.

.

tirsdag den 27. januar 2015

Top 10 Tirsdag - Hvad ville bogklubben læse?Top 10 Tuesday kaldes på dansk "Top 10 Tirsdag" og er et begreb fra bloggen The Broke and the Bookish. Pointen er, at der hver uge kommer et nyt emne, som bog-bloggere kan lave en Top 10 liste over ugens tema!

Ugens tema er hvilke romaner, jeg ville ønske mig læseklub ville læse, hvis jeg havde én. For det har jeg nemlig ikke. 
Men jeg ville melde mig til en klassiker-læseklub. En af de ting, jeg SÅ gerne ville være bedre til, er at læse klassikere. Derfor tænker jeg, at en læseklub kunne hjælpe mig til at få dette gjort.
 1. Little Women af Louisa May Alcott. Jeg vil så gerne læse Little women! Enormt mange har beskrevet historien som smuk og magisk, og jeg vil så gerne se, om jeg er enig.
 2. Stolthed og Fordom af Jane Austen. Denne Jane Austen bog SKAL man bare have læst. end og story.
 3. Narnia-bøgerne af C.S. Lewis. Jeg elsker børnebøger. Den magi, som disse bøger besidder, er noget, jeg aldrig nogensinde vil give slip på, ligegyldigt hvor voksen jeg bliver. Narniabøgerne var ikke en del af min barndom, og derfor skal de bestemt være en del af mit voksenliv.
 4. To Kill A Mockingbord af Haper Lee. Ærlig talt? Jeg aner intet om bogen udover at enormt mange i min omgangskreds elsker den! Jeg ved ikke engang, hvad den handler om. Men jeg vil SÅ gerne læse den!
 5. Peter Pan af J.M. Barrie. Jeg ELSKER Disneys udgave af historien, og derfor er jeg nødt til også at læse bogen.
 6. Alice in Wonderland af Lewis Carroll. Igen: Disneys udgave er så magisk, skør og dragende. Jeg vil så gerne læse originalfortællingen og se, hvordan den er ift. filmen.
 7. I Capture the Castle af Dodie Smith. Jeg har bogen stående i den skønneste clothbound udgave, og jeg glæder mig meget til at læse den; Især fordi JK Rowling har den som en af sine yndlingsbøger.
 8. Ovids metamorfoser af Ovid. Jeg læste nogle af metamorfoserne i oldtidskundskab i gymnasiet. Og jeg glæder mig meget til at læse de sidste i bogen!
 9. Frankenstein af Mary Shelley. Bare fordi historien er skide spændende, og jeg ELSKER alle udgaver, jeg har set af fortællingen. Hvordan mon den originale er?
 10. Fluernes Herre af William Golding. Endelig en bog, jeg faktisk HAR læst! Det er den, jeg ville anbefale til min læseklub. Jeg skrev selv SRP om denne bog, og der er så meget diskussion og analyse i den!

Hvilken bog ville I foreslå i jeres læseklub? Og er I medlem af en?

6 kommentarer:

 1. Jeg er medlem af en læseklub, men jeg er for det meste virkelig dårlig til at foreslå bøger, vi skal læse. Jeg har dog gjort det et par gange, og der har det mest været bøger, som jeg virkelig gerne ville læse, eller bøger som jeg tror, har ville være gode at diskutere sammen :)

  Jeg synes dog, du har fundet nogle ret gode forslag frem. Måske skulle jeg prøve at foreslå en af dem næste gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv endelig :D Så kan jeg leve mit læseklubs-eventyr igennem dig ;)

   Slet
 2. Din liste er rigtig fin! Der er i hvert fald mange derfra, som jeg også vil have læst snart. Jeg er dog også selv rigtig dårlig, til at sætte mig ned med en klassiker (suk). :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil så gerne! men arg... Det er så svært, hvor man skal starte og slutte.

   Slet
 3. Jeg skrev også om Fluernes Herre i min SRP! :D
  Jeg tror virkelig den blev en tand bedre for mig, fordi jeg netop brugte meget tid på at analysere den, så alle dens psykologiske lag kom op til overfladen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så enig! Den har så meget at byde på og det er simpelthen så fantastisk en fortælling!

   Slet