.

.

onsdag den 18. februar 2015

"Nattens fucking magi" af Leila Sales

  
Titel: Nattens fucking magi
Forfatter: Leila Sales
Serie: -
Forlag: Lindhardt&Ringhof

Sider: 150
Sprog: Dansk
Stjerner: 1/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Lindhardt&Ringhof.


Elise har bestemt sig for, at dette skoleår skal være anderledes. Ikke mere mobning eller outsider-snak: Nu vil hun være populær og have de rigtige venner! Men intet går, som Elise havde regnet med. Ingen taler til hende, og hun vil ikke længere leve. Hun vil straffe alle dem, der har gjort hendes skoleliv til et helvede.
En aften går Elise gennem byen og støder på natklubben Start. Og her opdager Elise andre som sig selv: og hun opdager, at hendes passion for musik måske kan redde hendes liv.

Jeg glædede mig til at læse denne bog. Og jeg var sikker på, at jeg ville læse den på enkelt dag, fordi den er så kort. Desværre var det ikke tilfældet. Jeg fandt den enormt svær at komme i gang med, men også at holde fast i. 
Idéen med en pige, der har opgivet tilværelsen og bestemmer sig for at straffe alle dem, der har gjort hende ondt, lød enormt spændende, og bagsideteksten solgte historien til mig! Desværre var det bare slet ikke den fortælling, jeg fik, og det ærger jeg mig stadig over, netop fordi den havde så stort et potentiale i min bog!

Jeg har efterhånden læst mange ungdomsbøger om selvmord, at ville finde sig selv og det at være anderledes, og mange af dem har jeg elsket helt vildt og slet ikke kunnet slippe igen. Men denne bog blev meget ligegyldig for mig. Jeg synes ikke, at historien var spændende, og hver gang, den tog en interessant drejning, virkede det som om, at den spændte ben for sig selv, og hovedpersonen virkede slet ikke troværdig eller som en, jeg havde lyst til at læse mere om. 
Elise er bogens hovedperson og er en jeg-fortæller. Normalt elsker jeg ungdomsbøger med en jeg-fortæller, men det kræver også, at forfatteren har skabt en interessant person, som jeg har lyst til at investere mig i; Dette var ikke tilfældet med Elise. Selvom hun bestemt er hårdt ramt og søger hjælp for sine problemer, synes jeg, at den løsning, forfatteren opfinder, virker enormt mystisk og tynd. Der er en del af mig, som står helt af på idéen om natklubben, hvor alle de andre outsidere mødes, og alle scenerne der fandt jeg overflødige for historien om Elise.

Jeg synes bestemt, at det er vigtigt, at man tager emner som mobning, identitetsdannelse, selvmord og drømme op. Men personligt synes jeg ikke, at denne bog gør det særlig godt. Den rører kun emnerne flygtigt, og dens måde at løse konflikterne for dens karakterer virker søgte, og det gav mig sådan en ærgerlig fornemmelse, da jeg læste den sidste side. Denne bog kunne have gjort meget mere, men det blev desværre ikke i denne omgang, at Leila Sales leverede en fantastisk historie.

1 kommentar:

  1. ik* for noget...men jeg synes bogen var pisse god. Måske skal man ikke tage det så personligt det man læser, men i stedet bare følge eventyret i historien. Det er jo en ungdoms bog, så når en voksen sidder og "rater den" passer det vist heller ikke så godt til aldersgrænsen i bogen. (:

    SvarSlet