, hun tror på, da hun vælger at tage retssagen op omkring at bestemme over sin egen krop. 
  6. Cassie fra den 5.bølge. Jeg havde det så som så med selve bogen, men Cassie som hovedperson var jeg ellevild med! Jeg elskede, at hun kunne skyde, forsvare sig og virkelig var badass, når det kom til at dræbe aliens. Og samtidig havde hun en personlig historie, som jeg ikke kunne slippe gennem hele læsningen. 
  7. Kate fra Bøgerne fra begyndelsen. Storesøster Kate er nok den karakter, jeg holdt mest af gennem læsningen af denne serie. Hun var ansvarsfuld og ville gøre alt for at passe på sine mindre søskende. Men jeg var især vild med det faktum, at Kate også stod i konflikter omkring, hvad der var godt og ondt. Hun gav historien så god en nuance.
  8. Pippi Langstrømpe. Pippi var nok min første barndomsheltinde. Jeg elskede hende, og jeg kan huske, at jeg til adskillige fastelavnsfester var klædt ud som hende i stedet for det års populære disney-prinsesse.  
  9. Emilie fra Spektrum-serien. Da jeg læste serien, elskede jeg Emilie, fordi hun mindede så meget om mig: Hun var den nørdede pige, der viste sig, at have mod som en løve og være totalt sej!

Hvilke heltinder har I altid elsket? 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar